A KFC ügy margójára

2017. október 18. 22:23 - Morpheus.

Nagy port kavart, óriási felháborodást keltett és sokakat foglalkoztatott az eset, ami október 15 -én, vasárnap este történt egy fővárosi KFC gyorsétteremben, amikor egy biztonsági őr brutálisan megvert egy újságírót, amiért az akadékoskodni merészelt (jogosan) a kiszolgálással kapcsolatban és a panaszkönyvet kérte. Az eset egészen megdöbbentő volt, de a reakciók még érdekesebben alakultak:

  • 1.) A közvélemény felfigyelt és felháborodott az eseten
  • 2.) A felelősökkel szemben pár órán belül intézkedett a KFC

Mindkettőt jó hírnek lehet tekintenünk, mivel azt jelzi, hogy egyrészt a magyar társadalom apátiája, közönye és közömbössége még mindig nem érte el azt a mélypontot, amelyet egy ilyen felháborító ügy ne tudna áttörni, másrészt a nagy multikban még megvannak azok a helyes mechanizmusok, melyek azonnali intézkedésre ösztönzik vezetőiket. 

Ugyanakkor az eset azt is jelzi, hogy mérhetetlen agresszió, frusztráció és rideg érzéketlenség van az emberek egy részében. Jelen volt ez az érzéketlenség abban a gyors-éttermi vezetőben, aki képes volt pofátlanul egy szál A4 -es papírt nyomni egy reklamáló vendég kezébe (panaszkönyv helyett), majd kidobatni egy őrrel, jelen volt abban az őrben, aki azt hitte mindezt megteheti egy embertársával szemben és jelen volt az egész esetet végignéző -- és rendőrt nem hívó -- szemlélődőkben is, akik közömbösen tekintettek az egész cirkuszra. 

A legtöbb ember, aki megismerte Szabó Zoltán újságíró esetét elgondolkodott azon, hogy ő vajon mit tett volna hasonló estben? Egyáltalán mi a helyes magatartás ilyenkor? Mit lehet tenni? Mit csinálnánk, ha főszereplői vagy szemtanúi lennénk egy ilyen esetnek? Ha az orrunk előtt zajlana közbelépnénk? Hívnánk rendőrt, vagy valami segítséget? Kihez lehetne egyáltalán fordulni? stb, stb. Ami engem illet: én biztosan nem tudtam volna megállni, hogy ne lépjek közbe, ha szemtanúként vagyok jelen (természetesen a sértett újságírónak segítve). De ha az eset éppen velem történik meg és mondjuk rám emelne kezet egy biztonsági őr (bármilyen okból is), ... bizony nagyon feladná a leckét, hogy miként reagálnék rá. Ha valaki megüt bennünket, az rendőrségi ügy (bármennyire is biztonsági őr teszi ezt, aki mellesleg egy újjal sem nyúlhat senkihez), ha pedig egy kereskedelmi egység méltatlanságot követ el velünk, mint vásárlókkal szemben, az jogi és fogyasztóvédelmi kérdés. Mindkét esetben van tehát kihez fordulni, ... DE ... akkor és ott, emberi méltóságunkban megalázva mindez egyáltalán nem segít rajtunk. Az az éttermi vezető, aki így lép fel egy vevővel szemben, soha a büdös életben nem szabad, hogy többet kereskedelemmel foglalkozzon. De tovább megyek: emberekkel sem szabadna többé foglalkoznia soha. Az agresszív biztonsági őr a kisebb vétkes, de nyilván vele szemben is kemény eljárás szükséges.

Egy biztos: az egész történet egyszerre szomorú, aggasztó, felháborító és visszataszító. Hihetetlen, hogy a mai magyar társadalomban mekkora feszültségek halmozódnak fel és hogy ezt mennyire veszélyes tovább gerjeszteni bármivel is. Pedig valójában ez történik: nap mint nap hergelik az embereket egymás ellen, utáljuk a tüntetőket, a tanárokat, a másik politikai oldal tagjait, a Soros-ügynököket, a migránsokat, az idegeneket, a cigányokat, a másságukat felvállalókat, a tőlünk különbözőket. Az elfogadás, a tolerancia eltűnt, vagy csak nyomokban vehető észre. Nincs türelem, nincs emberszeretet és nincs megértés sem. Persze nem okolható ezért önmagában senki és semmi. Nem hibáztatható a miniszterelnök, nem hibáztatható az örökös ellenségeket kereső kormányzati retorika, sem a kirekesztő berendezkedés, vagy a kevés fizetésért folyton güriző, agyonhajszolt, rohanó és csak szűkösen boldoguló társadalom. Így együtt az egész viszont igen. Ez most egy ilyen világ körülöttünk.

Hogy a KFC -ben vasárnap megtörtént eset miként zajlott volna mondjuk egy skandináv országban? Kábé úgy, hogy az éttermi vezető kijön és megbeszéli az egészet a tiltakozó vendéggel, akinek teljesítik kérését, majd megnyugodva kezet fognak és távoznak; mindenki a dolgára, a vezető vissza az irodájába, az újságíró pedig az otthonába (vagy ahová indult).

Komoly jelzés-értéke van annak, hogy a sztori magyar változata -- vagyis maga a valóság -- mennyire szürreálisan és a normálistól eltérően történt. Szégyen az egész és nem csak a sztori főszereplői számára.

 

303 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morpheusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4113017134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mate12345 2017.10.19. 00:24:58

Kicsit azért árnyalnám a szemlélődők helyzetét.
Képzeld el azt a helyzetet, hogy állsz a sorban, egy vendég elkezd agresszívan viselkedni, a biztonsági őr pedig kidobja, miközben az ellenkezik.
Nem azt mondom, hogy jogos a biztonsági őr fellépése, mentség sincs rá, de a vendégek helyében én (az előzmények ismerete nélkül) nem feltételezném, hogy egy multinál dolgozó egyenruhás biztonsági őr épp összever valakit a szemem előtt, amiért az kérni merte a panaszkönyvet. Azt hinném, hogy valami agresszív tolvajt dob éppen ki.
Valószínűleg te is csak félszemmel nyugtáztad volna, hogy az őr teszi a dolgát.
Még egyszer, nem azt az idegbeteg őrt mentegetem, hanem a többi vendéget, akik megbíztak az egyenruhában.

Mate12345 2017.10.19. 00:28:07

Egyébként meg kár itt magyar valóságot meg bezzegskandináviát emlegetni.
Bármelyik másik magyar étteremben is normálisan végződött volna egy panaszkönyv kérése. Itt volt egy idegbeteg biztonsági őr egy istenkomplexusos műszakvezezővel.
Ez szerencsére nem a magyar valóság. (Főleg, hogy egy amerikai gyorsétteremláncról beszélünk.)

dare 2017.10.19. 01:15:54

Nem akartam már foglalkozni az egésszel többet, mivel véleményem szerint már mindkét fél elfelejtené a történetet (ki ezért, ki azért), de most Puzsér olyat ment a tv-ben, amit nehéz józan ésszel felfogni.
Ahogy a posztban is le van írva, sajnos a közöny olyan mértékben felütötte a fejét kis hazánkban, hogy ha nagy nehezen sikerül is egyszer a "többségnek" egy platformra kerülni egy erőszakos ügy kapcsán, akkor szinte törvényszerűen valakinek muszáj moralizálnia, és kicsit felhevíteni azt a bizonyos tüzet ami már kialvóban van.
Miért tesz ilyet egy amúgy jó meglátásokkal rendelkező ember?
Miért nem lehet néha magunkban tartani a véleményünket, ha tudjuk jól kimondva (leírva) mit okozhatunk vele?
Egyre furcsább teóriák születnek így is a hogyan is volt az a vasárnap este kapcsán, erre sikerült ezt megfejelni ezzel a karma, vagy sors keze, vagy valami ok okozati összefüggésként, amire sokan felkapják a fejüket, és helyeselnek: a gondolatrendőrség lecsapott, minden egyes pofonnak jól megérdemelt helye volt, nincs itt több látnivaló, oszoljunk kérem.
Egy részeg firkász (sorossimicskabérenc) bement okoskodni meg kötekedni a kedvenc kajáldájába (???) ahol megkapta azt, ami már rég kijárt neki a munkásságáért.
Nagyon messze vagyunk még attól a bizonyos skandináv országtól, és amíg ilyen véleményformálók vannak mint Puzsér (a kultúra ökle), addig sajnos nem is leszünk közelebb.

2017.10.19. 02:22:37

@Mate12345: +1
Én se gondolnám kívülállóként, hogy amikor egy biztonsági őr egy emberrel birkózik, akkor ott valami nagy törvénysértés történik. Azt gondolám, hogy teszi a dolgát, tolvajt, garázdát, agresszív drogost, részeget, odaszaró hajléktalant távolít el. Nem szállnék be a balhéba.

Pont ezért az újságíró jobban tette volna, ha a Vásárlók könyvének át nem adása után rendőrt hív. Ahogy a biztonsági őr is jobban tette volna, ha rendőrt hív.

Afölött mindenki átsiklik, hogy az újságíró be volt viszkizve az események alatt. Az ital rossz tanácsadó, talán ezért is gondolta úgy, hogy ő majd ott igazságot tesz és nem hívja ki a hatóságokat, amikor megtagadták a Vásárlók könyvének kiadását.
Vajon miért nem hívta a rendőröket?
Talán mert egy ittasan garázdálkodó emberrel szemben a biztonsági őr pártjára álltak volna?
Ehelyett addig nyomta a gombot, amíg az amúgy valószínűleg előember agyú biztonsági őr megütötte.
Nem véletlenül kezdte el kérdezgetni, hogy meg is fogsz ütni? Aki ért egy kicsit is a pszichológiához, az tudja, hogy ez egy tipikus kihívás, eszkalálja a konfliktust. Egy felfokozott helyzetben ha valaki ökölbe szorítva felemeli a kezeit vagy elkezd ütésekről beszélni, ott ütések lesznek előbb utóbb. Józanon talán máshogy kezelte volna a helyzetet.

Nyilván a biztonsági őr hibás nagyobb mértekben, hisz ő ütött, de az újságíró is mindent megtett, hogy ne békésen végződjön az eset.
Mindenkinek azt tanácsolom, hogy részegen ne kezdjünk balhéba, ne legyen akkora az egónk, hogy az már nem fér ki az ajtón, ismerjük be, hogy ezt egyedül nem tudjuk kezelni, és hívjunk rendőrt, ha a jogainkat sértik.

"It takes two to tango"
Ebben az esetben három ember eszkalálta a konfliktust. A műszakvezető, a biztonsági őr és az indexes újságíró. Egyik se mozdult el a deeszkaláció felé.

Tessék ezt komolyan megfontolni és nem lesöpörni annyival, hogy ez áldozathibáztatás.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.10.19. 03:23:11

Valahogyan nem láttam sehol sem leírva, úgyhogy kénytelen vagyok én megtenni.
Aki a KFC-ben kajál sikeres ember nem lehet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.10.19. 04:47:36

@Madnezz: :-)) Ez jó. De attól még finom jumpfood.

Morpheus. 2017.10.19. 06:31:12

@Mate12345: @karandash: azért ha IGAZI szemtanúja vagy az esetnek éd ÉRTED is ami történik, vagyis tudod, hogy egy panaszkönyvet kikérő, higgadt reklamálót dobnak ki (akin nem volt erzékelhető jele ittasságnak) egészen más a helyzet. Igenis közbe kell avazkozni, mert holbap veled csinálják meg. Ahogy egy Nyugat-Európai éttremben is szétsuedték volna az ilyen vezetőt ( és őrt)!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.10.19. 06:42:44

Uncsi
Ket idiota talalkozik a kfc.ben.
Kanyar közben az egyik kitette az indexet.

anyo05 2017.10.19. 07:19:19

Mo.i maszekban ne bízz!!!! Ennyi

Morpheus. 2017.10.19. 07:22:40

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: persze tiszta sor, marleting volt csupán. Téged aztán nem lehet átverni, mi?

carlbadog 2017.10.19. 07:26:12

@Mate12345: Ebben nem lennék olyan biztos. A vásárlók könyvének elérhető helyen kell lenni és a hozzáférést nem szabad semmilyen módon gátolni. Ez törvényi előírás. Sok helyen nem látom kirakva, és ha kéred, pofákat vágnak.

Cycmen 2017.10.19. 08:01:59

". Szégyen az egész és nem csak a sztori főszereplői számára."

Elmondanád ki a jóanyádnak szégyen még? Már négy napja hintáztok azon hogy a szennymédiátok egyik emblematikus figuráját pofánvágták egy kicsit! Ki nem szarja le? Más ember mint a többi? (jóval szarabb persze, de most úgy általában) Meg erre hegyezitek ki hogy újságíró! Naponta ér embereket ennél jóval nagyobb méltatlanság és nagyon leszarjátok! Tehát, viselkedjetek ha bementek valahova, mert aznap ott nagyon sok ember megfordult és nem kúrták pofán, ugyanis a balhéhoz KÉT EMBER KELL, ha nem tudnátok! A másik, hogy nektek az indexen marhára tetszett amikor hülyegyerekek tüntikéztek, meg garázdálkodtak és forradalomról elmélkedtetek egyből! Hát elmondom, hogy egy tényleges forradalomhoz nagy rakás szarok vagytok ha egy ekkorka pofon miatt napok óta vinnyogtok! Tehát elég belőletek, kussoljatok most már!

exilis 2017.10.19. 08:02:58

Mondjuk az is hozzájárulhatott az egészhez, hogy az újságíró kb. úgy néz ki mint egy lecsúszott alkesz (lehet, hogy valóban alkoholista) és most nem bántani akarom, de ez tény. Ha úgy nézel ki mint egy lecsúszott alkesz, és úgy kezdesz pattogni, lehet igazad, de ne csodálkozz ha úgy fognak kezelni mintha egy random részeg barom lennél.

So No 2017.10.19. 08:04:21

@Morpheus.: Nem is tudom... A kilencvenes evek elejen divat volt, hogy a szorakozohelyek kidoboi naponta osszevertek par embert, mert unatkoztak. Okot talaltak ra, eleg butak is voltak, szoval minden adott volt. Aki akkoriban jart szorakozni, az nem biztos, hogy segit, mert tudja, hogy egy agy nelkuli egysejtut nehez leallitani.

Es persze ilyenkor az is kapott, akiben tulcsordult az emberszeretet, es az igazsagerzet.

Azota ket dolog valtozott.

1. Az orok meg tovabb hulyultek, es a legalja is barhol kap munkat.
2. Mindenbol "ugy" lesz. Ha lett volna index '90 kornyeken, akkor a totalcar rovat pl. arrol szolna, hogy hany ember serult meg a Total-car rendezoinek baseball utoitol.

(Amugy a Total-car udito kivetel volt. Viszonylag jo fej rendezokkel, akik minket hivtak mashova verekedni. Bocs! "Egyenliteni")

gigabursch 2017.10.19. 08:06:15

Bármelyik kifőzdében olcsóbban járt volna és még verekedni sem kellett volna.
S a velős pacal, meg a hurka-kolbász sokkal finomabb és laktatóbb.
Mondjuk lehet, hogy olyat szabbaton nem ehetnek egyesek, de hát így jártak...

A tudomány sosem téved! 2017.10.19. 08:32:12

Szerintem is visszataszító az ügy.
Egy részeg, indexes írnok, bárkit kirúgathat, ha az uraságnak nem nyalják ki a valagát.
A menekültek meg megduplázzák a GDP-t, mi?

Ambiorix 2017.10.19. 08:39:57

Ezentúl többet fogok KFC-be járni és a kirúgott biztonsági őrnek bármikor és bárhol fizetek egy sört.

Mate12345 2017.10.19. 08:41:14

@carlbadog: Ez igaz, sok helyen tényleg nem látni, emögött azért van egy olyan gondolat is, hogy ami nagyon elérhető, annak sajnos gyakran lába kél.
Ettől függetlenül ez egy elég egyedi eset...
Bár biztonsági őrös balhék és visszaélések azért voltak már. Lehet, kellene ide egy alapos szabályzás, hogy ki lehet őr és ki nem. Bár törvényileg tudtommal nincs plusz joguk, az a fránya egyenruha nem ezt sugallja.

Ekrü 2017.10.19. 08:42:24

Vendéget megverni csúnya dolog.Viszont amit hiányolok az a másik fél meghallgatása.Jó ,tudom ők "csak" szimpla alkalmazottak,akiknek "kuss" a neve,de azért egy magára valamit is adó,magát "függetlennek és pártatlannak" nevező újságnak mint az Index nem kellett volna bemutatni a másik fél verzióját is?Csak úgy, az esélyegyenlőség nevében.

Fülig José 2017.10.19. 08:55:43

bazmeg, én nem értem: 10 előtt pár perccel akart kajálni. Kaja csak elvitelre volt. (De miért??)
Erre Feketeszakáll Hipszter Szelleme felkérdezte a pultos arcot hogy miért nem szóltak előre, vagy írták ki. Vagy jelezték volna. Neki. (Miért, ki ő??) Nyilván elhajtották a búsba, megjegyzem, én is ezt tettem volna. Állsz a pultban este 10-kor, nyilván ezren vannak, (gondolom, ezért volt csak elvitelre kaja, nem?) erre jön a Szakállmakáll és elkezd okoskodni. Csávókám piás volt, nekiáll emberkedni, vásárló könyve meg mifasz...innen sztem egyenes. Annyi történt, hogy rosszal kezdett, rosszkor.

Skankhunt42 2017.10.19. 09:06:02

akart egy sztorit az "újságíró"? megkapta?

Skankhunt42 2017.10.19. 09:07:24

egyébként meg tök viccesek a libsi blogok. amikor az egyik kistársuk azon sajnálkozott, h bayer zsoci minek van még életbe, cinkosan összekacsintanak, majd amikor balhé lesz belőle védik, mert a sajátjuk. most meg vergődnek, magyaroznak orrba-szájba.

metal · http://electric.blog.hu 2017.10.19. 09:14:18

Csak sikerült politikát keverni, egy politikát még hírből sem tartalmazó történetbe. Gratulálok poszter!

Ez meg kimondottan szánalmas:
"Hogy a KFC -ben vasárnap megtörtént eset miként zajlott volna mondjuk egy skandináv országban? Kábé úgy, hogy az éttermi vezető kijön és megbeszéli az egészet a tiltakozó vendéggel, akinek teljesítik kérését, majd megnyugodva kezet fognak és távoznak;"

Tehát komolyan azt mondod, hogy egyik skandináv országban se fordult még elő sose, hogy megvert egy biztonsági őr egy ügyfelet? Mert szokásos eljárásnak nálunk se lehet nevezni.

Arcade Macho 2017.10.19. 09:17:58

engem is raktak mar ki reszegen, igaz en nem mentem vissza pofonert, de pl. a kabatomert visszamehettem, mivel lekommunikaltam rendesen...

Parajpuding 2017.10.19. 09:19:52

Ezek természetes következmények Hitványországban.

Parajpuding 2017.10.19. 09:22:07

@metal: szerintem neked hiába magyarázná el neked bárki a közállapotok, a politika, a polgárok gondolkodása és szellemisége közötti összefüggéseket, mert egy kukkot se értenél belőle.

Plumper_ 2017.10.19. 09:23:14

1. A KFC-ben mindig is lusta, lesz@rós, flegma személyzet dolgozott. Apró adagok drágán.
2. Az index újságírója egy pökhendi, kivagyi majom, de akkor sem érdemelte meg, hogy megverjék.
3. Nem értem, miből gondolta a biztonsági őr vagy a KFC, hogy a dolog ennyiben marad manapság, az okostelefonok (bizonyító erejú videófelvételek) korában.

orgoványi erdőjáró 2017.10.19. 09:24:36

A részeg indexes mindent megtett azért, hogy jól pofán vágják. Ha szemtanúja lettem volna az ügynek, én is pont leszartam volna a hülyegyereket.

Plumper_ 2017.10.19. 09:25:13

@Fülig José: a biztonsági őr általi verés 90-es évek divatja volt. ma már nem szokás, nem illik, és ha előfordul, k.va nagy botrányra, bevételkiesésre, elbocsájtásra számíthat, aki elkövette.

Cycmen 2017.10.19. 09:35:29

@Plumper_: " Nem értem, miből gondolta a biztonsági őr vagy a KFC, hogy a dolog ennyiben marad manapság, az okostelefonok (bizonyító erejú videófelvételek) korában."

Nem gondolt a biztonsági őr ilyesmit, hanem kiment nála a biztosíték!
Gondolom mindenki látott már olyan öntudatos állampolgárokat, aki sportot űznek az adott helyen dolgozónak beszólogatásból, néha egészen aljas módon is, tudván, hogy az nem tud mit tenni ellene! Na most itt hasonló történhetett és az őrnél elszakadt a cérna!

Fülig José 2017.10.19. 09:42:55

@Plumper_: audiatur et altera pars. mi csak azt tudjuk, amit ez a roppant ellenszenves arc leírt. mondom ezt úgy, hogy olvasom a zindexet.

Cycmen 2017.10.19. 09:44:32

@metal:" Ez meg kimondottan szánalmas:
"Hogy a KFC -ben vasárnap megtörtént eset miként zajlott volna mondjuk egy skandináv országban? Kábé úgy, hogy az éttermi vezető kijön és megbeszéli az egészet a tiltakozó vendéggel, akinek teljesítik kérését, majd megnyugodva kezet fognak és távoznak;"

Esetleg tekintettel a skandináv országok mostanság jellemző etnikai összetételére úgy is alakulhat, hogy a kameruni biztonsági őr jól pofánbassza szintén, ha egyáltalán odaér a páciens és nem filézik ki a gettóban!

2017.10.19. 09:50:58

@Mate12345: +1. Egyetertek, az ember ul vagy alldogal, beszelget, eszik vagy meg varakozik, unatkozik, telefont nyomkod, elvan a sajat kis fejeben, nem feltetlenul figyeli, hogy mi tortenik korulotte. Lesz kiabalas, dulakodas, verekedes, es az ember hirtelen azt se tudja mi tortent, mert nem figyelt oda, miert is tette volna. Igy aztan nem tudja mi tortent, kinek van igaza stb, ezert nem fog beleavatkozni. Ennyire egyszeru. Amikor mar megvan a sztori, es tisztazodtak az esemenyek es a szereplok, akkor mar piszkosul konnyu szorni a megjegyzeseket, hogy poszterke mennyire beavatkozott volna. Nem, angyalom, nem tetted volna. Szepen befejezed a szendvicskedet es hazamesz, aztan masnap szornyulkodsz a hirek felett.

A nép fia 2017.10.19. 09:55:20

Visszanézték a kamerán, mi történt?
Mert így igazából csak az egyik fél sztorija derült ki félhivatalosan, amit az alkoholmámoros sértett mondott el. Hol vannak a tények?
Mit mondott az üzletvezető? Mi van a felvételen?
Volt kötözködés? Tényleg diplomatikusan diskuráltak, mire az őr csak úgy elkezdte kirángatni?

Ez a történet sok helyen sántít, nem ismerjük minden fél álláspontját, nincsenek szemtanúk és nincs videofelvétel.

Eddig ez csak egy részeg pasas emberkedése. Van egy olyan érzésem, hogy máshol is megagyalták volna, de minimum kitessékelik.

Érdekes, én is járok gyorséttermekbe, a KFC-t is szeretem, sőt, ott panaszkodtam már az ételre és a kiszolgálásra is, de sosem akartak még elverni, sem kirángatni, vagy hasonlók.

A KFC (Amrest) helyében először nem kirúgnám az érintett üzletvezetőt / műszakvezetőt, hanem felfüggeszteném és belső vizsgálatot indítanék el, illetve megvárnám a rendőrségi, bírósági jelentéseket és döntéseket.

Karipapa01 2017.10.19. 10:00:32

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Persze, marketingakció! A verekedés óta az üzlettől a Blaháig áll a sor, mert mindenki szeretne bemenni egy pofonért.
Szánalmas vagy Birka a hülyeségeiddel. Azért jó lenne, ha egyszer te is kijózanodnál és visszaolvasnád a hülyeségeidet, amiket évek óta az Inex blogjaiba firkálsz.

Plumper_ 2017.10.19. 10:01:01

@Cycmen: az olyan pökhendi majmokat én is utálom, csak az egész ügy következménye sokkal komolyabb, mintha ott helyben valami kulturált megoldásra jutottak volna.

@Fülig José: mindkét arc ellenszenves. a tahó biztiőr támadásáról viszont konkrét felvétel készült.

ostvan1 2017.10.19. 10:13:29

@Fülig José: Egy étteremben (a KFC az!) normálisan elvárható, hogy lehet ott fogyasztani. Azért vannak asztalok-székek, stb. Ha valami miatt nem lehet ott enni, akkor az (1) nem étterem, (2) ezt jól láthatóan közzé kell tenni. Pl. "Zárás előtt 15 perccel már csak elvitelre adunk ki ételt". Ha ilyen nincs meghirdetve, akkor KÖTELESEK a vendéget akkor is kiszolgálni, ha zárás előtt az utolsó percben esik be. Mögötte bezárhatják az ajtót, de azt meg kell várni, hogy - normális tempóban - elfogyassza a rendelését.
Ha nem ez történt, akkor jogos a panaszkönyv.
És nem jogos a személyzet részéről az agresszió. Akkor sem jogos, ha a vendég ittas és provokatív. Aki olyan munkát választ (vagy kap), ahol emberekkel kell foglalkozni, az legyen toleráns. Ha nehezen viseli, akkor behorpaszthatja az öltözőszekrénye ajtaját levezetésképpen.

arckönyv 2017.10.19. 10:23:10

szerintem ebben a történetben mindenki megérdemelte amit kapott. a sértett a pofonokat azért ahogyan ugrált, a biztonsági őr meg a kfc-s dolgozók meg azért ahogyan "kezelték" a helyzetet.

ursus artos 2017.10.19. 10:25:57

A részeg hőbörgőket mindenütt pofán verik...

Fülig José 2017.10.19. 10:26:45

@ostvan1: látod, gyíkarc is pont úgy viselkedett, ahogy Te leírtad. "Elvárható volt, meg KÖTELESEK...+ sajnos hiányzott úgy 20 kg izom a testéről az igazát bizonyítani, így beverték a pofáját. intelligens ember tudja mérlegelni a helyzetet, nem okoskodik pl. a Hős utcában, ugye... emberünk nem intelligens, rosszul mérte fel a saját lehetőségeit, így pofára esett (ejtették...) ez nyilván nem menti az IQ vitéz ajtónállót, meg a zseni műszakost, de a firkászt sem. nekem csak az jött le, hogy a bajnok kissé kapatosan, bízva önnön nagyszerűségében megrázta a pofonfát. megesik(..ett) ez bármelyikünkkel, még sincs belőle hiszti. ez van, lapozzunk.

ursus artos 2017.10.19. 10:27:28

@ostvan1: "akkor KÖTELESEK a vendéget akkor is kiszolgálni, ha zárás előtt az utolsó percben esik be. Mögötte bezárhatják az ajtót, de azt meg kell várni, hogy - normális tempóban - elfogyassza a rendelését. "
Ez nem közszolgáltatás, hanem egy magánvállalkozás. Nincs semmi kötelező....

Kukorica József 2017.10.19. 10:33:35

Az indexes gnóm be volt rúgva. Mivel indexes + újságírónak is hiszi magát az is nyilvánvaló, hogy hazudós. Simicska indexes ember. Vagy liberális szar indexes. Mivel újságíró, ezért pénzért hazudik. Ez a munkája. Az úr meg kidobott egy részeg senkit, aki valakinek hitte magát, mert van újságíró igazolványa...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 10:35:28

@metal:

"Tehát komolyan azt mondod, hogy egyik skandináv országban se fordult még elő sose, hogy megvert egy biztonsági őr egy ügyfelet?"

Bár az USA nem skandináv ország, azért a United Airlines véresre veretett egy utast plusz betörette az orrát, amiért az nem volt hajlandó átadni a helyét a légitársaság alkalmazottjának. Ráadásul még utólag is az utast hibáztatta. Itt legalább a KFC azonnal elismerte a hibáját és kártérítést is hajlandó fizetni per nélkül - mondjuk a saját érdekük is, hogy minél hamarabb elüljön az ügy.

Persze mint mindig, Orbánahibás.

consul 2017.10.19. 10:39:40

@Morpheus.: Nekem teljesen úgy tűnt, hogy egy kötekedő részeget dobnak ki. Fel sem merült bennem, hogy beavatkozzak vagy megkérdezzem mi van.

röf 2017.10.19. 10:40:17

Egy komment a témában, máshonnan:
"SzabóZ egy igazi nyomorult kis gnóm, aki a gátlástalanságából csinált karriert. Persze ehhez kellett egy index.hu nevű szennylap is, amelyiknél semmilyen orgánum sem tett többet azért, hogy végletesen elbunkósodjon az újságírás nyelvezete és az újságírók magatartása. (Köszi szépen Uj Peti! Köszi szépen ezt a „gonzó” újságírásnak eufemizált ordas prolizmust.)
Szóval itt ez a nyomorult kis gnóm SzabóZ, akinek nője csak a monitoron volt eddig, mert, hogy épeszű nő bottal nem piszkálná. Emiatt aztán telis-tele van frusztrációval, amit szépen ki is ír magából válogatott gyökérségek formájában. És mivel az indexnek pont erre a minősíthetetlen prolizmusra van szüksége, így aztán SzabóZ-ből indexes „sztárfirkász” lesz.
Ám ez a „sztárság” szigorúan csak az indexen és a kapcsolt libsi gittegyleten belül érvényes. Súlyos tévedés azt gondolni, hogy általános érvényű lenne, például a körúton kívül is játszana. Mert nem. A való világban SzabóZ továbbra is egy kis nyomorult gnóm. Ám SzabóZ agya elzárkózik ettől a lehangoló ténytől, inkább megpróbálja kivetíteni a való világra a maga kis, szigorúan gittegyleti, tehát virtuális valóságát. Ahol ő nem egy nyomorult kis gnóm, hanem „sztár”.
Így aztán, amikor bemegy bebaszva a KFC-be és ott megpróbálja ő, a „médiasztár” leoltani, leugatni az eladót, az üzletvezetőt, meg a mérsékelten részecskefizikus biztonsági őrt (kb.: Tudjátok ti bazmeg, hogy ki vagyok ÉN???!), akkor a fent nevezettek sajnálatosan nem a virtuális médiasztárt, hanem csak a rögvalóság nyomorult kis bebaszott, ám annál nagyobb arcú gnómját látják.
És bizony kibasszák a boltból, hogy a lába nem éri a földet.
Amely momentum hideg zuhanyként éri a virtuális valóságába kétségbeesetten kapaszkodó SzabóZ-t, mert hogy ez a gnóm semmit sem szeretne kevésbé, mint szembesülni azzal, hogy ő sajnos csak egy nyomorult kis gnóm, nem pedig médiasztár. Így aztán SzabóZ végképp elveszti a józan ítélőképességét és minden figyelmeztetés ellenére csak azért is visszavergődik a KFC-be a médiasztárságát igazolni hivatott videofelvételre állított mobiljával, különben oda pimaszságon, szemétkedésen, rohadék beszólásokon nyert “sztárfirkászi” identitása.
A hülye biztonsági meg olyan, mint az ökör. Intelligenciájának egyetlen jele, hogy legalább következetes. Megmondta, hogy pofánbassza, hát pofán is bassza gnómot. Elvégre nem valami rongy hangember ő, hogy csak ígérgessen, aztán meg puhapöcsként kotródjon egy ilyen nyomorult, videózó gnóm útjából.
Ilyen az, amikor két nagyon hülye ember találkozik. Abszolút megérdemelték egymást.
A SzabóZ nevű köcsög addig járt nagy arccal a kútra, amíg be nem törték a pofáját, a mérsékelten részecskefizikus biztonsági őr pedig egy megfelelő büntetőeljárásban tanulhatja meg a civilizált viselkedés alapvető normáit.
Mi meg, akik nem vagyunk se libsi médiasztárok, se gnómok, se biztonsági őrök – nyertünk! "

metal · http://electric.blog.hu 2017.10.19. 10:47:11

@Parajpuding: Szerintem neked hiába magyarázom, hogy értelmes ember nem mindenben a politikát keresi, és nem próbálja meg belemagyarázni egy teljesen politika mentes civil eseménybe is a politikát.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 10:48:39

Hol a francban van a másik oldalnak a meghallgatása?
Ha ujságírók lennétek, nem pedig zugfirkászok, akkor elmennétek (még a jobbos változatok előtt), és TÉNYSZERŰEN elmesélnétek, hogy mi történt.
Na, de ti nem. Kollégát bántották, leírjátok ezerszer az ő szemszögéből.

Itt van két dolog ennek a blognak a margójára:
- Pár éve ment a hörgés, hogy a villamosveztő megvert egy nőt. Persze mindenki hibás volt, a BKV-tól Tarlóson Orbánon át. Ki is rugták szerencsétlent. Aztán lenyilatkozta, hogy mi is történt. A picsa alágyalogolt a tilosban, ő vészfékezett, és meg volt győződve, hogy egy lefejezett nőt fog találni. Remegve leszállt, de nem egy véres hullát talált, hanem egy ugató picsát, aki elkezdett nekimenni. Erre lebaszott neki egyet. Én is ezt tettem volna.
- A skandináv országokról annyit, hogy 2 napja felrobbantottak egy rendőrőrsöt. Egy ilyen Brejvik lelőtt 85 ballib kölyköt. Az ujságírónőt nem megverték hanem lefejezték. A dán rendező megpróbálta megerőszakolni björköt.

Mizantróp. 2017.10.19. 10:57:28

Látszik, hogy az összes Fideszes pöcs idetalált, mindazok, akik most savazzák az újságírót (mert történetesen Indexes újságíró volt az áldozat), de ha őket vágnák pofán egy gyorsétteremben rögtön más lenne a "világnézetük" az ügy kapcsán és hőbörögnének a jogaikért. De így, hogy belemagyarázhatnak némi politikát, egyből lehordják mindennek az újságírót! Gusztustalan szarok vagytok gyerekek!

erol 2017.10.19. 10:59:14

@röf: "index.hu nevű szennylap is, amelyiknél semmilyen orgánum sem tett többet azért, hogy végletesen elbunkósodjon az újságírás nyelvezete "
Bayer Zsolt is indexes lenne? Ő a legnagyobb szaktekintélye a bunkó "újságírásnak"

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 11:07:35

Először is! Nem tudjuk mi történt, pontosan, mert nyilván a felvétel csak egy bizonyos pillanattól forog. És ezt csak azért mondom, mert az kumbájá szarság a poszt végén így elég kérdőjeles. Én például nem teljesíteném egy agresszív, fellengzős, és italos vevő kérését, pláne nem fognék vele kezet békében. De nem csak én, a sokat emlegetett nyugaton sem senki, kedves Posztoló! És nem mondom, hogy itt ez történt, hanem azt, hogy akár ez IS történhetett!

Mindettől függetlenül abszolút elítélem mind az üzletvezető, mind a biztonsági ember eljárását! De főleg az utóbbiét! Ilyet egy ebben a szakmában dolgozó ember soha nem tehet. Nincs az a körülmény! Én is dolgoztam szekuritisként (is), rendezvényen is, részeg hajléktalanokat is tessékeltem már ki városligeti helyekről. És ütöttek is meg, és erre VÁLASZKÉNT én is ütöttem már! De soha nem üthet egy biztonsági elsőként, csak jogos és arányos védelmi helyzetben. Ennek a paprikajancsinak is megvolt a testi fölénye SzabóZével szemben. Vissza tudta volna tartani ütés nélkül!!! Akkor minek tette? Ez itt a baj.

"bármennyire is biztonsági őr teszi ezt, aki mellesleg egy újjal sem nyúlhat senkihez"
Ez egyébként nem igaz!! Egy szerződéses feladatát ellátó vagyonőr a szükségesség és az arányosság elvét szem előtt tartva igenis alkalmazhat testi kényszert.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 11:19:29

@teéjesenmindegy:

"A dán rendező megpróbálta megerőszakolni björköt."

Ne hazudj, Dánia nem is skandináv ország. :DD Breivik meg nem is igazi skót ... akarom mondani norvég.

Cycmen 2017.10.19. 11:29:25

@Mizantróp.:" Látszik, hogy az összes Fideszes pöcs idetalált, mindazok, akik most savazzák az újságírót (mert történetesen Indexes újságíró volt az áldozat),"

Hova a bánatba tudtunk volna találni, mondd már meg? Ez a kb. hatodik poszt erről a nagy drámáról, napok óta picsog az egész INDEX! Pont akkor vascsővel agyonvertek egy öregasszonyt, de az nem ekkora dráma szerintetek ugye? Csak ez a hülye szalonspicces hipszter tragédiája jut itt nekünk, hát akkor legyen!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 11:35:31

Szabózé ügye dióhéjban mutatja az orbáni diktatúra és gyűlöletkeltés kegyetlen cinizmusát. Mert ha némi empátiával belegondolunk, akkor bizony itt nemcsak Szabózé, hanem a biztonsági őr is áldozat. Sőt leginkább ő az áldozat, hiszen Szabózé megúszta pár kék-zöld folttal, viszont az őrnek a lelkét tette tönkre az orbáni gyűlöletpolitika, amely embert ember farkasává tesz. Itt látható, amitől józan és humánusan gondolkodó és érző liberális barátaink már régóta óvnak: Az orbáni diktatúra gyűlöletpropandája migránsok híján is hat, csak ekkor magyar embert fordít magyar ember ellen.

Vesszen Orbán, vesszen a Fidesz! Éljen Gyurcsány, éljen a Párt!

2017.10.19. 11:36:15

@Morpheus.: Nem, nem szabad beavatkozni. Rendőrt kell hívni.
Nyugaton még inkább elsétáltak volba onnan az emberek. Főleg egy nagyvárosban. Londonban az utcán fényes nappal megkéselnek vagy ellopják a biciklidet és SENKIT nem érdekel.

Irbisz 2017.10.19. 11:57:15

"Az az éttermi vezető, aki így lép fel egy vevővel szemben, soha a büdös életben nem szabad, hogy többet kereskedelemmel foglalkozzon. De tovább megyek: emberekkel sem szabadna többé foglalkoznia soha. Az agresszív biztonsági őr a kisebb vétkes, de nyilván vele szemben is kemény eljárás szükséges."

Ez pont igy van. DE a KFC reakcioja sem korrekt, uis. a noname duplanulla "biztonsagi ört" rugta ki azonnal, holott itt a boltvezetö az igazi felelös, öt kellett volna elküldeni, nem a sor vegen allo senkit.

Masreszt az döbbentettt meg igazan, hogy mennyi igernytelen taplo fogta a boltvezetö es a biztonsagi ör partjat, meg irta azt teljes meggyözödessel, hogy az ujsagiro megerdemelte (!!) amit kapott.
Az talan nem veletlen, hogy ahol a nick politikai hovatartozasat ismertem, az kb. mind fideszhivö volt ... Persze ezek a fanatzizalt seggfejek mar azt is eltettek par honapja, hogy azt a fiatal lanyt valami hugyagyu elöember eszmetarsuk Tusvanyoson egy nyilvanos politikai gyülesen megvert :(
Sajna ezek valami munkasörmentalitasu kadarista honfitarsak, akiktöl a demokracia es a tisztesseg olyan messze van, mint penztaroslörinctöl es gazdajatol- ahogy fent, ugy lent.

arckönyv 2017.10.19. 11:58:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: értem én, hogy ez vicc akar lenni és a társadalmi viselkedési normákat a kommunizmus alakította ebbe az irányba, de viki is csak rátett egy lapáttal, és a rendszerváltás óta gyurcsány mellett ő tett a legtöbbet ezért a helyzetért.

Tomika1983 2017.10.19. 11:58:14

Mi itt olyan bonyolult? A panaszkonyv ott kell legyen az etteremben a biztonsagi ornek meg TILOS vendeget verni. Kitessekelheti az ittas ugyfelet azt joccakat. Ha visszajon, ujra kiviszi. ha sok a gond hivja a rendorseget, de TILOS fizikailag bantalmaznia akarkit!

2017.10.19. 12:01:49

@teéjesenmindegy: "Ha ujságírók lennétek, nem pedig zugfirkászok, akkor elmennétek (még a jobbos változatok előtt), és TÉNYSZERŰEN elmesélnétek, hogy mi történt.
Na, de ti nem. Kollégát bántották, leírjátok ezerszer az ő szemszögéből."

Ezzel mélységesen egyet tudok érteni. Volt egy balhé, de ahelyett, hogy újságíróhoz méltóan függetlenül, előítéletmentesen feltárták volna a tényeket és megkérdezték volba a feleket, csak a belterjes kis közösségükbe tartozó beviszkizett indexes kinyilatkoztatásait közölték le. Mindent keszpénznek véve, amit mond, rögtön kártérítést is követelve.
Ez az újságírói igénytelenség csúcsa.

Nem vonom kétségbe, hogy történhetett úgy az eset, ahogy SzabóZ leírta, de a többi firkásznak kutya kötelessége lett volna több szempontból vizsgálni az ügyet.
Itt a sértett és haveri köre (balliberális újságírók és bloggerek) voltak a bírók, rögtön meghozták az ítéletet is.

Szerintem se verjenek meg ártatlan embereket biztonsági őrök, ebben az erkölcsi alapvetésben egyetértünk. De hogy ebben az esetben mi is történt, az máig nem derült ki. Egy verziót ismerünk, a sértett verzióját.

Továbbra is azt látom, hogy itt egyik fél se törekedett a helyzet deeszkalációjára. Az ittas újságírónak rendőrt kellett volna hívnia, még mielőtt behúznak neki. De ő inkább eszkalálta a konfliktust, gondolom már az járt a fejében, hogy ebből milyen cikket kanyarít.
A biztonsági őrnek is rendőrt kellett volna hívnia, ha a beviszkizett indexest nem tudja eltávolítani.
Vásárlók könyvének pedig lennie kell.

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 12:04:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "viszont az őrnek a lelkét tette tönkre az orbáni gyűlöletpolitika"

Jézusom. Ez egy olyan izzadságszagú eszmefuttatás volt, aminek a hagymaszagától konkrétan az okádás tört rám!
Nézzük mi is itt az állítás valójában: van itt szelíd lelkű, igazságos, és békeszerető fiatal, aki a vagyonvédelmi pályát választja. Önként, dalolva, hívatásként, nem az értelmi szintje meg az erőszak lehetősége miatt... Ugye nyilván. (nem mint én, akinek mindez kényszerpálya volt, mert a válság előtt/közben nem volt más fizetőképes munka, túlórázni meg mindig is lehetett). Szóval itt ez a derék fiú, tele életigenléssel, szeretettel, toleranciával... Mert ugye egyébként 2010 előtt csak ilyen szekusok voltak.
Aztán jött a reszim Viktor képében. Ez a fiatal, aki amúgy jóságos lelkű volt, a sok migránsozás meg sorosozás miatt elkezdett káromkodni, agresszorkodni, és a cseppnyi hatalmával visszaélni. És verekedni. Jól értem, hogy szerinted ez történt??

Elmondom én mi a valóság. Biztonságinak az esetek 90%-ában másra nem alkalmas, iskolázatlan, és/vagy kimondottan militarista szemleletű emberek mentek. Sokan képzett harcosok, bár ők portáznak az éjszakában. Ők abban mások, mint pl. én voltam, hogy ők nem állnak le azon elmélkedni, hogy vajon ezt az embert, akinek most épp lerúgom a veséjét egy félresikerült pillanatában, ezt vajon várja e valaki otthon?!?! Vajon van e egy őt hazaváró gyereke? Vajon valóban rossz ember ő, vagy ez csak egy szerencsétlen szitu?? Egy portás nem gondolkozik, ő üt. És leszarja, hogy ki, kinek kicsodája... Na, ezek az éjszaka kidobóeberei, pénzbehajtói, végrehajtói. Sok ilyet ismerek, sok ilyen barátom van. És rengetegen közülük a 90-es évek nehézfiúi voltak. Az viszont 2010 előtt volt, teccik tudni?
Aki pedig nem alkalmas harcosnak, az gyakran nyugdíjas, ha értelmes, akkor hamar középvezető lesz (mint én), vagy buta gyenge fizikummal... Az utóbbiak viszont erősen kisebbségi komplexusosak. Tisztában vannak vele, hogy egy képzettebb bunyós egy ütéssel elintézi őket, viszont ha egy szemmel láthatóan gyengébbel akadnak össze (pl. SzabóZé), akkor hatalmat fitogtatva, erőszakosan, és provokatívan balhéznak! Ez történt itt is.
És ez, azóta így van, mióta a biztiőr, portás, kidobó, vagyonőr mint olyan létezik!!
Nem Orbán rezsimje fejlesztette ki a komplexusos buta őrt!! Örök az, mint a szegénység!

Irbisz 2017.10.19. 12:04:20

@Cycmen:
"" Látszik, hogy az összes Fideszes pöcs idetalált, mindazok, akik most savazzák az újságírót (mert történetesen Indexes újságíró volt az áldozat),"

Hova a bánatba tudtunk volna találni, mondd már meg? "
Esetleg lehetett volna azt irni, hogy igen, ez türhetetlen eset, ez csecsenföldi mentalitas, nem europai. Ehelyett bunko modon a jogtalan es törvenytelen viselkedes es eröszak partjat fogtatok.

"Ez a kb. hatodik poszt erről a nagy drámáról, napok óta picsog az egész INDEX! "
Aha, szoval ez neked normalis eset es viselkedes :(. Huh baratom, te valami munkasör gyereke vagy, natan a reinkarnacioja.

"Pont akkor vascsővel agyonvertek egy öregasszonyt, de az nem ekkora dráma szerintetek ugye?"
Valami hozzadd hasonlo eröszakra erzeketlen pszichopata, netan bodzaszedö volt a tettes, aki igy kezdte mint ez a figura. Az orbani allando ellensegkepkereses megtette eredmenyet, nö az eröszak elfogadasa, attetelesen könnyen lehet hogy a fidesz gyülöletpropagandajanak eredmenye a brutalisan agyonvert szegeny neni. Csak ilyen, következmenyekbe valo gondolkodas a hozzad hasonlo, bunkerpszichozisban elö fideszhiveknel az agyi kepessegek hianya miatt nehezen megy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 12:16:12

@Irbisz:

"Az orbani allando ellensegkepkereses megtette eredmenyet, nö az eröszak elfogadasa, attetelesen könnyen lehet hogy a fidesz gyülöletpropagandajanak eredmenye a brutalisan agyonvert szegeny neni. "

Egyértelmű, hogy az orbáni diktatúra és gyűlöletkampány taszította minden erőszakos bűncselekmény elkövetőjét a bűn szakadékába. Ezt fényesen bizonyítja az a tény is, hogy csak Orbán Magyarországán vannak erőszakos bűncselekmények. Sem az Orbán előtti Magyarországon, sem soha másutt a világon nem létezett/létezik az erőszakos bűncselekmény fogalma.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.19. 12:26:34

@Prognozuoti Blasio:

"Aztán jött a reszim Viktor képében. Ez a fiatal, aki amúgy jóságos lelkű volt, a sok migránsozás meg sorosozás miatt elkezdett káromkodni, agresszorkodni, és a cseppnyi hatalmával visszaélni. És verekedni. Jól értem, hogy szerinted ez történt??
"

Pontosan. Orbán az emberi lelkek megrontója, maga a Sátán. Látom lelki szemeim előtt a KFC biztonsági őrét, ahogy gyermekként pitypangot szed a réten, télen eteti a cinkéket és a kóbor cicákat és kutyusokat. Ezt a romlatlan gyermeki lelket fertőzte meg Orbán a győlöletpropagandájával. Ha nincs Orbán, ez a galamblelkű bizt. őr virágot dugott volna Szabózé gomblyukába, majd saját pénzen vásárolt sült csibecombbal engedte volna útjára.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.19. 12:26:46

Valahol röhejes, hogy mindig minden blogger megírja, hogy ne általánosítsunk.

Kivéve ha magyarokat kell szapulni. AKkor elég 1 barom kidobó, és mi magyarok ind egycsapásra vele sűllyedünk.

CoolKoon 2017.10.19. 12:27:42

@Mate12345: "Valószínűleg te is csak félszemmel nyugtáztad volna, hogy az őr teszi a dolgát." - Hát én pl. nem. Ha láttam volna, ahogy ököllel nekiesik, tárcsáztam volna a rendőrséget, biztos, ami biztos. Ugyanis az ököllel verekedés szinte sose jogos.

misimisi 2017.10.19. 12:28:40

És ami a legszörnyűbb az egész ügyben, az az emberek reakciója. Elégtételt éreznek, hőzöngenek, gúnyolódnak, röhögnek, poénosnak hitt mémeket gyártanak és terjesztenek, belekeverik a politikát, zsidóznak, gyűlölködnek.
Jól van srácok, semmi gond. Csak azt kívánom, hogy legközelebb a ti fejeteket verje szét egy félanalfabéta vadbarom. (Tudom, az más lesz, tudom.)

CoolKoon 2017.10.19. 12:30:19

@dare: Mondjuk a Puzsér egy idióta. Modorosságban a teljes Index-szerkesztőségen túltesz (ami azért nagy szó), és normálisan beszélni (Bayer firkász Zsoltikához hasonlóan) ő se tud, csak fröcsögni. Az agymenését pedig a KDNP-s megháborodott parlamenti képviselő, a rózsafüzérhez eléggé méltatlan böfögéséhez hasonlítanám.

CoolKoon 2017.10.19. 12:32:32

@Cycmen: "Már négy napja hintáztok azon hogy a szennymédiátok egyik emblematikus figuráját pofánvágták egy kicsit! Ki nem szarja le?" - Jaa, hogy téged nem zavarna, ha ököllel pofánvágnának, értem. Tudod, másokat ez általában eléggé zavarni szokott, akkor is, ha esetleg mással történik meg valahol. A kultúremben már csak ilyen kis finnyás...

Mate12345 2017.10.19. 12:32:57

@CoolKoon: Ez jogos, de amennyire tudom, az öklözés már nem az étteremben volt. A vevők előtt csak kirángatta, ami egy biztonsági őrtől akár jogos is lehet.
Egyébként hívtál már rendőröket? Én igen, többször is és legalább 10 perc, mire a 112-n egyáltalán kapcsolnak valakit... :(

CoolKoon 2017.10.19. 12:34:35

@gigabursch: "Mondjuk lehet, hogy olyat szabbaton nem ehetnek egyesek, de hát így jártak..." - Szerintem egyéb napokon se, nemcsak szabbatkor. És most mit csináljon szegény, ha ízlik neki a KFC főztje?

Mate12345 2017.10.19. 12:36:24

@misimisi: Azért éreznek elégtételt, mert kirakták azt a gyökeret, a másikat pedig felfüggesztették az állásából és szerintem az is megy az utcára. Ezeket már sehol sem alkalmazzák.

A mémekkel meg mi a baj? Legalább mindenkihez eljut, hogy mekkora gyökerek dolgoztak ott.

Persze van pár epic troll, de a hszeket olvasgatva nem az a jellemző.

Cycmen 2017.10.19. 12:39:27

@Irbisz: Bírom amikor libbantak kezdenek munkásőrözni, de ezt hagyjuk is! Jól értetted, leszarom Szabó Zé hülye fejét! Leszarom hogy rossz sorban állt, leszarom hogy nem szolgálták ki, hogy nem kapott panaszkönyvet és a szétütött pofáját is leszarom! Tele van a tököm a piti kis nyomorukkal, hogy napok óta a KFC-t meg az őrt buzulják a neten! Jobban érdekelnek a rendes emberek valós problémái! Egyébként meg jó hülye zavaros dumád van, ittál? Nem baj, csak akkor most ne menj KFC-be!

Ekrü 2017.10.19. 12:43:00

@CoolKoon: "Jaa, hogy téged nem zavarna, ha ököllel pofánvágnának, értem. "-Ő nem ezt mondta,ne forgasd ki a szavait.Azt mondta,hogy egyszerűen nem érdekli az ügy.Ehhez meg már bocs,de szíve-joga.Nem kötelező mindenkinek egy megvert újságíró sirámaival foglalkozni.

Cycmen 2017.10.19. 12:50:11

Hát én ezek után rendszeres látogatója leszek a KFC-nek, Michelin csillagra fogom javasolni és részvényeket is vásárolok!
KFC-Index 1-0
Sőt az Indexesek közelében nyitok egy KFC-t és a biztonsági őrt egy nem diagnosztizálható ütések tanfolyam után alkalmazni fogom!

Karipapa01 2017.10.19. 12:56:39

@ursus artos: "A részeg hőbörgőket mindenütt pofán verik..."
Igen! Így törvényes !!

CoolKoon 2017.10.19. 13:02:19

@Mate12345: "Ez jogos, de amennyire tudom, az öklözés már nem az étteremben volt." - Amennyire én láttam, volt belőle kint is és bent is. És nem, egy biztonságiőrtől se jogos.

"Egyébként hívtál már rendőröket?" - Igen, hívtam. Történetesen villámgyorsan ottvoltak, mert vsz. a közelben járőröztek épp. Viszont ott csak két bolti szarkát próbált meg visszatartani, verekedés nem volt. És természetesen a 107-et kell tárcsázni, nem a 112-t.

CoolKoon 2017.10.19. 13:09:07

@Ekrü: Nos, szerintem a sorok között épphogy azt üzente, hogy azért nem érdekli, mert őt nem zavarná, ha pofánvágnák. De oké, tegyük fel, hogy tényleg nem érdekli a dolog. Akkor viszont adja magát a kérdés, hogy mégis miért kattintott rá a címlapon lévő címre? Hiszen már abból több mint nyilvánvaló volt, hogy miről fog szólni a téma. Esetleg mazochista?

CoolKoon 2017.10.19. 13:11:53

@Cycmen: Van egy jobb ötletem: elég, ha elmész a "nem libbant" (=Fityesz által kézivezérelt) sajtót olvasni, és ott még véletlenül se fogsz ilyen ajvékolásokba belefutni....

CoolKoon 2017.10.19. 13:16:07

@Ekrü: "Viszont amit hiányolok az a másik fél meghallgatása." - Nem tudom, pl. a Raffael Sándor nevű söpredék (szenzációhajhász) "meghallgatásakor" azt hittem, ferfordul a gyomrom. Igazán nem éreztem úgy, hogy meg kéne őt hallgatni. Amit a bíróság kimondott, pont elég volt.

CoolKoon 2017.10.19. 13:17:28

@Fülig José: Gondolom, legközelebb, ha veled történik hasonló (szó nélkül pofánvágnak), te még meg is köszönöd majd. Szívesen!

CoolKoon 2017.10.19. 13:20:37

@metal: "Mert szokásos eljárásnak nálunk se lehet nevezni." - Te nem jársz a Tékozló Homár blogra túl gyakran, ugye? Mert ott volt még ilyen incidencekből is bőven. Csak így kapásból: egyszer a Spar-ban emberkedett a kőagy biztonsági, egyszer egy Mekiben vert meg egy vevőt egy ilyen állat hasonlóan. Úgyhogy ki kell, hogy ábrándítsalak, de igen, Mo-n ez lényegesen gyakrabban történik meg a kelleténél.

Mate12345 2017.10.19. 13:21:47

@CoolKoon: A hozzászólásodra értettem, hogy jogos.

Ezt jó tudni. Én eddig mindig a 112-t hívtam. Egyszer egy cserbenhagyásos gázolashoz pont ezelőtt a KFC előtt a zebrán. Nappal. Akkpr 15 perc után vették fel...

CoolKoon 2017.10.19. 13:23:28

@Fülig José: "audiatur et altera pars" - Igen. A KFC biztonsági kameráinak a felvételeit én is megnézném. A seggfej kisfőnök meg a kőagy biztonsági tulok hazudozásaira/mellébeszélésére viszont nem vagyok kíváncsi.

CoolKoon 2017.10.19. 13:26:05

@Mate12345: "A hozzászólásodra értettem, hogy jogos." - Jaaa, oké :) A 112-ről meg úgy tudom, hogy komplett (és hosszadalmas) adatfelvétel után ők is átkapcsolnak a 107-esre, ahol megismételtetik veled az egészet újra.

Fülig José 2017.10.19. 13:26:54

@CoolKoon: te hülyébb vagy, mint a rádió... először: nem szó nélkül történt, a koma tett érte, hogy ne szeressék. másodszor: én csak azt írtam, hogy megesik mással is, mégse lesz szenzáció. visszamehetsz reklamálni, verekedni, ahogy tetszik. de a médiában picsogni...?

Fülig José 2017.10.19. 13:28:21

@CoolKoon: és: (legalább) 3 seggfej volt a helyszínen. de miért szenzáció ez?!

CoolKoon 2017.10.19. 13:28:59

@A nép fia: "Érdekes, én is járok gyorséttermekbe, a KFC-t is szeretem, sőt, ott panaszkodtam már az ételre és a kiszolgálásra is, de sosem akartak még elverni, sem kirángatni, vagy hasonlók." - Na és ezeken a helyeken (pláne amikor panaszkodtál) a panaszkönyvet is kérted? Késő este is?

ostvan1 2017.10.19. 13:30:21

@Fülig José: Úgy tudom, hogy Európában a szabályok szerint, és nem a résztvevők agresszivitási és izomerő potenciálja alapján éljük az életünket, ami azt jelenti, hogy igen, vannak elvárható (másik oldalról kötelezően betartandó) szabályok. Megnyugtató, hogy téged nyugodtan pofán lehet verni, ha erősebbek vagyunk, akkor ezt normálisnak tartod. Én nem. Nem szoktam eltűrni azt, ha le akarnak nyomni bunkóságból táplálkozó izomerőből (és még egyszer sem vertek meg az elmúlt 50 évben). Így is lehet élni.
A nyílt szolgáltatást nyújtó vállalkozástól (pl étterem) igenis ELVÁRHATÓ, hogy a kereskedelmi előírásokat betartsa.

0100101 2017.10.19. 13:32:08

Ilyen indexes hülyegyereket én is pofánvágtam volna ...

ostvan1 2017.10.19. 13:33:21

@ursus artos: Akár közszolgáltatás, akár magánvállalkozás, a tevékenységre vonatkozó előírások igenis KÖTELEZŐEK. Magánvállalkozás sem hozhat létre a törvényekkel ellentétes gyakorlatot, vagy saját szabályokat.

erol 2017.10.19. 13:36:29

@0100101: És ha pl origós lett volna?

CoolKoon 2017.10.19. 13:42:12

@Fülig José: "először: nem szó nélkül történt, a koma tett érte, hogy ne szeressék." - Nos, a legtöbb újságíró általában ugyanennyire idegesítő, akadékoskodó okostojás típus, mint SzabóZ (sőt, sokszor még fejre is hasonlítanak :P ). Egyszerűen ez egy ilyen állatfaj, na.
"másodszor: én csak azt írtam, hogy megesik mással is, mégse lesz szenzáció. visszamehetsz reklamálni, verekedni, ahogy tetszik. de a médiában picsogni...?" - Már nem azért, de ha egy ilyen alantas véglény nekem menne, én talán nem állnék jót magamért. Persze az utána következő óhatatlan rendőrségi ügyben vsz. én is pórul járnék, de verje egy ilyen rohadék szét az anyja fejét a közös légyottjuk után, ne az enyémet.
Hogy miért kell a médiában picsogni? Mert ez nem egy normális magatartás. Na jó, egy késdobáló kocsmában igen, de értelmes ember pont azért kerüli az olyan helyeket, mert nagyon nincs ínyére ez a hozzáállás. Látom, neked hiába is magyarázza bárki, hogy ez miért rossz, de a társadalom nagyobbik része (úgy látszik) ezt érti (ezért a közfelháborodás). Meg hát épeszű ember amúgy se akar olyan környezetben élni, hogy bárhol, bármikor megverhetik (pl. a személyiségfejlődés szempontjából is rendkívül káros).
"és: (legalább) 3 seggfej volt a helyszínen" - Még az is lehet. Viszont az a harmadik senkit nem vert meg, és (a panaszkönyv kérése miatt) kidobásra se utasított senkit.
Ja és egyébként a Tékozló Homáron is volt már pár ilyen történet, és -hogy, hogy nem- szinte kivétel nélkül mindegyik rendőrségi üggyel végződött. És -mit ad Isten- a bíróságok általában nem a (verekedő/lökdösődő) biztonsági orkoknak adtak igazat.

Attilajukkaja 2017.10.19. 13:42:26

@0100101:
"Ilyen indexes hülyegyereket én is pofánvágtam volna ..."
Gratulálok az értelmes hozzászóláshoz!

MEDVE1978 2017.10.19. 13:45:03

Elég valószínű az, hogy az újságíró nem volt túl "belátó", ez anno a feltett videóból is látszik. Saját maga is bevallotta, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ment be, bár nem volt taj részeg.
Ez egy nagyon valószínű reakció mindenki részéről, ami történt:

Sokan nem veszik figyelembe, hogy aznap Glamour napok volt és a KFC is részt vett benne. Magyarul minden vásárlásérdekelt ember, aki aznap betódult mondjuk valamelyik plázába shoppingolni, aztán mondjuk este a Király utcába bulizni, ott szorongatja a kuponját. Ez azt is jelenti, mivel az egész shoppingolós fos már 4 napja tartott, a személyzet fáradt, a töke tele van, folyamatos a nagy forgalom és a tömeg. Erre jön, hogy ez a bulinegyed, ahol valószínűleg többszöröse a részeg barmok megjelenésének esélye, mint mondjuk az Alle vagy Mammut Kfc-ben. Szóval ott van üzletvezető, aki este lévén már csak arra gondol, hogy utálja a fos napot és haza akar menni. Egyszer csak szólnak neki, hogy ittas vendég reklamál ám. Node üzletvezetőként belegondol, hogy emiatt majd az év végi bónusz egy része ugorhat. Bepróbálkozik az a4-es papírral. Amikor valószínűleg rendkívül idegesítő részeges reklamálónk újra hőbörgésbe kezd, üzletvezetőnk is behisztizik és amikor izom Géza, őrünk felajánlja, hogy gyorsan kidobja, rábólint. Úgyis csak egy részeg, mint hetente egyébként kétszer. Helyesen, etikusan cselekedett az üzletvezető? Természetesen nem. De aki ügyféllel foglalkozott már, nem mondja nekem, hogy még sohasem gondolt arra, hogy megszakítsa a beszélgetést. Én foglalkoztam, több alkalommal raktam le olyan üzleti "partnert", aki ordítozott és az anyámat szidta a telefonban.

Nézzük Izom Géza oldaláról. Gézánk fejében egész nap a Piri pinája, az új kocsi, a jövő heti diszkós buli jár, nomeg a héten a gyúrás. A nap fárasztó volt, a sok paraszt folyamatosan zabálni akart. Ekkor újabb részeg kerül a látókörébe, aki még reklamál is. Kijön az üzletvezető, hát ez még mindig reklamál, ráadásul hőbörögve. Géza megfontolja, aztán úgy dönt, hogy ez az ő "feladata". Főnök, kidobjam? Az üzletvezető bizakodva néz vissza rá, ő pedig érzi, hogy most jól teljesít. Kitessékeli a részeget. Node az az ez most komoly szöveget motyogja és próbál visszajönni, meg videóz. Géza úgy érzi, hogy itt az ő szemétdombját, az autoritását kérdőjelezi meg egy részeg paprikajancsi. Másodszorra, harmadszorra ezért már üt és kidob. Jól döntött Géza, amikor ütött és kidobta? Természetesen nem, de az őt érő stresszszituációban elég valószínű volt, hogy ezt reagálja, mert ezen a nyelven - erőszak - ért.

Végül ott van újságírónk, a főszereplő. Reggel még megírja a szokásos jó minőségű cikket, este már whiskey kóstoló a szállodában. A jó whiskeyk után jönne egy kis csirke, hiszen még nem megy haza, meg egyébként is rajong a KFC-ért. Bemegy. Kurva nagy a sor, a fene egye meg. Na nem baj megvárja. Időközben rajongó a 29-es webcsoportból, gamer a nőjével. Rövid beszélgetés utána már soron is van. Csak elvitelre lehet - vakkantja a pattanásos nyikhaj / rágógumizó kiscsaj a pénztárgép mögül. Újságírónk hatalmas felháborodást érez: Csak elvitelre? Basszátok meg, miért nem mondtátok előre? Pénztáros: Elnézést ez a szabály. Újságírónk töpreng. Mivel a sor jó hosszú, a pénztáros felkéri, hogy döntsön, kér-e.
Újságírónkban felébred a fogyasztó. Na majd velem ezt nem. Csak elvitelre? Ez felháborító! Kérem a panaszkönyvet! Ez legalább olyan felháborító, mintha romlott lenne! Kérik álljon ki a sorból. Megjelenik az unott képű üzletvezető. Újságírónknak már gyanús, nem szolgálatkész, nem rendes, látszik, hogy idegesíti újságírónk ottléte. A4-es lap a kezében. Át akar vágni, azt hiszi nem vagyok tisztában a JOGAIMMAL, gondolja újságírónk. Ő ugyan erre nem ír. Vagy erre írsz vagy semmire mondja üzletvezető. Hirtelen tagbaszakadt biztonsági őr lép oda: Kidobjam? Újságírónk a levegőt kapkodja, ilyet, hogy ő a vásárló ilyen bánásmódban részesül!!!! Először valószínűleg simán kilökdösik. De őt nem ilyen fából faragják, ő érvényesíteni fogja a jogait! Gyorsan rájön, hogy verekedni nem lenne értelme, mert biztonsági őr két ütéssel elintézné. Ezért inkább ez most komolyt ismételgetve bekapcsolja telefonja kameráját. Ekkor már eszében van, hogy ő ezt bizony felteszi a netre, tudja meg az egész világ ezt az igazságtalanságot.
Újságírónk helyesen cselekedett? Semmiképpen, bár ő az áldozat, több helyen hibázott. Elkerülhette volna a konfrontációt rendőr hívásával, de akár azzal is, hogy ha vár egy kicsit, bekapcsolja kameráját és olyanokat kérdez, hogy: miért nem engednek vissza? Kérem a vásárlók könyvét. Ellenben ő ehhez valószínűleg túl részeg volt.

Mindegyik fél úgy cselekedett, ahogy ez várható volt. Ha valaki visszavesz, akkor már nem lett volna se személyi sérülés, se botrány. Szabó Z felvehette volna kamerával. Igaz, hogy így, vérrel sokkal nagyobb botrány lett belőle.

CoolKoon 2017.10.19. 13:51:59

@Irbisz: "Ez pont igy van. DE a KFC reakcioja sem korrekt, uis. a noname duplanulla "biztonsagi ört" rugta ki azonnal, holott itt a boltvezetö az igazi felelös, öt kellett volna elküldeni, nem a sor vegen allo senkit." - Hát pedig bizony a húgyagyú biztonsági őr volt az, aki úgy döntött, hogy megveri az akadékoskodni merészelő újságírót (nem a boltvezető). A boltvezetőt pedig szintén felfüggesztették, és jó eséllyel a cirkusz végén ő is megy majd a levesbe (az más kérdés, hogy én gondoskodnék róla, hogy többet soha a büdös életben ne lehessen főnök sehol, de az más tészta). A panaszkönyv hiánya miatt viszont egy fogyasztóvédelmis ellenőrzést azért szintén ráküldenék az étteremre, de lehetőleg olyat, aki első ránézésre maga is beleillik az ottani "törzsközönségbe". Utána meg mehet szépen a büntetés a KFC-nek (amit nagyon szeretnének megúszni, de ne ússzák meg).

Etniez 2017.10.19. 13:52:11

@karandash: "Nyilván a biztonsági őr hibás nagyobb mértekben"

Nem, a biztonsági őr hibás teljes mértékben, mivel ő kezdeményezte a fizikai agressziót.
És mint biztonsági őrnek, tudnia kellene kezelnie az ilyen helyzeteket, hiszen ez a munkájának a természetes része. Ezt nekik tudniuk kell kezelni.
Ha nem tudják, akkor ne legyenek biztonsági őrök.

Itt nyugaton ha verekedést kezdeményezne egy biztonsági ember, akkor letöltendőt kapna érte és bevonnák a működési engedélyét.
Tanulnak önvédelmet és lefogási technikákat, de nem verekedhetnek.

Chris Kyle 2017.10.19. 13:54:20

Ami a hozzászólásokat illeti: ... szerencsére nem ilyen gerinctelen és aljas az emberek többsége és érezhetően felül reprezentált a fideszes acsarkodó kommentelői réteg.

Ezeknek csak az számít hogy az áldozat egy indexes volt, abba nem gondolnak bele hogy ez velük (a kis balfaszokkal is) simán megtörténhet. Persze akkor már serényen zsidóznának meg szidnák a Soros-párti multikat.

Szidják az Indexet is miközben null 24-ben itt osztják az észt és azt lesik hogy melyik indexes blogbejegyzés alá szarhatnak oda egy jó kis libsizést.

Csak hogy tiszta legyen:

1. Az újságiró nem volt részeg de még ha az lett volna se lehet senkit ököllel szarrá verni egy gyorsétteremben csak mert biztonsági őr ruhát visel a bantalmazó és úgy érzi hogy a másik egy tendbontó.

2. Kurvára nem tudta senki hogy az áldozat egy ujságíró volt és nem is lényeges.

3. Bárkivel megeshet hasonló eset EZÉRT kell igenis beszélni róla és kivágni a picsába az állásából az ilyen kis szarházikat.

4. Remelem az itt nyálukat verő kis szájkaratés "hősökkel" is megesik majd egyszer hogy egy buliról beesnek egy hasonlo helyre, majd leszarják kerésüket es kapnak ráadáskent egy öklös orrnyeregre. Na akkor majd mehet a multi szidás mef vérmagyarkodás.

CoolKoon 2017.10.19. 13:57:10

@MEDVE1978: Nos, abban legalábbis egyetértünk, hogy rendőrt kellett volna hívni. Akár mindkét félnek. Nem mellesleg amúgy abból is a KFC jött volna ki szarabbul (nem volt panaszkönyv, amit a rendőr biztosan jegyzőkönyvezett volna), de biztosan nem lett volna belőle ekkora botrány.

erol 2017.10.19. 13:58:11

@0100101: Nagyon helyes, nincs kivételezés, mindenkit pofán kell vágni!

teéjesenmindegy 2017.10.19. 13:59:36

@Prognozuoti Blasio: Az a szó jelent neked valamit, hogy irónia?

alfacharlybravo 2017.10.19. 14:02:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az tényleg nagyon finom, csak elkel kapni, ha elugrálna a tálcáról.

Thunder_th 2017.10.19. 14:02:58

@Cycmen: Ha nem érdekel, akkor ne olvasd el, barom. Már a cím is árulkodó volt, hogy miről szól a poszt. Ha meg a szerény értelmi képességeid alapján a címből nem tudtad volna egyértelműen kikövetkeztetni, akkor az első bekezdésnek már nagyon gyanúsnak kellett volna lennie, még a te nem túl magas szinteden is. Ezért ha nem érdekel, akkor lapozz azt jöjjön a következő. Pláne értelmetlen beböfögni minden ezzel a témával foglalkozó poszt alá, hogy téged mennyire nem érdekel. Ugyanis a kommentelőket, akik kommentelik, azokat érdekli, viszont magasról leszarják, hogy téged mi érdekel. Végül pedig ne te akard megszabni a bloggazdáknak, hogy miről írjanak. Ha olyan tartalomra vágysz, ami érdekel, akkor menj olyan blogokra ahol az a tartalom elérhető. Ha nincs ilyen akkor nyiss egyet! Hidd el, értelmes ember nem fog odamenni a blogod alá beírni, hogy ne erről írj, mert engem ez nem érdekel. Persze lehet, hogy lesz hozzád hasonlóan egy-két IQ betyár, aki megteszi. Viszont velük jól el fogsz szórakozni, hiszen azonos szellemi szinten kell velük harcolni.

Fülig José 2017.10.19. 14:03:12

@CoolKoon: talán nézz utána annak a híres társadalmi felháborodásnak. így harmadnapra azért picit árnyaltabb a helyzet. nyilván nem törvényszerű, hogy leverjenek egy KFC-ben, mit ahogy a (számodra -hozzászólásodból sejthetően- teljesen ismeretlen) "késdobálóban" sem az. nem is fordul elő olyan gyakran, mint ahogy te vizionálod, de hiába is magyaráznám. ami számomra lényeges, hogy a palinak nagy volt a szája, amit később bevertek. jellemző rá-és rátok is- ez a rettegés a "rendőrtől" meg a "következményétől"- ezt mindig a gyáva emberek mantrázzák. Írjátok itt a biztonsági kamerát, meg a szemtanukat: ha megüt az ajtónálló, az onnantól önvédelem, s rögtön kiontom a belét. Senki nem fog egy szórt sem szólni. Se a rendőr, se a bíró. Ellenben Zsugabubus... dagadtra pofoztatta magát, aztán itt nyüszít, veletek együtt. Szemtelen volt, de nem számolt a (mindenképpen túlzott-még egyszer!) reakcióval. Fogjátok már fel, ez nem a világ-ha piásan okoskodsz, előfordul, hogy szájon vernek. Késdobáló, sarki kisbolt, KFC-mindegy.

alfacharlybravo 2017.10.19. 14:06:23

@Chris Kyle: Miért történne meg nem vagyunk erőszakos judeo-liberális részeg kötözködők. Hány normális embert nem vertek meg eddig? Ennyire debil volt a faszipka, hogy nem értette meg mint mond a kiszolgáló?

teéjesenmindegy 2017.10.19. 14:06:46

@Chris Kyle: Velem már esett meg.
Ja, be voltam baszva, és megvertek a biztonságiak. Akkor most már mondhatom?

Marhára érdekel a történet a másik fél részéről. A biztonsági kamera mondjuk. Az eladó véleménye. Az, hogy mondjuk hányszor kísérte ki a biztonsági szépen a balliberális urat, mielőtt elpattant volna nála valami. Csak hogy árnyaltabb legyen kicsit a kép. Mert az eddigiekben akármikor történt valami hasonló - omega tagját is megverték vagy mi- valahogy mindig kiderült, hogy a vétlen áldozat nem volt annyira szentember, mint ahogy előadta magát elsőre.

sakkosfx 2017.10.19. 14:08:20

Még a régi rendszerben a minél hülyébb semmihez nem értő embert vették fel rendőrnek aki örökös párt hűséget fogadott! És még a sürgönyfába is bele tudott kötni "álldogálunk, álldogálunk visszük a hírt hozzuk a hírt, na áljon odéb, mert pofán verem". Na most is ugyan ilyeneket alkalmaznak biztonsági őrnek! Az indexes srácok meg kérjenek védekező sprét a főnöküktől, hisz már nem először inzultálják őket! És emellett még el kell járni futni is! Hogy el tudjatok szaladni ha kergetnek!

Periodista 2017.10.19. 14:11:34

@Chris Kyle: Kábé jól összefoglaltad!

Etniez 2017.10.19. 14:15:28

@teéjesenmindegy: Kedves barátom!

Egy biztonsági ember nem verhet meg senkit. Akkor sem, ha "provokálják". Akkor sem, ha négyszer kell kikísérnie valakit. Akkor sem, ha részeg.
Lefoghatja és kirakhatja az ajtón kívülre, ha randalírozik, majd hívhatja a rendőrséget.
Nincs olyan, hogy kiprovokált verés.
EGY BIZTONSÁGI ŐRNEK AZ A SZAKMÁJA, HOGY RENDET TARTSON.

Érted? Felfogod?

Ő nem veszítheti el a fejét semmilyen körülmények között. Ha igen, akkor nem biztonsági őrnek való. Akkor menjen péknek vagy asztalosnak.

A biztonsági őrnek az a dolga, hogy az adott létesítményt, eseményt a hatályos törvényeknek megfelelően biztosítsa. Nem az, hogy kötözködő vendégeket verjen laposra.

Chris Kyle 2017.10.19. 14:16:22

@teéjesenmindegy: mi a szarért számít hogy balliberalis volt e a fickó? Amúgy miért lett volna az? Csak mert indexes? Es ha a kurva Pesti srácok konzervativ nemzeti vérmagyar őskeresztény újságírójat verik szarrá mert reklamál??

RHalacska 2017.10.19. 14:22:36

@ursus artos: De biza van. Rokonom nem egyszer maradt benn plusz fél-egy órát, amíg a vendég a zárás előtt 10 perccel beesve megette amit rendelt. Ja ott nem pofozkodtak, hanem kiszolgáltak.

Cycmen 2017.10.19. 14:22:59

@Chris Kyle: " Remelem az itt nyálukat verő kis szájkaratés "hősökkel" is megesik majd egyszer hogy egy buliról beesnek egy hasonlo helyre, majd leszarják kerésüket es kapnak ráadáskent egy öklös orrnyeregre. Na akkor majd mehet a multi szidás mef vérmagyarkodás."

Nem fog megesni öreg, mert akinek havi száz alatt van a fizetése, azzal én elvből nem vitatkozom! Nem lenézésből, csak minek basztatni?
Elmondom én mit csináltam volna! Persze elméletileg, mert KFC-be nem járok, akkor már annyiból eszek valami mást,nekem jobbat!
1. Tudomásul veszem hogy abban a sorban mit lehet kapni. Ha mégsem, és kérem de nem kapom meg a panaszkönyvet, akkor panaszt lehet tenni az illetékes felügyeleti szervnél ( én nem tudom melyik az, de ki lehet keresni) !
És részemről itt a vége! Nem vitatkozom az üzletvezetővel, nem dobatom ki magam az őrrel, nem megyek vissza még egyszer, közben kamerázva a telefonommal, mert van méltóságom! Erről ti persze nem hallottatok, csak a jogaitokat, az igazatokat, meg az érdekeiteket hajszoljátok! Ezért röhej ez a posztcunami az egészről ami tényleg semmi más, mint két hülye találkozása és NEM, egyik sem különb a másiknál, csak másképp idióta! ÉRTEDE?

teéjesenmindegy 2017.10.19. 14:24:27

@CoolKoon: Tehát akkor ha jól értem, akkor véleményed szerint nem kell a másik felet meghallgatni. Igazad van. Szerintem statáriálisan le is kéne lőni mindenkit, az első bemondásra.
Hogy kinek van igaza az pedig abból kiderül, hogy ki óbégatta el a fájdalmát előbb, és hangosabban.

Csak hogy értsd: Abból, hogy a stöpszli került az ügyeletre, még semmi nem következik. Mi van, ha ő ütött előszőr? Mi van, ha késsel fenyegetőzött? Ha bomba volt nála?
Na, ezért kell megvizsgálni a tényeket.

RHalacska 2017.10.19. 14:31:14

@Etniez: Egyetértek. Ne menjen biztonsági őrnek, aki nem bírja. Buszsofőrnek sem, meg van még egy marék szakma, ahol a higgadtság életet menthet. A biztonsági őr helyében egyszerűen rendőrt hívok.
Egyébként sokkal egyszerűbb lett volna a z egész, hogyha kint van a panaszkönyv, aminek megléte, és hozzáférhetősége előírás. Újságíró beír, KFC válaszol, adnak neki egy kupont csirkére. Újságíró lenyugszik, csirkét megeszi. Béke.
Velem Tesco jár el így. Ott volt a panaszkönyv, beírtam, válaszoltak, kupon, vásárlás (Tescoban, tehát jól visszavitt a saját üzletébe). Boldogság, mosoly. Probléma megoldva.
De nem, itt arcoskodik az üzletvezető, a biztonsági őr meg felelhet testi sértésért. Mert az újságíró annyira nem lehetett részeg, ha azonnal tudott dönteni, hogy márpedig ő nem üt vissza. Ezzel jól behúzta a csőbe a biztonsági őrt.

Cycmen 2017.10.19. 14:32:10

@Thunder_th: Tudod ugyanúgy vagyok a poszttal mint amit te írtál, leszarom a nyomorát és elmondom hogy miért! Ha fogod ezt a logikát akkor jó, ha nem, az se baj!

szánmonoxid 2017.10.19. 14:36:30

@Morpheus.:
Az indexes pöcs sZabózét ismerve nagyon kétlem azt a higgadt jelzőt.
Valószínűleg pattogott ott egy sort, mert azt hitte, ő szarja a spanyolviaszt.
Aztán kicsit radikálisan tudatták vele, hogy nem.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 14:39:33

@Etniez:
Tudod, nem véletlen az, hogy a jog egy akármilyen bűncselekményre tól-ig büntetéseket használ. Tudod, azok a fránya körülmények.
Mert nem mindegy, hogy hónapokig készülsz arra, hogy a nagymamát kinyírd, vagy véletlenül tolatás közben elütöd. Az eredmény ugyanaz, a halott nagymama, csak az egyikért életfogytot kapsz, a másikért pedig fél évet felfüggesztve.
Pont ezért szoktak nyomozni, tanukat kihallgatni, rekonstruálni az esetet, szakértőket bevonni.

Jelen esetben ismerjük az egyik fél verzióját. Annak a félnek a verzióját, aki annyira be volt baszva, hogy a hatodik pofon után annyit bírt kérdezgetni, hogy "ez most komoly, ez most komoly?" Egy olyan ember, akinek az a szakmája, hogy fogalmaz, ír.
Mi van, ha ő ütött először? Tudjuk? Nem. Az ő előadásában ismerünk egy történetet, és bazmeg az összes többi firkásznak sincs igénye arra, hogy tényfeltárjon egy kicsit.
Mi van, ha nem a panaszkönyvet kérte, hanem szidta a biztonsági kurva anyját? Mi van, ha volt panaszkönyv, csak neki nem tetszett a színe?

Chris Kyle 2017.10.19. 14:41:08

@Cycmen: Itt vered a nyálad meg arcoskodsz már mióta, aztán majd pont te leszel ott a higgadtság mintaképe, aki szépen elballag, miután hülyére vette egy pofátlan irodavezető! Persze. :-) Hülyegyerek DDDD

Morpheus. 2017.10.19. 14:44:17

@szánmonoxid: simán a panaszkönyvet kapta, mire a KFC-s szarházi a képébe vigyorgott és adott neki egy A4 -es lapot. De ha hőbörgött vagy pattogott is volna, ezt érdemli, öklöst a képébe? Neked is ez járna egy reklamációért? Ahhoz mit szólnál kisbarátom, ha te kapnád?????

Fülig José 2017.10.19. 14:45:39

@Chris Kyle: nem a balliberálisra volt hegyezve a mondanivaló, barátom. hanem a másik fél meghallgatására. csak azt tudjuk, amit az amigó elpicsogott. piás volt-leírta. felháborodott, hogy NEKI nem szóltak-leírta. panaszkönyv nyente, papírlapra nem ír-leírta. kidobták-leírta. visszajött---mi a pék véreres faszáért? ne basszatok már fel agyilag! az álmoskönyvek szerint a biztiőr baszogatása veréshez vezet. Mindig, mindenhol. Hát hol a f@szomban éltek ti, a rózsadombon??? Emberünkből kiszólt a whisky, nem tudta lenyelni a békát-nyakon vágták. Pont. Nem szép dolog, de hát ilyen a popszakma. Mér kell itt libsizni, meg fideszezni??? Tök hülyék vagytok.

Cycmen 2017.10.19. 14:50:11

@Chris Kyle: Hát nem is vagyok olyan faszparaszt mint te.

Fülig José 2017.10.19. 14:53:12

@RHalacska: nem akarok már vitázni, de ez jó: "Mert az újságíró annyira nem lehetett részeg, ha azonnal tudott dönteni, hogy márpedig ő nem üt vissza. Ezzel jól behúzta a csőbe a biztonsági őrt." ördögi tervet eszelt ki: jól öklön csapta az orrával! És bejött, hej, de kikúrt vele... :-) mondjuk az a porhüvely, amivel Zoltán rendelkezik, nem is túlzottan alkalmas szertornára... ezt mondjuk jól felismerte. Béke!

2017.10.19. 14:57:27

@Chris Kyle: velem ilyen nem történhetne meg, mert nem iszom bátorra magam.
Huszonévesen volt utoljára olyan balhém, amikor indokolatlan bátorságot merítettem az italból. Azóta kinőtt az eszem. Ismertem igazán agresszív, balhés gyerekeket (több kidobót is muay thai edzésről), meg egy srácot egyetemről, akit egy szórakozóhely előtt vertek agyon.
Úgyhogy idővel megtanultam viselkedni.
Ismétlem, húszas éveim óta nem volt olyan helyzet, ahol részegen lettem volna jelen és akár csak az esélye is meglett volna annak, hogy erőszakba torkollik.
Közlekedési helyzetek miatt kerültem azóta konfliktusokba, de ott senki se volt részeg vagy biztonsági őr.

Te csak szopkodd Chris Kyle fütyijét, ő pont olyan két agysejtes állat volt, mint a KFC-s biztonsági őr. Csak Kyle még hazudozott is egy csomót, be is perelték miatta. Aztán utólérte az agresszív emberek végzete LOL

"1. Az újságiró nem volt részeg de még ha az lett volna se..." - viszkikóstolásról imbolygott be a KFC-be.
"2. Kurvára nem tudta senki hogy az áldozat egy ujságíró volt és nem is lényeges." - de, lényeges, hisz a bloggerek, indexes firkászok nem követik az újságírói etika minimum szabályait, nem vizsgálódnak objektívan, hanem készpénznek vették az ő verzióját, hisz haverjuk. Egy verziót ismerünk, a teljes igazságot nem, a másik fél nem hallgattatott meg. Miért? Mert az áldozat újságíró és a többi újságíró, blogger csak az ő verzióját szajkózza. Belterjesség tapintható. Lehet, hogy igaz az indexes arc verziója, de ahogy az egészet kezelték a blogok, cikkek, az ellentmond minden újságírói szakmai szabálynak.

"3. Bárkivel megeshet hasonló eset.." - nem. Azzal esik meg, aki bebaszcsizva odamegy egy KFC-be, majd miután nem kér semmit elvitelre, képes emiatt balhézni. Amikor Vásárlók könyve helyett egy A/4-es lapot dugnak az orra alá, akkor nem a hatóságokhoz fordul, hanem elkezd Rambot játszani. Majd birkózik egy biztonsági őrrel és megkérdezi, hogy meg is fogja ütni... Ez mindenütt a világon felhívás keringőre.
Ilyesmit én sose tettem és nem is fogok. Ezért velem ez nem történhet meg.
Volt részem fiatalon pár verekedésben, sajnos, sokat kaptam és adtam is, mai fejjel hülyeség, de sajnos rossz környéken nőttem fel. Sose kérdeztem meg, hogy meg is fognak-e ütni az ellenfeleim. Amikor már fizikailag birkózás van, ott már bármi lehet.
Ezért mára visszavettem az egómból. Nekem nem hianyzik egy agyi vérömleny, leszakadt szemhéj vagy megrepedt máj, lép, vese.
Az indexes csávónak szerencséje volt, hogy nem maradt ott. Kisebb egó, kevesebb pia, több belátás. Ha igaza volt a Vásárlók könyvével kapcsolatban, akkor különösen nem értem minek a fizikai konfrontáció. Jogi útra kellett volna terelnie az ügyet, menhetett volna a fogyasztóvédelemre panaszkodni.

Egyik fél se törekedett a szituáció deeszkalálására. Mindenkinek túl nagy volt ott az egója. A biztonsági őr agresszív barom volt, az indexes csávó meg egy elkényeztetett, kissé betintázott nagy gyerek.

Neonknight 2017.10.19. 15:01:15

Azért amikor ütik és futás helyett ott marad, hogy telefonnal videózzon meg kapjom még egy párat, ez megér egy Darwin díjat...

CoolKoon 2017.10.19. 15:06:41

@Fülig José: "így harmadnapra azért picit árnyaltabb a helyzet." - Ja. A biztonsági kamerák felvételét kielemezték, a szemtanúkat meghallgatták, így három nap után már csak a vádiratot kell elkészíteni, persze...

"nyilván nem törvényszerű, hogy leverjenek egy KFC-ben, mit ahogy a (számodra -hozzászólásodból sejthetően- teljesen ismeretlen) "késdobálóban" sem az. nem is fordul elő olyan gyakran, mint ahogy te vizionálod" - Nekem már az is sok, ha pl. félévente egyszer van ilyen.

"ami számomra lényeges, hogy a palinak nagy volt a szája, amit később bevertek." - Ja. A panaszkönyvet merészelte kérni a galád. Micsoda arcátlanság!

"jellemző rá-és rátok is- ez a rettegés a "rendőrtől" meg a "következményétől"- ezt mindig a gyáva emberek mantrázzák." - Ezt hol olvastad? Vagy csak hozzáképzelted? Mivel én pont azt írtam több helyen is, hogy rendőrt hívtam volna.

"Írjátok itt a biztonsági kamerát, meg a szemtanukat: ha megüt az ajtónálló, az onnantól önvédelem, s rögtön kiontom a belét. Senki nem fog egy szórt sem szólni. Se a rendőr, se a bíró." - Az a baj, hogy fog. Ha másért nem, akkor azért, mert a véglény biztosan feljelent majd testi sértésért. Kurva egy jogrendszerünk van, az az igazság.

"Ellenben Zsugabubus... dagadtra pofoztatta magát, aztán itt nyüszít, veletek együtt." - Nem mindenkinek vannak meg a testi adottságai ahhoz, hogy nekimenjenek egy ilyen állatnak (sőt!). Persze volt benne egy nagy adag vakmerőség is, hogy beleállt az ütésekbe (elég veszélyes dolog ám ez, könnyen rossz véget érhet), de végül is szerintem pont ezért ütött még nagyobbat a dolog. Nem agresszív személyt verni még nagyobb szégyen.

"Fogjátok már fel, ez nem a világ-ha piásan okoskodsz, előfordul, hogy szájon vernek. Késdobáló, sarki kisbolt, KFC-mindegy." - Szerintem a panaszkönyv kérése nem okoskodás, de mindegy.

KUHULIN 2017.10.19. 15:09:03

@CoolKoon: "Szerintem a panaszkönyv kérése nem okoskodás, de mindegy."
Mert ott voltál és csupán csak ennyi történt...

2017.10.19. 15:13:08

@Chris Kyle: kezdjük ott, hogy ha részegen bemegyek egy gyorsétterembe, mert éhes vagyok és ott csak elvitelre adnak, akkor elvitelre kérem a tápot. Mert ugyanazt kapom.
Persze egy részeg ember esetleg sértésnek veszi azt is, hogy ott már csak elvitelre adnak kaját.

Honnan tudod, hogy nem volt részeg az indexes arc? Viszkikóstolásról ment a KFC-be, valószínűleg alkoholfelhő vette körül a fejét. Nem köpte ki a viszkit!
És itt meg is van a válasz, hogy miért nem hívott az első konfliktusnál rendőrt. Mert a zsaruk valószínűleg nem egy szesztől bűzlő embernek adtak volna igazat.
Viszkikóstolás: 2 cl-es adagokkal, mondjuk 10 fajtát kóstolt. Az kb. 2 deci tömény. Az már nekem is csuklást okozna. Emelkedett hangulat, kásás beszéd, megnövekedett egó garantált.
Ha viszkikóstolás után autót nem vezethet, akkor miért gondolta, hogy jó ötlet balhézni egy gyorsétteremben? Na pont azért, mert az alkohol így hat az emberre.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 15:14:49

@CoolKoon: "A panaszkönyvet merészelte kérni a galád. Micsoda arcátlanság!"
Ott voltál, bazmeg? Tudod, hogy mi kért, vagy hogy kért e valamit egyáltalán?

Fogd már fel, hogy mennyire hülye vagy, ember!
A történet felét látod, de hétszentségnek veszed.

Fülig José 2017.10.19. 15:18:43

@CoolKoon: nézd, én nem akarok veszekedni. igazad van, ha minden úgy történt ahogy Zotyó írja, valóban a f@sz rosszabbik végén állt. ha! de ezt nem tudjuk biztosan. nekem mindenesetre túlzott reakciónak tűnik, még egy biztonsági őrtől is...
de mint mondtam, ez majd' mindannyiunkkal előfordult. csak én pl. tizenévesem tanultam meg, hogy piásan nem okoskodunk. Szabó úr tegnapelőtt tanulta meg. Olyan ez, mint a bárányhimlő: minél fiatalabb korban esel át rajta, annál kisebb nyomot hagy. Háááát Zoltánnak most van min agyalni. Kiabálhattok itt kígyót-békát egymásra, biztonsági őrre, újságíróra...vihar egy pohár vízben.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 15:20:19

@CoolKoon: "Persze volt benne egy nagy adag vakmerőség is, hogy beleállt az ütésekbe "
:D:D::DD::D:D:D:D
jáháháhá. Ez ebben a témában a hét poénja.
www.digitalhungary.hu/uploads/articles/40/3934/lead_800x450.jpg
tessék. Ez a csávó olyan vakmerő. Olyan beleáll az ütésekbe típus, mi? :D:D:D:
Volt benne valóban egy nagy adag, csak az egy másik w betűs szó. Arról nem is beszélve, hogy színjózanul sem nagyon hajolgatna el semmi elől.

Kukorica József 2017.10.19. 15:20:55

Aki iszik alkoholt, az a társadalom szemete. Joggal számíthat a megvetésre és ha az élet úgy adja akkor az ütlegelésre is. Megérdemli.

2017.10.19. 15:21:46

@CoolKoon: "Szerintem a panaszkönyv kérése nem okoskodás, de mindegy." - ha a panaszkönyvet nem adják, akkor feljelented őket. Verekedni ilyesmi miatt baromság. Persze ha elsétál másnap a fogyasztóvédelemhez, akkor abból nem lehet olyan érdekes sztorit kreálni.
Talán ezért is provokálta ki az ütést. Ki kérdezi meg birkózás közben, hogy meg is fogják-e ütni? Aki ütést akar provokálni, aztán szelfizni a szétcsattant szájával. Mert annak nagyobb a hírértéke.

CoolKoon 2017.10.19. 15:23:47

@teéjesenmindegy: "Tehát akkor ha jól értem, akkor véleményed szerint nem kell a másik felet meghallgatni." - Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy nem a verekedő orkot kell megkérdezni, és az üzletvezetőt se kérdezném meg. Inkább bármilyen más szemtanút, az alkalmazottakat is beleértve.

"Szerintem statáriálisan le is kéne lőni mindenkit, az első bemondásra." - Mondjuk mindjárt kevesebb lenne a söpredékből, ez tény és való....

"Hogy kinek van igaza az pedig abból kiderül, hogy ki óbégatta el a fájdalmát előbb, és hangosabban." - Szerinted az óbégatás egyenlő a vérzéssel? Mert szerintem nagyon nem. amúgy meg pont emiatt is mondtam, hogy meg kéne nézni a kamerák felvételeit.

"Mi van, ha ő ütött előszőr? Mi van, ha késsel fenyegetőzött? Ha bomba volt nála?" - Ja, mindegyik felvetésed nagyon is életszerű. Az eddig nyilvánosságra került (hozzáteszem: szintén bizonyító erejű) videófelvétel is pont ezt támasztja alá....

"Na, ezért kell megvizsgálni a tényeket." - Ezt sose tagadtam.

Fülig José 2017.10.19. 15:23:58

@Kukorica József: drága a golyó, cápák elé mindet!!

CoolKoon 2017.10.19. 15:26:48

@teéjesenmindegy: Gonosz vagy, de pont ezért olyan nagy szégyen az egész. Az ilyen szellemi nyomorékok általában csak az ilyen típusokkal emberkednek, olyanokkal valahogy sosem, akik esetleg tényleg képesek lennének rendesen nekik menni.

CoolKoon 2017.10.19. 15:31:04

@karandash: "ha a panaszkönyvet nem adják, akkor feljelented őket." - Igen, én is ezt csinálnám.
"Verekedni ilyesmi miatt baromság." - Jaaa, hogy már verekedett is? Holnap már gyíkemberré is át fog változni, aki sziszegve-hörögve a remegő biztonsági orkra támadt, aki az életét féltette?
"Persze ha elsétál másnap a fogyasztóvédelemhez, akkor abból nem lehet olyan érdekes sztorit kreálni." - Ezért inkább jól megverette magát. Micsoda arcátlanság!
"Talán ezért is provokálta ki az ütést." - Te az a típus vagy, aki a nemi erőszak áldozataira is látatlanban, simán rámondod, hogy "há kihívóan őtözködött, azír!", ugye?

CoolKoon 2017.10.19. 15:34:17

@teéjesenmindegy: "A történet felét látod, de hétszentségnek veszed." - Igen, én már csak ilyen kis, naiv, megvezethető birka vagyok. Hogy sokkal jobban hiszek a vérző képű újságírónak, mint a biztonsági orknak. Biztos a személyes tapasztalataim miatt van (találkoztam már biztonsági orkkal és újságíróval is; tippelj, melyik volt minősíthetetlenül bunkóbb).

teéjesenmindegy 2017.10.19. 15:34:44

@CoolKoon: "nem a verekedő orkot kell megkérdezni, és az üzletvezetőt se kérdezném meg. Inkább bármilyen más szemtanút"
te egy ritka korlátolt, hülye ember vagy.
Hála istennek soha életedben nem leszel semmiben döntőbíró.
"Az eddig nyilvánosságra került (hozzáteszem: szintén bizonyító erejű) videófelvétel is pont ezt támasztja alá"
Mit támaszt alá? Hogy ki kezdte? A felvétel a végét mutatja az egész akciónak. Nézd meg a starwars utolsó 10 percét. A csávó felrobbant egy űrállomást.

Fogalmad sincs az elejéről a történetnek, az általad szinpatikusnak gondolt véleményeket hallgatnád meg, leszarod a tényeket, kapásból ítélsz. Sötét vagy, mint szabóz szemealja.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2017.10.19. 15:39:20

Az senkinek se jut eszébe egy keresztény/keresztyén országban, hogy az első pofon után azért ment vissza, hogy odatartsa a másik orcáját is?

Viccet félretéve, egy biztonsági őrnek semmilyen körülmények között sem szabadna ütlegelnie senkit. Ez önbíráskodás, ugyanúgy, mint pár hete Őcsényben. Frusztrált ország frusztrált polgárai egy kis szikrától berobbannak.

KUHULIN 2017.10.19. 15:39:39

Egyébként hány embert vertek még meg abban a KFC-ben? Sorban állnak már a bántalmazottak, akik eddig nem mertek beszélni?

2017.10.19. 15:42:34

@CoolKoon: "Ezért inkább jól megverette magát. Micsoda arcátlanság!"

Ha kidobnak valahonnan, akkor nem megyek vissza pofonért, hanem jogi úton keresek elégtételt. Kivéve ha a véralkoholszintem eleg magas. Akkor visszamennék és hepciáskodnék és megkérdezném, hogy meg is fognak-e ütni.

"Te az a típus vagy, aki a nemi erőszak áldozataira is látatlanban, simán rámondod, hogy "há kihívóan őtözködött, azír!", ugye?" - erre a nemi erőszakos beböfögésedre: ha valakit megerőszakolnak, de el tud menekülni, akkor elég logikus, hogy nem megy vissza az elkövetőhöz, hogy megmondja neki, hogy nem szép dolog, amit csinált, de meg fogja-e erőszakolni análisan is? (Annak analógiájára, hogy az indexes csávó megkérdezte a biztonsági őrt, hogy meg is fogja-e ütni)

CoolKoon 2017.10.19. 15:43:09

@Fülig José: "ha! de ezt nem tudjuk biztosan." - Természetesen én is kíváncsi vagyok a további bizonyítékokra, tanúvallomásokra, videofelvételekre. Persze ha kiderülne, hogy SzabóZ igenis idegesítően akadékoskodott (amire minden esély megvan), akkor se követném meg a biztonsági orkot, mert ütött. Viszont legalább kiderülne a teljes igazság.

"csak én pl. tizenévesem tanultam meg, hogy piásan nem okoskodunk. Szabó úr tegnapelőtt tanulta meg. Olyan ez, mint a bárányhimlő: minél fiatalabb korban esel át rajta, annál kisebb nyomot hagy." - Nekem ezzel az egésszel az a bajom, hogy egy nagyon rossz üzenetet sugall: konkrétan azt, hogy az emberek aljas rohadékok (akikbe szemernyi jó érzés se szorult), és ilyenekbe mindig, mindenhol belefuthat az ember. És ha az ember küzdősportokra jár, ki van gyúrva stb. akkor talán meg tudja magát védeni (feltéve, hogy a másiknál nincs szúró- vagy lőfegyver ugye), de vannak, akik nem tudják magukat megvédeni (pl. mert 80 évesek csontritkulással és ízületi problémákkal, vagy 50 kilós nők, esetleg még gyerekek). Arról nem is beszélve, hogy ez az egymás iránti bizalmatlanságot is rendkívüli mértékben növeli. Elsőre lehet, hogy apróságnak tűnik, de az ilyen dolgoknak idővel komoly, mérhető társadalmi következményei vannak (főleg, ha neadjisten a büntetés is elmarad).

teéjesenmindegy 2017.10.19. 15:44:44

@CoolKoon: "Hogy sokkal jobban hiszek a vérző képű újságírónak, mint a biztonsági orknak."
Bravó, hülyegyerek! Ezt hívják előítéletességnek.

Cycmen 2017.10.19. 15:47:50

@Frady Endre: Frusztrált ország frusztrált polgárai egy kis szikrától berobbannak.

Semmi köze a lakossághoz! Egy libsi-proli meccs volt, vagy ha úgytetszik, értelmiségi vs. munkásosztály villongás! Egy osztályharc egy momentuma! Vicces és siralmas is egyben!

KUHULIN 2017.10.19. 15:50:47

@Cycmen: Munkásököl-vasököl! Oda csap, ahova köll'!!444!!!

Cycmen 2017.10.19. 15:51:41

@CoolKoon: Biztos a személyes tapasztalataim miatt van (találkoztam már biztonsági orkkal és újságíróval is;

Riportot készített veled a zsaru magazin amikor bolti lopás miatt elkaptak? :D

Proud Mary 2017.10.19. 15:53:30

Szabó Z. részegen tántorgott be a KFC-be, majd kötekedni kezdett – állítják az ultrák

pestisracok.hu/szabo-z-reszegen-tantorgott-kfc-majd-kotekedni-kezdett-allitjak-az-ultrak/

szánmonoxid 2017.10.19. 15:56:21

"aki mellesleg egy újjal sem nyúlhat senkihez"
Biztos nem is az újjal nyúlt hozzá, hanem a régivel.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 15:56:37

@Proud Mary: :D:D:D:
Á, ez elképzelhetetlen.

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 15:57:04

@Proud Mary: Ki az a szerencsétlen hülye, aki még a Pestis Rácoknak akár egyetlen szavát is komolyan veszi?? :)

teéjesenmindegy 2017.10.19. 15:59:00

@Proud Mary: Egyébként annyira várható volt.
Már tegnap leírtam. A hülye ballib firkászok basznak elmenni és tényfeltárni, erre megteszi valaki más.
Aztán, hogy kinek van igaza, azt senki nem dönti el.

DFK 2017.10.19. 15:59:20

Tényleg, eddig senki se kérdezte a másik felet. Csak nem azért mert az indexes arc előnyt élvez a médiában?

sas70 2017.10.19. 16:01:06

@teéjesenmindegy: Persze, olyan ez mint amikor a pasi rajta kapja a feleségét egy idegen pasival az ágyban és az asszony azt kérdezi:-Na de drágám, te most nekem hiszel vagy a szemednek?

2017.10.19. 16:02:31

@CoolKoon: "Arról nem is beszélve, hogy ez az egymás iránti bizalmatlanságot is rendkívüli mértékben növeli."

Én például rohadtul előítéletes, bizalmatlan vagyok. Tartok követési távolságot az úton, mert nem vagyok benne biztos, hogy az előttem közlekedő nem fog-e satufékkel megállni.
Bizalmatlan vagyok, ezért nigériai hercegek örökségét felajánló ügyvédek e-mailjeire nem válaszolok, nem küldök pénzt.
Küzdősportoltam, voltak balhés ismerőseim, akik az éjszakában dolgoztak (kidobók), halt meg távolabbi ismerősöm (egyetemi hallgató) szórakozóhely előtt történt verekedésben. Pont ezért nem mennék bele ilyen balhékba, amibe SzabóZ. Ő ilyen kemény gyerek. Én meg óvatos vagyok. Ha valahol nem tetszik a kiszolgálás, akkor internetes értékelő oldalakon lepontozom, vagy beperlem őket, ha sértik a jogaimat. Ha nem adnak Vásárlók könyvét, akkor a fogyasztóvédelemhez fordulok.
Ha csak elvitelre szolgálnak ki, mert késő van vagy akármi miatt, akkor elvitelre kérem.
Viszkikóstolás után beülök a taxiba és hazavitetem magam.
Részegen még sose nyertem meg verekedést, ezért részegen nem vagyok hajlandó verekedni, hepciáskodni, balhézni. Ha megtámadnak, az más. De tudom, hogy egy részeget nagyon könnyen lecsapnak.

Az a baj, hogy SzabóZ azt szűri le majd az esetből, hogy ő nyert, neki volt igaza, minden blog és netes orgánum mellé állt. És felturbózott egóval még agresszívabban fog nyomulni az éjszakában. Hisz egyszer már nyert egy csatát.
Ha a fiam keveredne ilyesmibe, akkor komolyan elbeszélgetnék vele, hogy nehogy megnőjön az arca, aztán két hét múlva agyonverjék, amikor újra bizonyítani akarja egy erősebb embernek, hogy. Nem kell minden csatát megvívni fizikailag. A túl nagy egó, arc veszélyes.

szánmonoxid 2017.10.19. 16:02:39

@CoolKoon:
Téves. Ma már mindenért a 112-t kell tárcsázni.

szánmonoxid 2017.10.19. 16:04:24

@CoolKoon:
"A seggfej kisfőnök meg a kőagy biztonsági tulok hazudozásaira/mellébeszélésére viszont nem vagyok kíváncsi. "

Jaja, elég neked az indexes díszfasz hazudozása.
Szép.

CoolKoon 2017.10.19. 16:05:39

@karandash: "Ha kidobnak valahonnan, akkor nem megyek vissza pofonért, hanem jogi úton keresek elégtételt. Kivéve ha a véralkoholszintem eleg magas." - És ha nem számított arra, hogy csúnyán pofán fogják vágni, mert teszem azt egy KFC-be nem ezzel a tudattal megy be az ember (illetve eddig nem ezzel a tudattal ment be)?

"Akkor visszamennék és hepciáskodnék és megkérdezném, hogy meg is fognak-e ütni." - De mit tud egy SzabóZ kaliberű újságíró hepciáskodni? Talán meglökdösi az orkot, vagy mi?

"erre a nemi erőszakos beböfögésedre: ha valakit megerőszakolnak, de el tud menekülni, akkor elég logikus, hogy nem megy vissza az elkövetőhöz..." - Szerintem te direkt nem akartad kiérteni a szövegemből, hogy mire utaltam. Szóval: te nemi erőszak esetén is az áldozatot hibáztatod, mint ahogy most is?

CoolKoon 2017.10.19. 16:06:36

@szánmonoxid: "Jaja, elég neked az indexes díszfasz hazudozása." - Nem. Beérném a szemtanúk vallomásaival és a biztonsági kamerák felvételeivel.

szánmonoxid 2017.10.19. 16:12:09

@Chris Kyle:
"egy buliról beesnek egy hasonlo helyre, majd leszarják kerésüket es kapnak ráadáskent egy öklös orrnyeregre"
Mivel normálisan szoktam beszélni a kiszolgáló személyzettel, ilyen még nem esett meg velem.
Pedig már vagy 40 éve járom az éjszakát.
És volt, hogy engem sem szolgáltak ki, volt, ahol meg elsőre nem akartak, aztán beszélgettünk, és mégis kiszolgáltak.
Tudod, nem nagy mellénnyel kell pattogni, hanem emberi hangon megszólalni.
Ez a titka.

CoolKoon 2017.10.19. 16:12:20

@teéjesenmindegy: "Bravó, hülyegyerek! Ezt hívják előítéletességnek." - És? Csak a cigányokkal szemben lehet előítéletes az ember? Az ostobákkal szemben nem? Amúgy meg a köcsög kisfőnök meg a biztonsági ork is megjelentethetett volna valahol egy felvételt, ami esetleg azt igazolná, hogy SzabóZ abszolút kezelhetetlen volt (bár a verést még az se magyarázná ki). Miért nem tették meg? Esetleg mert nem volt ilyen? Mert esetleg a tanúvallomások is inkább SzabóZ verziójához fognak közelebb állni?

szánmonoxid 2017.10.19. 16:18:50

@Morpheus.:
Mint írtam, nem tudhatod, mi történt, csak azt, hogy szabózé mit hazudozott össze, amit aztán a haverjai sajtószerte terjesztettek.
Érdekes, hogy velem még nem történt ilyen, pedig voltam már a KFC-ben is, és még olyan is volt, hogy reklamáltam.
Csak nem mindegy, hogy milyen hangnemben.

szánmonoxid 2017.10.19. 16:20:29

@Morpheus.:
Ja, nem vagyok a barátod, se kicsi, se nagy, azt keresd a buzibárban eztán is.

Chris Kyle 2017.10.19. 16:27:56

@karandash: @szánmonoxid: birom, hogy azzal a marhasággal jössz, hogy veled ez még nem történt meg. Mert akkor --és itt jön az egy bites logika -- ha velem nem történt még meg, akkor olyan nincs is, és tutira a sértett a hibás. Hát persze. :-)

Olyan megesett veled, hogy rád lőttek fényes nappal az utcán? Nahát. Pedig naponta tizezer emberrel esik ez meg a Földgolyón. A KFC -s eset képzeld még velem sem esett meg, pedig én is kajáltam már a KFC -ben. De akkor kiszolgáltak és nem ez a szarházi vezető volt szolgálatban, meg ez a rohadék őr. Mondjuk velem nem is jött volna össze az, ami az Indexes újságíróval, mert biztos, hogy nem hagyom magam megverni. 185 cm, 120 kg és 5 év küzdősport után velem picit nehezebben jött volna össze. (+ haverokkal járkálok, úgyhogy nagyon rossz napja lett volna annak a gyáva fasznak ha belém köt.)

Irbisz 2017.10.19. 16:31:26

@CoolKoon:
Nem tudom honnan jön sok ember, merre jart, de mintha összetevesztenek a kisvardai becsületsüllyesztö kesdobalot egy eleg frekventalt helyen levö KFC-vel.
Vagy nem tudjak mi a különbseg egy nemzetközi sztenderdek szerint müködö multi, meg a között a köpködö között, ahova jarnak???

Ne várd a csordát! 2017.10.19. 16:35:43

@CoolKoon:
Pl. ilyesmire gondolsz:
pestisracok.hu/szabo-z-reszegen-tantorgott-kfc-majd-kotekedni-kezdett-allitjak-az-ultrak/

"Mint tudjátok nagy balhé alakult ki a napokban a Király utcai KFC-ben. Mivel belsős vagyok leírnám a dolgozók álláspontját is. Zoli leszámolás idején, részegen tántorgott be a Király utcai étterembe. Már a sorbanállás alatt is kötekedett a többi vásárlóval. Mikor sorra került közölték vele, hogy most csak elvitelre tudják kiszolgálni. Mivel feltartotta a sort ezért megkérték, hogy amennyiben nem vásárol haladjon tovább. A vásárlók könyvét kérte, de a hosszú sor miatt ez egy másik vendégnél volt, és nem volt hajlandó leülni és megvárni, ezért az üzletvezető hozott neki egy A4-es papírt, amit ugyan úgy hivatalosan lepecsételtek, és aláírtak volna. Ez sem volt neki elfogadható, és tovább folytatta a kötekedést, ezért kivezette a biztonsági őr, és mikor vissza akart menni megütötte. A slusszpoén az, hogy tegnap már újra a KFC-ből rendelt álnéven"

Ja, bocs, nem mert ezek hazudnak, nem úgy, mint a szentéletű indexes mikropöcs.
Értem én.

2017.10.19. 16:36:54

@CoolKoon: nemi erőszak esetén megkérdezem mindkét felet, igen az elkövetőt is meghallgatom, hisz ez egy büntetőjogi alapelv.

Ha az áldozat visszamegy a bűncselekmény után az elkövetőhöz, olyan kérdéssel, hogy "ugye nem kapok még seggbe is?", és erre kap seggbe is, akkor komoly kétségeim merülnek fel az elmeállapotával vagy szavahihetőségével kapcsolatban.
A nemi erőszak komoly dolog. Komoly vád. Bemondásra pont ezért nem hinnék el semmit.

Ne várd a csordát! 2017.10.19. 16:38:35

@Chris Kyle:
185 centihez a 120 kilóddal erősen hájas vagy, nem sportos.
Erről meg ennyit.

VaradiJanos 2017.10.19. 16:38:51

Már a cik elejitöl vártam hogy orbán legyen a hibás és a végire ki is jöt, köszönöm van igasság

RHalacska 2017.10.19. 16:39:12

@Fülig José: Összesen csak azt ismerte fel, hogyha nem üt vissza, akkor sokkal nagyobb áldozatot tud magából csinálni. A jog szerint meg a biztonsági őr ütött, testi sértés, tehát bíróság. Ha egy pici vaj van a biztonsági őr füle mögött, mondjuk 10 éve volt valami hasonlóügy megrovással, (nem tudom, remélem tiszta mint a patyolat) akkor ez bizony letöltendő börtön lesz.

Chris Kyle 2017.10.19. 16:41:27

@Ne várd a csordát!: nem vagyok hájas, de nagydarab. De ha hájasnak tartasz, nincs tőlem tartani valód igaz? Összefuthatunk. Dobj ki egy KFC étteremből. Ha sikerül, jutalmat kapsz :-)

Ne várd a csordát! 2017.10.19. 16:43:15

@Chris Kyle:
"Olyan megesett veled, hogy rád lőttek fényes nappal az utcán?"
Az ugye megvan, hogy a példád nem kicsit sántít, hanem féllábú?

A lövöldözés ellen nem tehetsz semmit, de hogy egy szórakozóhelyen vagy étteremben ne baszakodjon veled a szekus, az ellen tehetsz.
Javaslom, hogy gyúrjál agyra is legalább 5 évet, a küzdősportnak láthatóan nem volt haszna e téren.

(Mondjuk 5 év küzdősport a vicc kategória, tisztességesebb sportokban kb. a tanulószint (kiuk) feléig ha eljutsz ennyi idő alatt, azaz 10-ból mondjuk 5 kiuig, jó esetben talán 4-ig. És oda még nagyon messze van a legelső dan, ami Furkó Kálmán szerint még mindig nem elég semmire egy utcai harcban vagy kocsmai verekedésben.
Az öreg pedig egykori deszantosként (lehúzott ott vagy 25-30 évet) meg 7 (vagy talán már 8) danos kiokusin mesterként biztos tudja, mit beszél.

VaradiJanos 2017.10.19. 16:43:53

Mitől újságíró a megvert ember? És ha az is lenne, annak milyen jelentősége van ebben a történetben? Tán még rasszista is volt a bunkoid őr?

Morpheus. 2017.10.19. 16:44:25

@Ne várd a csordát!: Szóval szánmonoxid és a Ne várd a csodát ugyanahhoz a felhasználóhoz tartozik. Hány nick neved van még te idióta? :-)

Irbisz 2017.10.19. 16:45:53

@Cycmen: Ezzel a szösszenettel ott van a nagy baj, hogy te sem vagy rendes ember, meg azok sem akik annak tartassz. Rendes ember uis, nem tamogatja jogtalan es törvenytelen eröszakot, akkor sem ha balvanya ezt igyekszik normalissa tenni. Na de ilyen nemgondolkodo kadarista barmokkal könnyü dolga van, nem gondolkodnak csak mennek a kolomp utan.

2017.10.19. 16:45:55

@Chris Kyle: örülök, hogy jó húsban vagy csillagvirágos pandamókusom :)
Csak arra vigyázz, hogy ne ittasan menj gyorsétterembe, akkor nem lesz baj.
És verd ki Chris Kyle-ra, az aztán a férfias dolog.

Kőműves Kellemetlen 2017.10.19. 16:46:56

@Chris Kyle:
Én ugyan már jó ideje nem sportolok aktívan, de ha gondolod, vihetek valakit, aki ugyan csak 82 kg a 190 centijéhez, de ki fog rakni. Igaz, lehet, hogy te nem leszel már akkor tudatodnál. szóval húzni fog maga után.

Chris Kyle 2017.10.19. 16:48:04

@Kőműves Kellemetlen: kipróbálhatjuk. Mindenkit le lehet nyomni, mindenkinél van erősebb. Ezt hidd el nekem.

Chris Kyle 2017.10.19. 16:48:56

@Ne várd a csordát!: Azért hidd el, ezzel az 5 évvel a hátam mögött, meg az én alkatommal elég kellemetlen ellenfél tudok lenni.:-)

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 16:49:10

És én mit tegyek srácok?? Komoly javaslatot kérek!
Szeretem az Indexet. Szeretem a Kfc-t. Nem kedvelem SzabóZét, mert egy provokatív faszkalapnak tartom, de szerintem erősen szakmaiatlanul járt el a szekus gyerek! Nem akarom ebből azt kihozni, hogy Orbán a hibás, de nem is vagyok Fideszes.

Mit tegyek?? Álljak be én is a ballib/fidesz által KÖZÖSEN felállított tengelyen valamelyik oldalra, vagy maradjak értelmes és objektív ember?? Mit javasoltok?

Morpheus. 2017.10.19. 16:51:48

@Kőműves Kellemetlen: Szóval ez már a harmadik nicked, a szánmonoxid és a Ne várd a csodát után. Akkor a többi 97 nickedet is kitiltom innen a picsába. Mégy a levesbe. :-) Én élvezem. :-) Folytassuk csak! :-)

RHalacska 2017.10.19. 16:52:17

@Prognozuoti Blasio: Válaszd a legnehezebbet: maradj gondolkodó, értelmes, objektív, és legfőképpen ember! Ja nehéz, de vagyunk egy páran, akik próbáljuk.

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 16:57:25

@RHalacska: De olyan nehéz... Az ilyen embert szinte mindenhol utálják, és mindenki át akar tolni a másik oldalra. Csak én éppen nem kívánok egyik oldalon sem állni, mert nem vagyok rajta a tengelyen.

Aldou Raine 2017.10.19. 16:59:21

@Chris Kyle: ... ezek a fideszfütyik nem értik, hogy ez az egész KFC eset valójában a precedens érték miatt lényeges. Mert megtörtént és mert bármikor, bárkivel megtörténhet bárhol. Akár már holnap.

Cycmen 2017.10.19. 17:02:26

@Irbisz: Te ezt ép elméd teljes tudatában írtad? Elhülyített téged a liberális kannásbor kisapám!
Nézzék már a lógótaknyú ballert, képes lekádáristázni!

Cycmen 2017.10.19. 17:05:59

@Aldou Raine:" ezek a fideszfütyik nem értik, hogy ez az egész KFC eset valójában a precedens érték miatt lényeges. "

Jaj, tudjuk mi! Attól fosnak hogy naponta szájbavernek majd valami indexes firkászt! Jó is volna!

Chris Kyle 2017.10.19. 17:07:55

@Aldou Raine: katonaként nap mint nap találkozok nehéz felfogású emberekkel, újoncokkal. De ezek a trollok itt (pl. Kőműves, Ne várd a csodát, VáradiJános, Cycmen, szánmonoxid, karandash, FILTOL, teéjesenmindegy, Kovácsné, röf .... stb) nem nehéz felfogásúak, hanem egyszerűen ravasz kis gecik. Valószínűleg ez mind egyetlen ember, vagy maximum kettő. Kurvasok szabadidővel a főnöknek dolgozva. Nem húzzuk fel magunkat rajtuk, mert hát ez a dolguk, de idegesítőek mint szaron a legyek.

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 17:07:57

@Aldou Raine: De te aztán érted... Aki nem keni Orbánra egy döntésképtelen üzletvezető, meg egy ostoba biztonsági őr hibáját, az fideszfütyi. Hülye!!

2017.10.19. 17:10:32

@Prognozuoti Blasio: szerintem verd ki és utána gondold át, hogy megéri-e ez a téged nem érintő ügy az idegeskedést, szájtépést.
Nem éri meg. Még a klikkolást se.

Chris Kyle 2017.10.19. 17:11:08

@Cycmen: ..... Okos vagy :-) De szájbaverhetnek ne aggódj egy magadfajtát is. Ne gondold, hogy ez kizárt. :-)

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 17:14:16

@karandash: Mondjuk a primitívséged ellenére te legalább nem akartál elhelyezni valahol az orbánlib-tengelyen. Esküszöm, többre tartalak ezáltal a többinél.

"ez a téged nem érintő "
Ebben a sztoriban senki nem érintett. Csak a történet szereplői. Mindig csak azok, mégis lehet kommentelni.

2017.10.19. 17:16:56

@Aldou Raine: 2006-ban volt rá precedens, hogy a rendőrség félholtra vert teljesen ártatlan civileket az utcán. Nem a hőzöngőket, hanem csak arra járókat.
Aztán a bíróságon következetesen hazudtak, hogy semmit se lehessen kideríteni.
Ezt a gyakorlatot (hogy a rendőrség maffiaként összezár, védi a bűnöző, szadista elemeket a soraiban), picit veszélyesebbnek tartom, mint hogy egy KFC-ben egy részeg firkász kiprovokált egy pár pofont.
Utóbbi is bűncselekmény persze, csak a társadalmi veszélyességben van egy nagyságrendi különbség.
Magyarországon komolyabb bajok vannak, mint ez a KFC-s ügy.

Cycmen 2017.10.19. 17:18:35

@Chris Kyle: " katonaként nap mint nap találkozok nehéz felfogású emberekkel, újoncokkal.

Szerintem te katonaként (bár kétlem hogy igaz) ugyanolyan lényeget mellőzve kommunikálsz ahogy itt is, azért nem értik! Amúgy meg ki bízott ilyen orvlövészimádó pszichopatára embereket? Cimbi az orvlövészeket helyben lelövik ha elkapják, tudsz róla?

Aldou Raine 2017.10.19. 17:21:20

@karandash: persze, hogy vannak komolyabb bajok is. De az ilyen ügyek, mint ez a KFC sztori is, jól felszínre hoznak mély dolgokat. Az is, ahogyan lezajlott és az is, ahogyan ezt az egészet fogadták. Pl. a kormánypárti médiumok, trollok, különböző honlapok oldalak.

Chris Kyle 2017.10.19. 17:22:32

@Cycmen: nem értesz te ehhez. Maradj a libsizésnél. Az az otthonos terep a számodra. :-)

Behajtó70 2017.10.19. 17:23:01

Ja, ez az a sajnálni való újság, ahol teli pofával mártíruszozták Révész Máriuszt, amikor hazamenet közben a rendőrök jogtalanul véresre verték? Aha, értem. Az egyikért nem kár, a másik esete viszot felháborító.....ugye, kutyák, ugye!

Tényleg hányni kell tőletek!

Cycmen 2017.10.19. 17:24:47

@Chris Kyle: Jaj ne szánalmaskodj már ezzel a szájbaveréssel! Kifogytak az érvek mi? Én nem kerülök bajba ne aggódj, neked viszont lesznek problémáid mert infantilis vagy és bunkó, az pedig rossz párosítás!

Aldou Raine 2017.10.19. 17:30:32

@karandash: az a röhej, hogy igazad van. :-) Tényleg lefideszeztem. Húha. De fogadj istenre nem kéne számítani, aki a blogok világában kóborol. Ha ez új neki, nem biztos, hogy ez az ő műfaja lesz. Ami a diliházat illeti, szentigaz. Ugyanakkor néha lehet értelmes vitákat is folytatni. Olykor. Most speciel nem jött ez össze.

2017.10.19. 17:33:33

@Aldou Raine: "De az ilyen ügyek, mint ez a KFC sztori is, jól felszínre hoznak mély dolgokat."

Nem tudom milyen mély dolgokról van szó. Időről időre megvernek valakit vagy BKV-sek vagy pincérek vagy biztonsági őrök vagy taxisok vagy rendőrök vagy cigányok.
Ez az eset azért lett habosítva, mert egy betintázott indexest vertek orrba.
Kormánypárti médiát nem követem, kizárólag az indexet és nekem szemet szúrt, hogy egy álláspontot nyomnak. Cikkek és blogok is. Erre és a sztori ellentmondásaira felhívtam a figyelemet.
Jó, most elolvastam Puzsér posztját.

Chris Kyle 2017.10.19. 17:34:30

@Cycmen: ...... már bocs de te kezted a "szájbaverősdi" dumát azzal, hogy attól félnek egyesek, hogy szájbavernek majd más Indexes firkászokat is. EZ is elég gyerekes duma volt. Bunkóságért sem kell a szomszédba menned, úgyhogy nem nagyon kéne felvágni a szellemi magaslataidra.

Aldou Raine 2017.10.19. 17:43:43

@karandash: ne vedd sértésnek, de lehetséges, hogy nem látod át az egész ügy mélységeit. Csak azt látod, ami az orrod előtt van. De ... mi van,

- ha az újságíró nem volt ittas, csak maximum spicces. Én is gyakran mászkálok ilyen helyekre egy fröccs, vagy egy-két korsó sör, esetleg egy pohár whiskey bevágása után. Jó kedvű vagyok, a kutyát sem bántom csak jó a kedvem. És? Ittas vagyok? Igen. Ezért öklöst kell kapjak? Ha bárki aki spicces ezt kapja, mi lesz itt?

- mi van, ha tényleg higgadtan panaszt akart csak emelni? Ezt kapja más is, egy pökhendi vezetőt, aki a pofádba röhög és egy A4- es lapot nyom a kezedbe, majd odainti a biztonsági őrt akivel elveret? Ez a normális elintézési mód?

- mi van, ha ez a két fasz megússza? Mármint az őr és a vezető? Holnap veled csinálják majd meg? Vagy egy haveroddal, rokonoddal?

- mi van, ha ez a mentalitás ragadós?

- mi van ha az egészből az jött le sokaknak, hogy az újságírókat nyugodtan lehet verni?

- mi van, ha az Echo tévés rohadékok (akik csak röhögni tudtak az egészen) még buzdítják is az embereket az ilyen viselkedésre?

Ilyen országban akarunk élni? Ilyen lesz Magyarország ebben a rendszerben?
De lehet igazad van és mindez egyáltalán nem számít. Szarjuk le. Megvertek egy spicces újságírót, na és. Úgy kell neki. Ez a másik álláspont. És úgy tűnik ez a népszerűbb.

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 17:47:29

@karandash: Miből gondolod, hogy én ideges vagyok?? :) Én csak tanácsot kértem, mit tegyek...

Tronolok 2017.10.19. 17:51:38

ezert kar volt billentyuzetet ragadni..

Aldou Raine 2017.10.19. 17:53:50

@Prognozuoti Blasio: nyugi. Belejössz. Egyébként középen is lehet állni, de a politikai közép ma üres terület sajnos. Ha tényleg nem vagy fideszes az már jó kezdet, mert nem vagy szervilis és nem tudtak megfertőzni a nemzeti-populizmussal sem. Ez jó alap. Ha teheted maradj távol a pártok propagandáitól, olvass blogokat, alakítsd ki saját látásmódodat. Objektíven. Ne akarj pártokban gondolkodni, maradj az egyszerű tények talaján. Ennyi a tanácsom. Ezt teszem én is.

Aldou Raine 2017.10.19. 17:54:31

@Tronolok: neked meg kár volt ezért kommentelni :-)

Prognozuoti Blasio 2017.10.19. 18:11:57

@Aldou Raine: Ezen én már egy ideje túl vagyok. És tekintettel, hogy átváltottál kulturált hangnemre, akkor ezen a szinten folytatnám én is.
Én még csak nem is a közepet hiányolom. Semmi bajom a jobb- és a baloldalisággal. Ahogyan a nemzeti és a liberális eszmékkel sincs! A demagóg beszűkült látókörökkel van, meg ahogyan te is írtad, a populista felfogással.
Lehet valaki objektíven nacionalista, meg liberálisan demagóg is. És ezeknek akár végtelen permutációja. És az, hogy sokan elvakult vallási fanatikusként viselkednek politikai meg közéleti kérdésekben, az szerintem elég ijesztő!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.10.19. 18:16:26

@Cycmen: "liberális kannásbor " - már leesett, ennyire futja a magyar tudásodból negatív melléknévnek. Mármint szerinted negatív.

Aldou Raine 2017.10.19. 18:19:35

@Prognozuoti Blasio: körülbelül stimmel a dolog. Ma minden fekete-fehér, felcimkézett és skatulyákból álló. Nincs józanság és objektivitás. Ez a fenti hozzászólásokból is látszik. Téged például én is összekevertelek egy másik kommentelővel, aki nagyon elvakult fideszes, igazából neki szántam, amit neked írtam. Bocs.

De visszatérve a skatulyákra: ha ebben a konkrét esetben az újságíró pártjára állsz, rögtön megkapod, hogy libsi vagy, és ha már az vagy akkor tuti zsidó is, meg homokos és fővárosi és persze biztos munkakerülő, romkocsma töltelék, tüntetni járó, kozmopolita, haza ellenes, sőt idegenszívű. Mert a barmok szerint hazafi, vérmagyar, és nemzeti csakis ilyen ember lehet. Mert egyszerű észjárásúak, korlátoltak és elvakultak. Persze mondhatjuk: ezek is csak skatulyák, csak a másik oldalról. Sajnos igaz. Én is hajlamos vagyok kliséket alkotni. Ezektől pedig meg kéne már szabadulni. Meg a párt alapú orientálódástól is. Túlhaladott ugyanis. Ma egyetlen valódi tábor-felosztás és igazi törésvonal létezik: a nemzeti-populista-kleptokrácia az egyik oldalon és az európaiság a másikon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.10.19. 18:21:40

@Ne várd a csordát!: Azért ez nem igaz, mert ha effektív küzdelmet tanulsz és nem egy harcművészetet, hanem ökölvívást vagy MMA-t, öt év alatt igen komoly ellenfél lehetsz egy átlagos biztonsági őrnek. A kyu és dan vizsgádat meg a hajadra kenheted. Mondom ezt úgy hogy én vívtam meccset a Furkóval fullkontakt (nem kyo) szabályok szerint.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.10.19. 18:23:15

@VaradiJanos: Mi van? Már megint kihagytál egy kezelést?

Chris Kyle 2017.10.19. 18:23:56

Úgy 6 óra körül elvezényelték innen a fidesz-trollokat valahová máshová. Egy másik blogon libsiznek. Mind. (Kőműves, Ne várd a csodát, VáradiJános, Cycmen, szánmonoxid, karandash, FILTOL, teéjesenmindegy, Kovácsné, röf .... stb)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.10.19. 18:25:22

@Ne várd a csordát!: " A vásárlók könyvét kérte, de a hosszú sor miatt ez egy másik vendégnél volt,"

- Nocsak, másnak sem tetszett a kiszolgálás? Biztos libsi volt.

Jericho 1 2017.10.19. 18:25:26

@Chris Kyle: Központilag irányítják őket?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.10.19. 18:27:19

@CoolKoon: Majd ezt kideríti a KFC biztonsági felvétele.

Chris Kyle 2017.10.19. 18:28:28

@Levisomnus: van egy "kemény mag", úgy 20-30 nick, ami 2-3 valódi személyhez kötődik. Ők egyszerre mozognak. Most valahol máshol lett rájuk szükség, így az egész trollcsapat (a 2-3 fazon, a 20-30 nickkel) most oda lett átirányítva. Kapcsolatban vannak egymással. De vannak önszervezett fidesz-trollok is, akik magukban "hányódnak" ide-oda.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.10.19. 18:28:39

@Levisomnus: Ja. Lesznek is gondjaik az állással amikor előretör a mesterséges "intelligencia".

Morpheus. 2017.10.19. 18:31:19

@Chris Kyle: Itt a poszt alatt a "kemény mag" osztotta az észt egészen idáig. Fel lehetett ismerni, hogy ugyanaz a 2-3 ember dumált vagy 10 nick néven. Aztán a kitiltásoknál kiderültek a közös felhasználónevek. Most elhúztak. Hol kellhettek vajon?

Jericho 1 2017.10.19. 18:32:29

@Morpheus.: az is lehet, hogy mind egy nick név :-)

Jakab.gipsz 2017.10.19. 18:37:28

Csak a szokásos libbancs ajvékolás, bezzeg ha egy kormány párti újságíró lett volna olyan hülye, hogy részegen hőbörög egy kifőzdében.

Akkor az emberjogi harcosok csak a kormány felelősségét firtatnák. Így marad a társadalmi közbeszéd tematizálás, juj de csúnyák vagytok.

Pedig a liberalizmus az egy nagyon jó dolog, csak hát a társadalom az még nincs felkészülve.

Érdekes ezt mondogatták a kommcsik is, aztán eltűntek.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 19:04:12

@Chris Kyle: Persze. A fideszes trollhadseregek.
Segítsek? Van az indexcímlap. Az ember meg olvasgatja. Aztán ha valami nagyon nagy marhaságot olvas, akkor kommentel. Ha valamelyik blog nincs címlapon, akkor azt olvasgatják a rajongók.
Egyébként, itt ki is a fideszes, hogy egy hadsereggel kell védeni? A kfc-t megvette a mészáros, vagy lázár verte meg a szaboz-t?

teéjesenmindegy 2017.10.19. 19:08:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Nocsak, másnak sem tetszett a kiszolgálás? Biztos libsi volt."
Nem volt libsi. Elkérte, beleírta a gondját baját, aztán elköszönt és hazament. A libsi elkezdett puffogni, aztán kapott a szájára.

Orban VikTROLL 2017.10.19. 19:18:52

Ott voltam mindent lattam.

Szabo Z. tokreszegen magat osszehanyva, osszevizelve, negykezlab bekuszott az etterembe. Mar az ajtoban torkaszakatabol uvoltotte, hogy O egy ismert indexes ujsagiro, es felsobbrendu liberalis, ezert mindenki szopja le, es menjen a kurvaanyaba. Igy kezdodott. Majd a pultos lanytol oralis szexet kovetelt. A kesobb megjeleno uzletvezetotol is ezt kerte, nem panaszkovet. Na ekkor kertek fel udvariasan, hogy hagyja el vendeglato egyseget.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 19:20:41

@Aldou Raine: "Ma egyetlen valódi tábor-felosztás és igazi törésvonal létezik: a nemzeti-populista-kleptokrácia az egyik oldalon és az európaiság a másikon."
Neee, ez így túl bonyolult. Túl finom, cizellált. Ne légy ilyen szerény.
Vannak a tolvajnáci xenofóbok, a söpredék, és vagytok ti, felsőbbrendű nagyszerű fickók, a hatalmas szívetekkel, nyitottságotokkal, meg gyakorlatilag mindennel ami érték.

koala kóla 2017.10.19. 19:29:46

"Ma egyetlen valódi tábor-felosztás és igazi törésvonal létezik: a nemzeti-populista-kleptokrácia az egyik oldalon és az európaiság a másikon."

És gondolom aki nem az "európaiságot" választja az nem jó demokrata.

Etniez 2017.10.19. 19:33:24

@teéjesenmindegy: A KFC menedzsmentje megnézte a videót, kibaszták a a biztonsági őrt és felfüggesztették a műszakvezetőt. Ez elég sokat elárul arról, hogy mi történhetett.

koala kóla 2017.10.19. 19:38:14

@Etniez: Az étterem azt tette ami elvárható, teljesen európai módon jártak el.

Azt sose tudjuk meg, mi volt a felvételen, hiszen ekkora sajtóhepaj után a biztonsági őrt akkor is kirúgják ha semmi sem történt, vagy nem úgy volt ahogy az áldozat állította. Végül is könnyen pótolható.

Valszeg nem teljesen igaz az Indexes beszámoló sem, mert a rendőrök nem testi sértés miatt, hanem garázdaság miatt indítottak eljárást.

Pan Modry 2017.10.19. 19:54:32

Minden elismeresem Szabo Z-nek. Nekem ketszer volt hasonlo irritalo elmenyem, de messze nem voltam ilyen bevallalos.
1. Amikor 19 eves voltam egy budapesti szorakozohelyen kifele menet minden elozmeny nelkul a biztonsagi ör elkezdett lokdosni es az orditotta hogy ussem meg, aztan legyavazott. Akkor még bevallalosabb voltam es annyit mondtam hogy nem utom meg mert ágyúval nem szokás légyre pazarolni a löszert. Szerintem nem is ertette mire gondoltam, de mindenestre miutan latta hogy nem utok egy masik csavoval kezdte ugyanezt.
2. Huszas eveim kozepen olyan indokkal nem engedtek be egy szorakozohelyre a haverommal (meg nehany egyeb ismeretlennel egyetemben)hogy csak nem és kész (es nem vmi altalanos face control volt mert egyszeruen nem ugy nezek ki akiket ugyancsak igazsagtalanul idonkent nem engednek be), akkor csak mentem a kovetkezo helyre.

Pedig szivesen megbosszultam volna mindket taplosagot, de igazan sok eszkozod nincs ilyenkor, sot a kameras mobilon kivul talan semmi.

Etniez 2017.10.19. 19:55:39

@Ne várd a csordát!: "tt neki egy A4-es papírt, amit ugyan úgy hivatalosan lepecsételtek, és aláírtak volna."
Vásárlók könyve van. Egy ilyen papírt szépen kidobnak a kukába vagy letagadják. Azért van erre hivatalos formanyomtatvány amit kötelezően, mindenki számára elérhetően kell elhelyezni.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 20:06:59

@Etniez: A kfc akkor is kibassza a biztonságit, ha nincs felvétel. Erről szól a sajtó 3 napja. Majd pont odaáll mellé a cég, akinek ráadásul nem is az alkalmazottja...

Etniez 2017.10.19. 20:14:27

@teéjesenmindegy: Nem az alkalmazottja mellé állna, hanem a neve mellé.
Ha nem történt volna semmi, illetve SzaboZ lenne a hibásabb, akkor kirakták volna a felvételt, mert így kvázi elismerték a történteket.

Cycmen 2017.10.19. 20:23:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "liberális kannásbor " - az milyen?

Savanyú, zavaros és meghülyít! :P

teéjesenmindegy 2017.10.19. 20:30:15

@Etniez: Mi az, hogy hibásabb?
Itt ezerszer elmondta mindenki, hogy a biztonsági nem ütheti le a kekeckedő, idióta vendéget sem.
Ha ez a gyökér kezdte, ha kurvaanyázott, ha bármi, akkor sem.

Egy olyan eset nem volt még a világban, hogy egy hasonló botrányt csináló őrt ne vágtak volna ki.

gigabursch 2017.10.19. 20:42:50

@gigabursch:
Azon merengek, hogyha megkapta volna a vendégkönyvet, akkor azt vajon Csubakkán kívül el tudta volna-e valaki olvasni?
Folyékony írás... :-)

Proud Mary 2017.10.19. 20:45:36

@Prognozuoti Blasio: nem a PS írta a cikket, hanem megosztott

@Aldou Raine: gusztustalan picsogós náci féreg vagy.

"szerintem légy öngyilkos. Csak egy javaslat. Ha hozzád hasonló csőlátó, neonacionalista csőkonzervatív, vérmagyar, Orbánimádó, egybites fidesztroll lennék, ezt tenném! Fontold meg! Mindenkinek jobb lenne. A világnak is!" egy ilyen hsz után van pofád bepicsogni, h "Ma minden fekete-fehér, felcimkézett és skatulyákból álló. Nincs józanság és objektivitás. Ez a fenti hozzászólásokból is látszik." ultragigamegaszánalom vagy, de ezzel nem mondok neked újat

@Chris Kyle: foglalkozz azzal, h ti még ennyien sem vagytok a szavazófülkében

Proud Mary 2017.10.19. 20:51:31

@Chris Kyle: tetszik a blogod, mikor lesz folytatás?

Aldou Raine 2017.10.19. 21:03:44

@Proud Mary: náci féreg vagyok? Nekem is szimpatikus vagy te.:-)

RHalacska 2017.10.19. 21:09:31

@Prognozuoti Blasio: Tudom, hogy nehéz, megélem minden nap, viszont nem köp le a tükör, és nyugodtan alszol. Ha fel akarod adni, gondolj arra, hogy vannak akik még harcolnak, és távolról is biztatnak.

Chris Kyle 2017.10.19. 22:35:33

@teéjesenmindegy: tolvajnáci xenofobok? Végülis megragadtad a táborotok identitását. De a birka kimaradt. Így jobb lenne: birka-agyú, kleptokrata xenofob, nemzeti-populista korlátolt, szolgalelkű bérfaszok. Na ebben már majdnem minden benne van.

teéjesenmindegy 2017.10.19. 23:03:45

@Chris Kyle: így van. Ti meg a tökéletes lények. A világ még nem érett meg rátok.

Billy Hill 2017.10.19. 23:14:19

Marad a Casa Bonita...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.10.19. 23:17:04

@Proud Mary: "foglalkozz azzal, h ti még ennyien sem vagytok a szavazófülkében"

Ja, a szar finom lehet, hiszen sokkal több a légy mint az ember. És a Mc Donalds a gasztronómia csúcsa, hiszen oda többen járnak mint a Gundelbe.

Jankove 2017.10.19. 23:35:10

Kedves Blogíró, én mielőtt megnyilatkoznék, és ítélnék, azért meghallgatnám a másik oldalt is, vajon ott hogyan látják a történteket.

Egyébként meg igen gyakran lincselnek meg embereket Szögi Lajos mintájára, ölnek meg védtelen nyugdíjasokat úgy, hogy a fősodratú sajtó -egy kurva szó nem sok- annyit sem ír róla. Szeretnék végre ezekről is látni hasonlóan tartalmas, elítélő, szörnyülködő írásokat.

2017.10.20. 03:15:45

@Chris Kyle: én elmentem aludni, itt már késő este volt. Most dolgozom. Nem Magyarországon.

2017.10.20. 03:26:23

@Aldou Raine: "egy A4- es lapot nyom a kezedbe" - facebookon egy tanú, ott dolgozó nyilatkozta, hogy a Vásárlók könyve éppen a nagy sor miatt egy másik vevőnél volt és az indexes csóka nem volt hajlandó megvarni, hogy az befejezze a panaszát (ő a nagy sor miatt panaszkodott). És ezért vitte az A/4-es lapot az üzletvezető, hogy azt aláírják, pecsételik és csatolják a Vásárlók könyvébe.
Ezt én is csak tegnap olvastam face-en. Előtte én is kurvaanyáztam a KFC-t, hogy miért nincs Vásárlók könyve. De ha a faszbúkos bejegyzést olvasom, akkor már világos a sztori.
A face-en azt is írták, hogy SzabóZ nagyon nem volt szomjas és már a sorban állva kötekedett vendégekkel.

Ha az általa elfogyasztott viszki mennyiségét saccolom, az olyan 4 feles körül lehetett. Ő is ismeri, hogy kóstoláskor nem köpte ki a viszkit.
Ez már elég ahhoz, hogy valami eltávolodjon a valóságtól.

2017.10.20. 03:34:57

@Aldou Raine: "ne vedd sértésnek, de lehetséges, hogy nem látod át az egész ügy mélységeit. Csak azt látod, ami az orrod előtt van. De ... mi van"

Hát pont ez az, hogy azt se tudjuk mi történt pontosan. Van egy indexes újságíró álláspontja, aki érintett volt abban az ügyben. Objektív vizsgálat, oknyomozás, tényfeltárás nincs.
Szerintem se verjenek meg senkit, sehol.
De reszegen hőzöngeni se kellene egy gyorsétteremben. A biztonsági őrnek rendőrt kellett volna hívnia, azok megszondáztatják és garázdaságért előállítják a rendbontót. Részeget se ütünk meg így.
A teljes igazságot sose fogod megtudni, ha csak SzabóZ sztoriját hallgatod meg.

Ázsiában élek, Echo TV-t évek óta nem láttam, magyarországi médiából egyedül az indexet és a blogponthut fogyasztom. Az Ecbo TV-n nem az én álláspontomat közvetítik, az ott elhangzottakkal nem értek egyet, de nem is követem azt a szennyet.

Prognozuoti Blasio 2017.10.20. 05:41:28

@Aldou Raine: Semmi baj, gondoltam, hogy nem nekem szól feltétlenül.

És látod, az írásod végén van, amivel nem tudok teljesen azonosulni, de elfogadom a véleményed! Szép napot!

Chris Kyle 2017.10.20. 06:11:22

@karandash: milyen hihető hogy a könyv amit egy évben jo ha kétszer kérnek ki, épp azon a napon és abban a percben épp másik vevőnél volt. Tök hihető.

Aldou Raine 2017.10.20. 06:38:27

@karandash: vegyük sorra:

1. Nem volt garázdaság hacsak az nem volt az, hogy jogtalanul vertek meg ököllel egy vevőt.

2. Nem volt tajtrészeg az újságiró, ez világosan látszódik a felvételen is. De nyilván elismerte hogy ivott, nehogy ezzel jöjjenek később. Spicces lehetett maximum de akkor sem lehet valakit ököllel szarrá verni ezért.

3. Az már röhejes hogy most így 3-4 nappal később a KFC hirtelen előjön azzal, hogy "ja tényleg, a panaszkönyv épp akkor épp abban a percben egy másik vásárlónál volt" Ezt szerintem senki nem veszi be.

Morpheus. 2017.10.20. 06:42:49

@Jankove: az állítólagos "gyakori lincselésekről" irjál te. Én most engedelmeddel ezzel az üggyel akartam foglalkozni. És meghallgattam a másik oldalt is, elolvasva a KFC bocsámatkérő nyilatkozatát.

Staff Sergeant 2017.10.20. 06:48:43

Milyen sok kedves, joakaratú hozzászóló fejtette ki itt, hogy s vevőtt megverető multinak van igaza. Csupa szívjó keresztény!

Cycmen 2017.10.20. 09:14:01

@Aldou Raine: " Nem volt garázdaság hacsak az nem volt az, hogy jogtalanul vertek meg ököllel egy vevőt."

A bizt. őr mindenképpen elkövette a garázdaságot, ahogy nézem Szabó képét könnyű testi sértéssel párosítva mert 8 napon belülinek tűnik. Ha a bunyó helyszínén többen tartózkodtak az még egy súlyosbító körülmény.
Szabó, ha bent az étteremben felemelte a hangját, szidalmazta az alkalmazottakat, esetleg lökdösődött, szintén garázdaságot követett el. Az egész csak hatósági akarat kérdése hogy meggyanúsítják e ezzel, illetve a biztonsági őr tehet feljelentést (én megpróbálnám) .
A garázdaság pöpec kis bűncselekmény, elég jól megmérik és ha egy balhénál kis túlzással nem állsz némán és mozdulatlanul akkor rád tudják verni ha akarják, sőt az is elég ha ott vagy! Ilyenkor jobb ha elfutsz, mert már nézőként is bűnsegéd lehetsz ha közöd van valamelyik résztvevőhöz!

Ne várd a csordát!! 2017.10.20. 10:17:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Mondjuk ezzel a helyesírással más magyartudását inkább ne fikázd. :-)

"én vívtam meccset a Furkóval fullkontakt (nem kyo) szabályok szerint"
Jaja, én meg egyszerre vertem Bruce Lee-t meg Chuck Norrist.
Nyilván te is győztél persze.
(Más kérdés, hogy Furkó utoljára kb. 1984-ben vívott meccset bárkivel bármilyen szabályok szerint, utána már nem versenyzett, csak edzősködött, és tanítványai, Borza Józsi, Tóth Csaba, Pékó Gabi, Karmazsin stb. versenyeztek már. Merthogy én meg jártam a 80-as években ilyen versenyekre.)

Eltévesztetted az ajtót, koma, a nagyotmondóverseny döntője a másik terem.

"- Nocsak, másnak sem tetszett a kiszolgálás? Biztos libsi volt. "
Az ugye megvan, hogy ezt nem én írtam, hanem egy másik blogból idéztem?

@Aldou Raine:
Ja.
De mi van, ha nem ez volt.
Te is előítéletes vagy, csak a másik oldal irányába.

Aldou Raine 2017.10.20. 10:31:46

@Cycmen: fingod nincs a joghoz. Ha minden lökdösődés meg hangoskodás garázdaság lenne akkor a rendőrség nem győzné a feladatait. Itt a törvénysértő a biztonsági őr volt. Ha eltörte az ujságíró orrát a barom állatja akkor az vétségnek számít mer 8 napon túl gyogyuló sérülést okozott. Mehet a sittre ahol remélem elveszik hátulról a szüzességét.

Ne várd a csordát!! 2017.10.20. 10:32:06

@Chris Kyle:
Jaja, minden nick mögött én vagyok. A tied mögött is, most hiába tagadod.

@Morpheus.:
Én mondjuk a csajomnál kellettem. Tudod, van, akinek nem pixeles van. És nemcsak a drágább videokártya miatt.

"És meghallgattam a másik oldalt is, elolvasva a KFC bocsámatkérő nyilatkozatát."
Magyarul kamuzol. Nem voltál bent az étteremben, és nem beszégettél ott senkivel a történtekről, nem nézted meg a videót, semmi...

@Etniez:
Látom, neked is magas, hogy ami idézőjelek közt van, az azért van ott, mert azt nem én írtam. Idéztem. Lapozd fel a szót a szótárban (ja, idéz formában találod meg, az utána lévő rész a múlt idő jele meg a személyrag).

@Aldou Raine:
Az ugye megvan, hogy bárkit öngyilkosságra biztatni, akár egy blog hozzászólásaiban is, bűncselekmény a magyar jogrend szerint?

"a KFC hirtelen előjön azzal, hogy"
Nem a KFC jött elő vele, de ne hagyd, hogy a tények megzavarják az (elő)ítélőképességedet.

Ne várd a csordát!! 2017.10.20. 10:32:57

@Aldou Raine:
"fingod nincs a joghoz"
De neked se.
Különben nem biztatnál itt másokat öngyilkosságra.

Aldou Raine 2017.10.20. 10:40:08

@Ne várd a csordát!!: nálad kicsit jobban képben vagyok. Hajszállal.

Attilajukkaja 2017.10.20. 10:55:41

@arbiter elegantiarum:
"Csupa szívjó keresztény!"
Ilyen az "átlag" magyar. Szenteskedik, ájtatoskodik, aztán hazamegy és a szart is kiveri az asszonyból. A menekültekkel való embertelen bánásmódról ne is beszéljünk. ;o)

Cycmen 2017.10.20. 11:00:15

@Aldou Raine: "fingod nincs a joghoz. "

Az a helyzet hogy van. :P

Cycmen 2017.10.20. 11:09:49

@Aldou Raine:Ha eltörte az ujságíró orrát a barom állatja akkor az vétségnek számít mer 8 napon túl gyogyuló sérülést okozott.

Nézz már utána ha nekem nem hiszel, mert fájdalmas vagy.

Cycmen 2017.10.20. 11:12:15

@Aldou Raine: Jó! Nem! De! Nem! De! Pfff! Oviban ez elmegy én elhiszem de itt kevés! Na menj legózni kisfiam!

Aldou Raine 2017.10.20. 11:12:31

@Cycmen: én már utánanéztem, te jogászok gyöngye. Most rajtad a sor. :P

Aldou Raine 2017.10.20. 11:15:00

@Cycmen: na segítek kicsit, mert látom csak szájkaratézni tudsz. Azért ekkora poifához kéne egy érettségi is legalább. Íme a segítség. Azt is elárulom te kis mafla, hogy a 170. § -t kel keresned:
www.mgysz.hu/2009/jogszab/btk.pdf

Cycmen 2017.10.20. 11:17:23

@Aldou Raine: Ha eltörte az ujságíró orrát a barom állatja

Innen megmondom hogy nem tört el az orrcsont, mert attól akkora monoklis bevérzése lett volna hogy csak na!
Nézd! Én szívesen vitatkozom bármiről, de te nem vagy fajsúlyos partner, csak összevissza magyarázol süketségeket!

Aldou Raine 2017.10.20. 11:17:55

@Cycmen:
1978. évi IV. törvény 170. § (1)-(2) bekezdések:
70. § (1) 255 Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a
sérülés vagy a betegség nyolc napon
belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el, és két évig terje
dő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
.
(2) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető
a súlyos testi sértés bűntettét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Aldou Raine 2017.10.20. 11:20:33

@Cycmen: mondom, hogy fingod sincs az egészről. Olyannal nem lehet érdemben vitatkozni, aki semmi konkrétumot nem tud, csak szájkaratézik. Egy árva jogszabályt sem ismersz. A magadfajta fidesz-fütyik, csak okoskodni tudnak. És abban is tévedsz, hogy hematóma (véraláfutás a gyengébbek kedvéért) CSAK orrtörésnél alakulhat ki. Simán lehet repedt vagy akár törött is valamelyik orrcsont vagy porc és mégsem biztos, hogy lesz szem alatti hematómája.

Cycmen 2017.10.20. 11:28:09

@Aldou Raine: 2012-ben módosították és nincs hozzáfűznivalóm a továbbiakban.

Aldou Raine 2017.10.20. 11:52:21

@Cycmen: ... így van. És nyilván azt is tudod, hogy ez a rész semmit nem változott. :P
És nekem sincs több hozzáfűzni valóm, főleg, hogy láthatóan nem vagy azon a szinten, hogy folytassuk. :D

Cycmen 2017.10.20. 12:43:51

Leálltam sakkozni egy galambbal! :(

2017.10.20. 12:49:46

@Aldou Raine: a garázdaság törvényi definíciója szándékosan egy gumiszabály. Volt olyan ismerősöm, akibe az utcán belekötöttek tarhálók (valószínűleg trükkös lopásban gondolkodtak), hangoskodás, minimális lökdösődés, (de pofonzkodás nem), kurvaanyázás lett belőle.
Kiszállt a rendőrség, mivel más bűncselekmény nem volt megállapítható, garázdaság miatt indul eljárás mindenki ellen. Igen, az ismerősöm ellen is! Persze a végén nem került bíróságra az ügy.
Erről szól a garázdaság törvényi tényállása. Ha semmi más nincs, csak egy kis hangoskodás, akkor is kattanhasson a bilincs.

Aldou Raine 2017.10.20. 14:22:16

Analfabétával betűvetőt játszok. Nem vagyok normális.

Morpheus. 2017.10.20. 15:46:59

Kedves "Ne várd a csordát!" Legalább 4 nickedet tiltottuk már eddig ki. Legutóbb a "Ne várd a csordát!" most ugyanezt két felkiáltójellel "Ne várd a csodrdát!!" De ha nehéz is a felfogásod és visszajössz egy olyan nick -el, aminek a végén három felkiáltójel van ("Ne várd a csordát!!!"), azt is kitiltjuk! Gondolom igazi trollként van még 20-30 nicked, kiszúrjuk mindet. Mész a picsába akármelyikkel is jössz vissza! F E L F O G O D !!! Én tudom, hogy a troll is ember, nektek is élni kell valamiből, de ez már kicsit gusztustalan.

Proud Mary 2017.10.20. 17:36:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: erőltetett párhuzamok. megkúrtad ma már birkát?

cardiobascuralis 3 2017.10.20. 19:30:39

@Morpheus.:
És szerinted érdekel ez valakit, te ostoba faszkalap?

Mint mondtam, hozzászoktam, hogy vannak hozzád hasonló agyatlan faszkalapok, akik úgy vélik, hogy ők gyalázkodhatnak, mert övék a blog, másokat meg tiltogathatnak, de ez a kurva édesanyádat érdekli legfeljebb rajtad kívül.

És nem 20-30 nickről beszélünk, faszfej, hanem TÖBB százról.

A kurva édesanyád is megértette?
Akkor szólj neki, hogy magyarázza el neked, mert túl hülye faszfej vagy, hogy felfogd.

Morpheus. 2017.10.20. 20:50:06

@cardiobascuralis 3: Ilyen szépen beszélsz? Csupa intelligens megnyilvánulás. Látod, ezért lesztek mindig is ostobák, mert ilyenek vagytok. Ez a két hozzászólásod az anyázással és azzal, hogy beismerted több száz nickel nyomjátok bizonyítottad, mennyit is értek. Semmit. Itt most 4 nick nevetek bukott be:

Kőműves Kellemetlen
szánmonoxid
Ne várd a csordát!
Ne várd a csordát!!
cardiobascuralis 3

A többi több száz is jöhet. Kivágjuk mindet. Alja népség vagytok és CSAK így, több száz hamis nick mögé bújva tűntök soknak. Valójában maroknyian sem vagytok. Szánalmasok.

Mizantróp. 2017.10.20. 21:03:30

@Morpheus.: Azt csinálják a kormány-trollok, hogy beregisztrálnak havonta 200-300 nicket a blog rendszerébe, majd ezeket 2-3 ember szétosztja egymás közt. Aztán valahogyan beosztják az idejüket és váltásban nyomják null 24 -ben a blogokon a libsizést, az ellenzék gyalázását, Orbán fényezését ... stb, vagyis a trollkodást. A cél: minden kritikus bejegyzés alatt a többségi hozzászólások arányát elbillenteni a kormány irányába. A hozzá nem értő külső szemlélő így azt látja, hogy a kommentelő többség kormánypárti. Pedig kurvára nem az, mert az 50 hozzászólás, ami mondjuk 10 nickről jött, egyetlen hivatásos (vagy félhivatásos) trolltól származik.

Képtelenség nyomon követni a kormánytrollok nickjeiket, mert tényleg havi több száz regisztrálásuk van. Ha valahol bukik egy nickjük, mint itt az a négy, holnap másik nick nevekkel jönnek vissza. Ez az agresszív barom például (a cardiobascuralis3) aki itt anyázott az imént, minimum 100 nicket kezelhet, tehát a következő posztotok alá tök új neveken jön majd vissza az állatja. Ez van, ilyen ma a blogvilág. 80-90% kormánytroll, 10-20% a többi!

Morpheus. 2017.10.20. 21:06:47

@Mizantróp.: szerencsére nem túl értelmesek. Itt azért viszonylag gyorsa lebuknak. Vajon tényleg kapnak ezért fizetést? Vagy akkora barmok, hogy lelkesedésből csinálják?

Aldou Raine 2017.10.20. 23:51:40

@Morpheus.: szerintem a kormány-trolloknak 3 őstipusa van:

1. Önkéntes amatőr. Nincs kapcsolata a központjukkal magától csinálja egy, max néhány nick néven. Amatőr, ostoba, agresszív.

2. Önkéntes félprofi. Szintén nincs kapcsolata a hálózatukkal. Magától csinálja de profin, 10-20 nick alatt. Eszesebb, érvelni is tud, de ha elfogynak az érvei, sarokba szorítják vagy felismerik hogy troll, agressziv bunko lesz belőle.

3. Beszervezett profi. Hálózatban dolgozik, több száz nicket kezel. Tájékozott de demagóg és nem tud fejlődni. Gyorsan odébb áll, mert mindenütt jelen van és párhuzamosan több helyen egyszerre libsizik. Kicsit eszesebb, de ha elpuffogtatta a paneljait belőle is előjön a bunkó.

Zsoltbacsi 2017.10.21. 09:39:10

@Mizantróp.:

Akár igazad is lehetne, csak hát sajnos a valóság mindig közbeszól... :)

Ha tényleg ennyire többségben lennétek, akkor légyszives említs meg csak egy tüntetést/ellenzéki megmozdulást, ahol mondjuk 3-5000 embernél több jelent meg! 2010 óta ilyet nem tudsz mondani, és pont azért, mert nincs kormányváltó hangulat.

kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2013/06/jelenlegi_trend-01-18.jpg

Ezt csak azért hoztam ide, mert ha a valóságban ennyire kisebbségben vagytok, akkor szerinted a neten nem pontosan ugyanez a helyzet? Épp ti vagytok a törpe kisebbség, aki próbálja magát minél nagyobbnak láttatni, nem véletlen szaporodnak gombamódra ezek a blogok.

Zsoltbacsi 2017.10.21. 09:47:04

@Morpheus.:

Az előző írásom neked is szól. Értem én, hogy szerinted mindenki kormánytroll, aztán jövő áprilisban megint bebizonyosodik, hogy ti vagytok a süllyesztőben...

Pont mint 14ben Feri

Választások előtt: Aki nem megy el szavazni, Orbánra szavaz!
választás után: A többség nem Orbánra szavazott!

Muhaha

Morpheus. 2017.10.21. 10:17:17

@Zsoltbacsi:

.. hányas voltál matekból?

... a többség vagytok mi? Hányan is szavaznak rátok? 2 millióan a 8.1 millió választópolgárból ??? K É T M I L L I Ó!!! A 8 millióból. Max 2,5 millió.

EZ A NAGY TÖBBSÉGETEK! Ennyit erről!

Muhahaha! :DDD

Athos_73 2017.10.21. 10:29:50

@Morpheus.: ezek a barom fideszfaszok tényleg azt hiszik, hogy ők a többség? Mind bukott matekból, hogy azt látja: 8 millióból a 2,5 millió többséget jelent nekik?

Zsoltbacsi 2017.10.21. 10:51:37

@Morpheus.: @Sir lovag:

Ti biztos kommunista matekra jártatok. Megsúgom a titkot mindkettőtöknek: ősi bolsevista szokás a távolmaradókat magatokhoz sorolni. Feri is megmondta a kvótanépszavazás estéjén, hogy 5 millióan vele értettek egyet. (csak azt "felejtette el", hogy abból az 5ből 4-4,5 soha semmire nem megy el szavazni)

Amúgy tessék itt van a legfrissebb közvéleménykutatás*, a Horn féle Republikonra igazán nem mondhatjátok hogy Fidesz párti lenne:

republikon.hu/media/38447/1_pa%CC%81rtpref201709_magyar.png

Nálam az 53 százalék kimeríti a többség fogalmát. (mindenki 45 és 55 között méri)

* valamiért szeptember van a fejlécben, de a honlap szerint okt. 11én jelent meg, és okt 4-5 között volt a mintavétel.

Egyébként is a demokrácia lényege, hogy a távolmaradók véleménye senkit se érdekel!
De egyébként nyugodtan adjátok magatokhoz, annál nagyobb lesz a pofáraesés jovőre! :)))

Mizantróp. 2017.10.21. 10:55:53

Az azért nagyon érdekelne, hogy vajon működik e ez a dolog? Van mondjuk 2000 db rendszeresen kommentelő nick, amit mondjuk 50 Fidesz-troll működtet, akik 24 órán keresztül folyamatosan hozzászólásokat írnak MINDEN blogbejegyzés alá, elérve azt a hőn áhított célt, hogy MINDENHOL kormánypárti és kispárt-ellenes (nem találtam jobb szót) vélemények kerülnek többsége! (Az 50 fideszt-troll közt akad olyan, aki 100-150 nicket kezel és akad olyan is, aki csak egyet-kettőt. Az átlag 40 nick / fő.)

1. kérdés: mennyit áldoznak erre Kubatovék összesítve, időben - pénzben?
2. kérdés: valóban befolyásolják e érdemben az internetező közvéleményt?

Jó kérdések ezek.

Ha az elsőt nézzük: az 50 fideszt-troll közt talán 20 van olyan, akinek fizetnek is, vagy legalább kap valami ellentételezést és 30 olyan, aki lószart sem kap. Húsz ember fizetése nem nagy tétel, ennyit lazán elbír a külön-költségvetés, amiből maguk közt feketén osztogatnak.

A második kérdés: befolyásolna e valamit? Igen. Mert az Index olvasótábora mondjuk egy millió fő, ennek legalább fele el is hiszi, hogy a blogok alatti többségi vélemények valóságosak. Vagyis a módszer képes havonta legalább fél millió ember sikeres manipulálására!

Morpheus. 2017.10.21. 11:00:12

@Zsoltbacsi: a válsztásoktól távolmaradókat nem lehet az ellenzékhez számítani, DE HOZZÁTOK SEM !!!!! Ezt fel tudod fogni???

Az nem többség, hogy 2 millió agyhalott rátok szavaz, a többi meg nem, vagy pedig távolmarad!!! Hogy a picsába lenne ez T Ö B B S É G ???????

Gondolkozz már!

Morpheus. 2017.10.21. 11:07:42

@Mizantróp.: Szerintem nagyobb számokról van itt szó. A többi stimmel.

"Van mondjuk 2000 db rendszeresen kommentelő nick, amit mondjuk 50 Fidesz-troll működtet, akik 24 órán keresztül folyamatosan hozzászólásokat írnak MINDEN blogbejegyzés alá, elérve azt a hőn áhított célt, hogy MINDENHOL kormánypárti és kispárt-ellenes (nem találtam jobb szót) vélemények kerülnek többsége! (Az 50 fideszt-troll közt akad olyan, aki 100-150 nicket kezel és akad olyan is, aki csak egyet-kettőt. Az átlag 40 nick / fő.)

1. kérdés: mennyit áldoznak erre Kubatovék összesítve, időben - pénzben?
2. kérdés: valóban befolyásolják e érdemben az internetező közvéleményt?"

Nos, nem 2 ezer, hanem legalább 30 ezer olyan nick van, akik rendszeresen kommentelnek fidesz-érdekek mentén. Ez megoszlik kábé 700-800 tényleges személyre, akik átlagosan 30-40 nicket kezelnek.

1. válasz: sokat áldoznak erre, mert fizetnek vagy 200-300 bétrollt meg vagy tucatnyi kormányblogot is, ahol valójában propagandát terjesztenek. Azokat is írja valaki.

2. válasz: Komoyl a dolog hatása, mert az Indexet sokan olvassák és az agymosás milliókat érinthet.

Sok ember elhiszi, hogy ezek a nickek mind egy-egy konkrét, hétköznapi emberhez tartoznak, vagyis ha egy blog alatt van 50 kormánypárti vélemény, akkor az 50 polgártársuk véleményét tükrözi, nem pedig egyetlen félhivatásos kormánytrollét! Sajnos az emberek naivak.

Zsoltbacsi 2017.10.21. 11:10:20

@Morpheus.:

Olvasd már el még egyszer, amit írtam! Én SEHOVA se soroltam őket! Épp ez a lényeg, hogy aki nem megy el szavazni, annak a véleménye senkit se érdekel, úgy is mondhatnám, hogy ő nincs/nem létezik!
És hogy összekapcsoljam ezt a posztoddal, valószínűleg ő itt se fog hozzászólni.

Egyébként szerintem meg azok az agyhalottak, akik még mindig kitartanak az elqrók mellett 40+12 év országrombolás után. Tényleg el se tudom képzelni, hogy mennyi agya lehet annak, aki 2010ben az mszpre szavazott....

Jericho 1 2017.10.21. 11:11:50

@Zsoltbacsi: uncsi vagy. Már kurva rég rájöttek, hogy ki vagy valójában. Nem tűnt fel? Tudja mindenki, hogy nekik dolgozol. Itt tök hiába próbálkozol. Trollkodj máshol. Idióta.

Morpheus. 2017.10.21. 11:15:02

@Zsoltbacsi: megsúgom: én sem szavaztam senkire. Na akkor most mi van. Kurv asokan nem szavaztak, de utálnak benneteket és azért kommentelnek. De nem győzzük számban, mert nálatok hálózatszerű a szervezés, és minden troll 30-40 vagy akár 100 nicket kezel. Az egyik haverod itt feljebb be is vallotta. Tekerd csak oda a monitorod és nézd meg. :-)

Morpheus. 2017.10.21. 11:16:36

@Zsoltbacsi: ezt írtta egy nagyon intelligens fidesztroll kollégád, idézem (direkt nem töröltem amit írt):

" ... Mint mondtam, hozzászoktam, hogy vannak hozzád hasonló agyatlan faszkalapok, akik úgy vélik, hogy ők gyalázkodhatnak, mert övék a blog, másokat meg tiltogathatnak, de ez a kurva édesanyádat érdekli legfeljebb rajtad kívül.

És nem 20-30 nickről beszélünk, faszfej, hanem TÖBB százról.

A kurva édesanyád is megértette?"

Idáig az idézet!

Morpheus. 2017.10.21. 11:18:53

@Morpheus.: A fenti idézet egyébként a cardibascularis 3 nevű fidesz-trolltól származik!

Aldou Raine 2017.10.21. 16:07:42

@Morpheus.: ilyen a stílusuk. Nem lep meg.

Staff Sergeant 2017.10.21. 16:10:56

A 30 ezer fidesztroll nekem kicsit soknak tűnik még akkor is ha csak 800 valódi személyt takar.

Mizantróp. 2017.10.21. 22:16:34

@arbiter elegantiarum: a 30 ezer szerintem is túlzás, még ha az általam írt 2000 a másik véglet is. Valahol a kettő közt lehet az igazság. Talán 8-10 ezer nicket regisztrálhattak be mondjuk 100 - 150 valódi felhasználón kesesztül. A100 fickónak pedig max harmada hivatásos fidesztroll.

Jerico 2017.10.23. 22:04:18

Remélem az összes keménykedő, áldozatot hibáztató, jogtiprásokra csak vállat vonogató nagyokos egyszer kerül majd olyan helyzetbe mint az Index újságírója és ráébred arra, hogy milyen az, amikor semmibe veszik az embert!