Kidobhat egy parlamenti képviselőt néhány biztonsági őr a köztévéből?

2018. december 17. 08:59 - Morpheus.

Az Orbán-rendszer alighanem elérte eddigi morális mélypontját, miután december 12 -én az országgyűlés megszavazta a hírhedt túlóratörvényét (tegyük hozzá: tökéletesen szabálytalanul), majd másnap felszólítás nélkül fújta le könnygázzal a tiltakozókat a Kossuth téren és zárásképp (mintegy feltéve minderre a koronát) december 17-én reggel egyszerű biztonsági őrökkel vitette ki az ellenzék országgyűlési képviselőit (Hadházy Ákost és Szél Bernadettet) a közpénzből fenntartott MTVA épületéből. Elképesztő és abszurd egyszerre. Olyasmi, ami Európában egyedi és inkább az afrikai, ázsiai diktatúrákat idézi. Nagyjából ide jutottunk, közös erőből. Ahogy az öregek mondják: "azt szagolod kisfiam, amit szakítottál". Mi ezt szagoljuk most, tetszik, nem tetszik.

hadhazy_dec17.jpg

forrás: 24.hu

Aki nem jogvégzett ember (vagy csak hozzám hasonlóan három félévet végzett a jogi karon, mielőtt más szakra avanzsált) értetlenül áll a Hadházyékkal szembeni fellépés előtt. Aki viszont jogász, az egyértelműen a fejét csóválja a mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselőkkel szembeni erőszakot szemlélve. Pláne, hogy azt még csak nem is rendőrök, hanem egyszerű biztonsági őrök követték el. A televízió épületébe december 16 -án este belépő képviselők  ugyanis nem követtek el semmilyen törvénytelenséget, nem voltak rendbontóak és nem zavarták meg a TV működését sem. A sok ezres tömeg 5 pontba foglalt listáját akarták beolvasni csupán, ráadásul úgy, hogy azt előzetesen egyeztették volna a TV vezetőségével is. (Az 5 pont egyébként: a túlóratörvény visszavonása, független közmédia, Európai Ügyészség, független bíróságok, kevesebb rendőri túlóra.) Ám a vezetők elzárkóztak minden párbeszéd elől (letagadtatták magukat, majd kinyomták a telefont) és inkább egyenruhás embereiket küldték a belépőkre (nagyon elegáns, egyenes és bátor módon. Gratula hozzá Papp Dániel vezérigazgató úrnak). 

Egyébként őrök alkalmazása, kigyúrt kopaszok, kidobóemberek, verekedő-csoportok felhasználása amúgy sem áll messze a rendszertől (by Vlagyimir Putyin) láthattuk ezt már 2006 -ban is, majd a liget-foglalók elleni "bevetéskor" a Nyakó féle esetből (2016 február 23 -án), a Fidesz székháznál megjelenő rejtélyes figurák odavezényléséből és most az MTVA épületében történtek kapcsán is. (Meg vagy ezer más esetben.) Alkalmazásuk egyszerű és előnyös is a hatalom számára, hiszen elvégzik a dolgukat, miközben az ország-vezetők széttárhatják kezüket, mondván: "nekünk semmi közünk az egészhez". (Megjegyzés: a rendőrök ennél az esetnél sem mentek be az épületbe, az intézkedés kezdeményezése végig megmaradt a benti egyenruhások kezében.) Sunyi és aljas eljárás, de rávilágít arra is, hogy azért csak tartanak az ilyen esetektől odafent.

Nem tudni meddig fajulhat még a helyzet. Kövér László készül némi meglepetéssel, vélhetően Tisza Istváni mélységekbe merülve a parlamenti képviselők elleni fellépésben. Jó tanítványnak tűnik, az egykoron a táblával a nyakában tüntető házelnök.

fideszesek.jpg

Az a tény, hogy Európa kellős közepén megtörténhet, hogy az ország közpénzéből, az emberek adóforintjaiból fenntartott állami televízió épületéből biztonsági őrökkel eltávolítható egy törvényesen megválasztott országgyűlési képviselő, előrevetíti, a későbbi idők jogtiprásait.

Meddig süllyed vajon a helyzet? Elérhető bármi változás is a tüntetésekkel? Jobb belátásra bírható az alapvetően jogászok által alapított Fidesz? Eljuthat az emberek "hangja" a hamarosan a budai várba költőző Orbán Viktorhoz? Ezek azok a kérdések, melyek ma alighanem a legtöbbeket foglalkoztatnak.

***

331 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morpheusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6814493982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pour le Mérite 2018.12.17. 09:29:16

Ebben az országban már tényleg bármi megtörténhet. Már nincsenek jogaink sem a munkahelyeinken, sem a köztulajdonban álló intézményeinkben. Mindent ural a központ, rendőreivel, kopaszaival, biztonsági őreivel és cenzoraival. Még megy az ATV, futnak a blogok, működik az RTL, a Népszava, az Index de nem hiszem, hogy maradt egy-két évnél több idejük.

Aldou Raine 2018.12.17. 10:11:14

Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója egyszerűen kinyomta a telefont, amikor a képviselők keresték. Hihetetlen és pofátlan cinizmus.

Vombat. 2018.12.17. 11:05:55

@Aldou Raine: ... valószínűleg nem mert semmit csinálni. Szólhattak Orbánnak aznap este vagy másnap reggel a TV -nél történtekről, de a góré biztos csak legyintett, így utasitás hiján Fideszes szokás szerint inkább nem tett semmit. Azaz csak annyit hogy rájuk küldte a biztonságiakat. Biztos ami biztos. Meg gondolom utasitották a rendőröket is, hogy hagyjanak minden intézkedést a benti egyenruhásokra.

DEFCON 2018.12.17. 11:39:06

Bevehették volna 5 + 1 pontnak a választójogi és házszabály TV ellenzékkel történő újratárgyalását.

ProsTata 2018.12.17. 18:51:47

Ebben minden benne van...
Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 98. § (4):
A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét.
Forrás:
www.parlament.hu/az-orszaggyulesi-kepviselok-jogai-kotelessegei-es-javadalmazasa

Mielőtt egy fidesztroll nekiveselkedik:
A szerv az nem azonos a közintézménnyel. A "szerv" az valamilyen hatóságot takar. Az MTVA közintézmény jogilag.
Ez nem érzelmi kérdés, hanem jog!

HARP3R 2018.12.17. 19:13:27

Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy az egyes képviselőket és pártvezetőket miért nem kísérték elkötelezett tagok, segítők, olyan emberek, akik az év többi napján mindenben segítik plédául az LMP vagy DK működését. Tíz - tizenkét termetes aktivista úgy elintézhette volna az MTVA biztonsági őreit, hogy meg sem nyikkantak volna. De igazi sikerré egy komolyabb tömeg megjelenése és épületbe nyomulása tette volna az egészet. Akkor aztán a káb egy tucatnyi őr húsz felé szaladt volna, az biztos.

ProsTata 2018.12.17. 19:29:50

@HARP3R:
Mert ahhoz először a rendőröket kellett volna elintézni.
Nem szeretnék újabb 2006-ot. A rendőr parancsra áll szemben a tüntető tömeggel. Azért higgyünk benne, hogy úgy kell neki ez a kis túlóra, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

HARP3R 2018.12.17. 19:40:13

@ProsTata: Az MTVA épületénél más volt a helyzet, mint a tüntetéseknél. Ennél a ma reggeli akciónál, a rendőrök be sem mentek az épületbe. Az volt a parancsuk, hogy ne avatkozzanak közbe. Így igenis megoldás lehetett volna némi erőt felmutatni. Ákosék vihettek volna magukkal aktivistákat. Mondjuk egy tucat megtermett legényt, határozott fellépéssel. Másként alakult volna az egész, az biztos. A biztonságiak nem tudtak volna 15-20 vagy akár 30 embert kidobni. Fordult volna a kocka.

Azért is érthetetlen, hogy miért nem vittek magukkal segítőket, mert egyébként az LMP és a DK tele van elkötelezett aktivistával (főleg az utóbbi párt).

Jossarian 2018.12.17. 19:41:27

Igen, kidobhat. Meg is tettek. Index cim: "Videón, ahogy Szél Bernadettéket kidobják a közmédia ajtaján"
Az ablakon kellett volna, na azt megneztem volna...

RHalacska 2018.12.17. 19:44:18

1989 ben az tüntető ellenzékieknek kellett volna tompfával eltörni a kgerincét a Sorosista csicskáknak: Orbán, Kövér Deutch. közelebb lennénk a demokráciához

Aldou Raine 2018.12.17. 19:44:19

@Jossarian: Én azt nézném meg, ahogyan téged dobnak ki valahonnan, úgy Fidesz módra, ahogy az igazi ge*ik szokták.

rallus 2018.12.17. 19:45:27

Akkor szerintetek Bernadett asszony miután képviselőként szabályosan belép a MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázisra, be akar ülni egy Gripenbe, hogy bombázgasson egy kicsit. A tiltakozásra válaszul elmondja, hogy tömegek jönnek mögötte és be fogja őket hívni... Ez után ellenzéki párttársaival a repülésirányító központ elfoglalása érdekében bakugrással megpróbálja átugrani az őröket... Gyönyörű...

apro_marosan_petergabor 2018.12.17. 19:47:15

Nemtom' hová tette a szemét a poszt író, de:
- Ha bemegyek a TV-be, biztosan nem a lépcsőn kívül mászok fel...
- Nem örjöngök, cirkuszolok, mint Szél Bernadett, aki még hisztiből erre is rátett egy lapátra?
vagy Bangóné: feküdjünk a kőre jól mutat majd.. stb.
- nem mászok át a kerítésen, stb.
A biztonsági őrök feladata, az efféle rendbontások megakadályozása, s a nyugodt munka biztosítása az intézményben. A TV igazgatója hözöngő, acsarkodó politkusokat látott(én is), kik be akartak rontani a szerkesztőségekbe - joggal utasította a securityt, járjanak el. Majd feljelentést tett.
Valaki egy másik posztban írta, szemléletesen: ha Győzikét képviselőnek megválasztják, berohan a TV-be és beolvastat egy peticiót, majd másnap egy másikat, később bejön egy másik, s az is egyet, s ez így megy perc-perc, óra-óra és nap nap után. Mi meg a nézők non-stop hallgatjuk a petíciókat...:)
Ugye, kissé fura lenne... - ahogy a Móricka elképzeli a demokráciát
Nekem is volnának ötleteim petíciókra:
- Azokat a képviselőket, akik zsidóktól rekvirált villákban laknak, zárják ki a parlamentből (Gyurcsány)
- Azokat a pártokat, amelyek jogutódjánaknak tekintehetőek a kommunista diktatúra pártjának, zárják ki a parlamentből (MSZP)
- stb....
Amit most az ellenzék "játszik" az utcán, TV-ben, az igazi bolsevik tempó. Egy törpe kisebbség szeretné átvenni a hatalmat, egy nagy, nyugodt többség fölött. Ezt anno Leninék eljátszották, mire a nép felébredt "gazdagabb volt" néhány millió halottal, de már nem tudott változtatni, ha csak nem akart szuronyvégre, vagy Gulagra kerülni...
Mi magyarok, láttunk már bolsikat 1919-ben (Kún-Szamuely - ráment a fél ország), 45-56 között (Rákosi), megúsztuk néhány ezer halottal, sok százezernyi kivándorlóval, internálttal, 56-89 között egy megfélemlített, öncenzúrázó, eladósodott néppel (Kádár), 94-98, 2002-2010 szakértőnek hazudott, de dilettáns-komcsi-ávós, foxi-maxin nevelkedett holdudvarral majdnem csődbe kergetette az országot - nem kérünk többé ilyet.

Hefe 2018.12.17. 19:47:45

azt szivesen megnezem amikor a kis csungo hasu basit bependeritik a cellajaba, hasonlo mozdulattal...

százados 2018.12.17. 19:49:21

@RHalacska: Szerintem meg az orbánista csicskákat kellene összeterelni és túlóráztatni, míg kinyúlik a belük, és utána eltörni valamijüket, hogy egy jó kis tipikus kórházban rohadjanak meg, fűtetlen kórteremben.

@rallus: Ha bonyolult neked felfogni, hogy egy országgyűlési képviselő igenis bemehet egy közintézménybe, mely nem a Fideszt, hanem a népet szolgálja, akkor menj vissza inkább falat rakni. Az egyszerűbb dolog lesz számodra. A politika csak összezavar.

konrada 2018.12.17. 19:50:15

... amíg nem akadályozza annak az intézménynek a munkáját, alaveti magát az ott előírt magatartási szabályoknak, addig nem.

konrada 2018.12.17. 19:52:51

... egyébként meg - és ez kifejezetten az MSZP - s képviselőknek szól: aki médiát akár, az csináljon magának..

Sir Galahad 2018.12.17. 19:53:23

Először: nem igaz, hogy a képviselők "nem voltak rendbontók". Másodszor: szerintem is másképp kellett volna kezelni a helyzetet, de az nem megy, hogy ha valaki összszed egy-két ezer embert (ami Pesten nem nehéz), akkor mindjárt beolvassák a tévében, amit szeretne.

Argus. 2018.12.17. 19:53:25

Ha egy sima, mezei biztonsági őr lefoghat országgyűlési képviselőket, amit amúgy még rendőrök sem tehetnek meg az arra utal, hogy EZEK az őrök közvetlenül a hatalomtól kapják parancsaikat, így nem tartanak a következményektől. Ezeket a mocskokat a Lendvai utcából irányítják a Fidesz vezérek azért olyan pofátlanok, hogy még a rendőrök orra előtt is becsapják az ajtókat. 56-ban ilyenek voltak a pufajkások, 44-ben az SS tagok. Ma ők diktálnak,. Van fegyverük és bármit megtehetnek. Velünk és bárkivel. Ilyen időket élünk.

Hefe 2018.12.17. 19:53:44

@konrada: vagy sajatitsa ki a kozmediat.

Argus. 2018.12.17. 19:55:58

@Sir Galahad: "Ha valaki összeszed egy-két embert" -- ott nem "egy - két ember" volt, hanem a Magyar Állam 200 országgyűlési képviselőjéből néhány.Minden képviselő 50-60 ezer embert képvisel. 50-60 ezret!!!! Egy érettségizett biztonsági őr meg csak önmagát, meg a gazdáit!

dare 2018.12.17. 19:57:38

Nem.
Egy biztonsági őrnek nincs akkora felhatalmazása intézkedni, mint egy rendőrnek.
Az meg hogy országgyűlési képviselőket lapogassanak az teljesen abszurd.
Szóljanak a rendőrnek, ne ők intézkedjenek.

ProsTata 2018.12.17. 20:05:38

@rallus:
Szándékosan vagy ilyen hülye?
"A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét."

ProsTata 2018.12.17. 20:08:19

@apro_marosan_petergabor:
Ha téged jogaidban korlátoznak, akkor csak simán belenyugszol? Ugye nem?
Na most tegyél hozzá egy politikust! Az egy különleges állatfajta, de ezért tartjuk őket!
A képviselőnek az igazolványa felmutatásával szabad bejárása van BÁRMELYIK közintézménybe, sőt ennél sokkal kényesebb helyekre. Törvény adta jog!

ProsTata 2018.12.17. 20:11:02

@dare:
Az országgyűlési képviselő hivatalos személy! Azaz tényleg megáll a hivatalos személy elleni erőszak, amikor szembeszállsz vele!
A rendőr nem is alkalmaz velük szemben erőszakot, mert tudja ezt. A kopasz biztonsági őr nem tudja (?), de a jog már csak olyan, ettől még köztörvényes bűncselekményt követ el...

nemecsekerno_007 2018.12.17. 20:11:50

Megint nagy bukta lesz ebből gyerekek. Amit az ún. "demokratikus" ellenzék művel az szánalmas, kínos, felháborító... Aki eddig nem hitte el a kormány Soros hálózatokról szóló történeteit az mostantól már el fogja. Ennyit elértetek...

nyikk 2018.12.17. 20:13:30

Képviselőket nem a tv-ből kellene kidobni, hanem a parlamentből, polgi hivatalból. Amíg nem lesz sokezer fős balhé minden megyeszékhelyen, nem csak a nagyfaluban, addig nem lesz érdemi változás.

lenörd hofstadter 2018.12.17. 20:13:46

@rallus:

A jogi terminológiát nem érted (azt sem) ezért vagy agyhalott fideSScsicska.

Bármikor beléphet, de a Gripent nem viheti fel. Fel tudod agyilag fogni a különbséget, vagy indítsunk képregényújságot az agyhalott fideSSbolsevikok felvilágosítására?

rallus 2018.12.17. 20:18:08

@ProsTata: Nem a dülmirigy a fő problémád.... Bementek... Szerinted a stúdióba önkényesen bemenni és ott pontokat felolvasni szabályos? Mert akkor bombázni is!
@százados: l.m.f.

ProsTata 2018.12.17. 20:18:55

@Sir Galahad:
Egyet értek, nem köteles a közmédia (elvben beolvasni).
Az viszont elgondolkoztató, hogy egy ilyen jelentős eseményről, mint egy 15 ezres kormányellenes tüntetés, a közmédia hallgat. Aztán amikor a kapui elé vonul pár ezer ember és képviselők akarnak bejutni az épületbe, akkor arról előbb értesülsz a BBC-ből? Hát hogy?
Pelikán elvtárs mondta a bíróság előtt (Tanú I.): "Tisztelt bíróság, itt valami nagyon nincs rendben!"
Emlékezzünk vissza 2010. előttre, amikor a Fidesz kihelyezett "mutyis" sajtótájékoztatóiról az akkori közmédia, az MTI részletesen tájékoztatott. Na ja, azonnal megszólaltattak egy kormánypárti képviselő, kormánytag és elmondta az ellenvéleményt.
Most hogy is van?
A hír meg sem jelenik, de a cáfolat az biztosan! Már-már komikus a helyzet!
A közmédia ilyen szintű birtoklása minden diktatúra alapja, ami ellen egy sztabadon választott képviselőnek nem joga, hanem kötelessége fellépni.

rallus 2018.12.17. 20:19:41

@lenörd hofstadter: l.m.f.
Mikorra ér el az információ az agyatokig? Szegény dínók is ezért pusztultak ki....

ProsTata 2018.12.17. 20:23:54

@rallus:
Hogy Te mit hiszel, az a Te problémád. A hit azonban nem írja felül a törvényt, amit én IDÉZTEM!
Bemehet az intézménybe! Korlátlan ideig benn tartózkodhat, közadatokat kérhet. Sőt a törvény a közintézményt és vezetőit kötelezi az együttműködésre az adatok kiszolgáltatásában. Én ezt írtam, most értelmeztem is Neked...
A képviselőnek NINCS joga beolvastatni bármit, az maga a hír lenne és ehhez NEM kell beolvastatni, azt a közmédiának, az MTI-nek mint HÍRT kellene lehoznia. Mert ez a közmédia feladata! Szólaltassa meg a másik oldalt is (Fidesz), de ne csak az utóbbit és főleg ne hallgasson el. Az információ szabadsága alkotmányban (még a gránitosban is) alapvető állampolgári jog!

rallus 2018.12.17. 20:25:18

@ProsTata: A köztévé közölte a tényeket, de kerülte a lelkesítő körítést. Az az ATV reszortja. Nem akarták, hogy a gyagyások tömegei is nehezítsék a rendőrök dolgát.
Ha a Barcelona meccsen berohan a pályára egy hülye, hogy megnyalja Messi cipőjét, akkor a 160 kamera közül ezt egy sem közvetíti, mert a következő meccsen már három hülye futna be!
És legyünk őszinték, kinek hiányozna a bejutottak kategóriájából még néhány...

dare 2018.12.17. 20:28:24

@ProsTata: Pontosabban a rendőr is csak akkor nyúlhat hozzá, ha az erőszakosan viselkedik.
Nem értem hogyan akarják megvédeni a mundér becsületét, nekik ott csak 2 lehetőségük volt.
Vagy szólnak a rendőröknek, vagy állnak az ajtó előtt mint egy cövek, és nem engedik be a képviselőket az ajtón, de nem lapogathassák őket.
Ez a harmadik lehetőség a lehető legrosszabb választás volt részükről.

rallus 2018.12.17. 20:29:55

@ProsTata: Hadházyék pont úgy mentek be a TV-be, mint akik be akarják tartani a hivatalos utat... Akkor ugyanúgy nem foglalkozna velük senki, mint eddig, két baráti újságíró meg egy révedt hajléktalan bámulná a tájékoztatójukat. Így viszont még egyszer utoljára kijár nekik a 30 perc hírnév, aztán eltűnnek megint...

ProsTata 2018.12.17. 20:31:33

@rallus:
Pontosan idéznéd, hogy a köztévé mikor és hogyan "közölte a tényeket"? :-D
Csőbe húztad Magad!
Na pont ez az ami nem történt meg, vagy csak jelentős késéssel, vagy torzítva.

És van egy fogadásom, a CÖF-öt egyenesben közvetíti!
A tüntetésen meg ott sem volt, más társaságoktól vette-lopta a képeket.
Nem jössz ebből jól ki, de legalább érzed hol a hiba, aminek örülök... Nem vagy hülye, csak elfogult...

dare 2018.12.17. 20:33:17

@rallus: Pedig úgy mentek be.
Az ami történt, az nem az ő hibájuk volt.

ProsTata 2018.12.17. 20:36:07

@rallus:
Hadházy-ék azért mentek oda, mert a köztévé pont azt nem tette meg, amit az előbb Te "véltél" hogy megtörtént.
Egy korrekt tájékoztatás az eseményről és akár a pontok ismertetése, majd ennek kormánypárti "értelmezése" lett volna a korrekt (közmédiaszerű) eljárás.
A vidéki "fideszes közmédián"meg TV2-n szocializálódott lakosság meg közben hülyén van tartva.

rallus 2018.12.17. 20:41:11

@ProsTata: Nézz utána az interneten, én direkt oda kapcsoltam a hírek idején. Egyébként meg a lakosság számához képest jelentéktelen számú hőbörgő ennél többet nem is érdemelt. Még jól is jártak, mert így talán nem annyira járatták le magukat, pedig igyekeztek. Sok videót fogunk erről látni még...

rallus 2018.12.17. 20:44:42

@ProsTata: Szerinted annyi évi ballib monopólium és későbbi totális médiafölény után van még ember, aki a médiából tájékozódik? Legfeljebb az ATV elszánt és kizárólagos nézői... Ott mindig győz a "demokratikus" oldal...majd...

neko1967 2018.12.17. 21:06:04

Fidesspatkányok! Itt van a lényeg összefoglalása:

"Nem olvasták be a közleményüket, de nem maradtak tovább. Szerintük a botrány miatt sokkal több emberhez eljutott a túlóratörvény híre, mintha beolvasták volna az öt pontjukat. "

A fidess teljesítménye:

m.youtube.com/watch?v=x97VWkw9aK4&t=9s

ProsTata 2018.12.17. 21:12:34

@rallus:
Köszönöm szépen, szóval igazam van.
Tehát már nem vitatkozol velem, hogy nincs igazam. Inkább a szokásos terelésbe mentél át, hogy bezzeg azelőtt... :-)
De ugye ez sem stimmel.
Mert igaz, hogy a korábbi rezsim alatt túlsúlyban volt a baloldal a médiában.
De nem igaz amire próbálsz utalni. Soha, MONDOM SOHA nem volt ennyire egyoldalú tájékoztatás, annyi hazugság a közmédiában a "rendszerváltás" óta.
Mutass nekem bármely hatalmi ágban, médiában olyan embert aki minimálisan is függetlennek nevezhető, nem kötődik ezer szállal, hűbérúri rendszerben, családi alapon a Fideszbe? Csak egyet!
Mutass nekem (linkeljél) az elmúlt 5-6 évben a közmédia kommentár nélkül leadott egy ellenzéki hozzászólást vágás és átértelmezés nélkül. Választási 5 percek nem számítanak.
Érted már? Ez korábban nem volt így, ehhez a Fidesz kellett!
Ha ezt nem érted, akkor reménytelen vagy. Miközben Téged is megfosztanak a szabad tájékozódás jogától, csak nem veszed észre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:22:43

@HARP3R: ha nem nézted az eseményeket, akkor mit okoskodsz?

1) az MTVA székházba csak a képviselőket engedték be, azokat se mindig. kísérőt soha
2) a székházat sokszorosan sokszoros rendőrsorfal vette körbe

3) ez a tüntetés nem a csőcselék tüntetése volt, ezrt a tüntetők nem rohamozták meg a székházat. egy komolyabb tolás volt a rendőrökbe, annak is egy tüntető lány lett az áldozata, ezek után már nem csináltak ilyet.

ha te olyan nagy arc vagy, rohamozd meg az MTVA-t te!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:24:03

@Jossarian: a kérdés a jogra vonatkozott, amit te nem fogtál fel, mert egy Fideszes bérkommentelő droid vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:31:38

@rallus: a honvédelmi szerveknél mást mond a törvény, mint a közintézményekre.

Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 98. § (4):
"A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni."

KÖZINTÉZMÉNYbe beléphet

versus:

HONVÉDSÉG SZERVEK területére a miniszter által szabályozott módon

léphet be.

mit nem fogtál fel már megint, te elmebeteg Fidióta?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:36:01

@apro_marosan_petergabor: a képviselők ma és kifelé másztak az MTVA székházból, mert nem engedték KI őket:

zoom.hu/hir/2018/12/17/letran-maszott-ki-hadhazy-akos-a-kozmedia-szekhazanak-kulso-reszerol/

és Hadházt több órával előtte dobták ki törvénytelenül a székházból, nem indokolhatod későbbi cselekménnyel, te fasz!

a többi mind olyan dolog, ami lehet a véleményed, de jogilag nulla.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:37:23

@apro_marosan_petergabor:

" a lépcsőn kívül mászok fel...
- Nem örjöngök, cirkuszolok, mint Szél Bernadett, aki még hisztiből erre is rátett egy lapátra?
vagy Bangóné: feküdjünk a kőre jól mutat majd.. stb."

ezek a jogilag értelmezhetetlen, vagy teljesen törvényes dolgok, amelyekben egy jó adag szubjektvitás is van. joguilag ez mind NULLA.

A képviselők eltávolítása erőszakkal törvénytelen volt.

Jakab.gipsz 2018.12.17. 21:38:17

Vegyük észre a "műbalhézás" lényegét.

Mit is követelnek (a Soros csőcselék) kilóra megvett képviselők ?

Itt a túlóra törvény csak a fügefa levél szerepét tölti be, (mind amellett, hogy hülyén lett tálalva).
A követelőzés lényege:

1, az Európai Ügyészség , (brüsszeli bürokraták eldöntik ki a korrupt és az EU ellensége).

2, független Bíróság (kitől független egy ateista bíróság) a moráltól !

3, Független Média (kitől független a média) talán csaknem a magyar érdekektől?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:38:35

@konrada: nem akadályozták. vagy szerinted leállt az m1 a kéviselők miatt?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:46:50

@konrada: "aki médiát akár, az csináljon magának.. "

a közmédia mindenkié, nem magánmédia, nem Orbán médiája. (elvben), te elmebeteg fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:50:20

@apro_marosan_petergabor: mit követett el Varjú László?

rtl.hu/rtlklub/hirek/birtokvedelem-foldon-fekvo-kepviselok

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:56:15

@rallus:

1) az internet is média. a szoociális média is média
2) igazad van, az M1-et alig nézi valaki, nem az emberek millióinak elérése volt a cél, hanem szimbólikus: az elnyomás központjára vetítettek fényt.

3) és mennyire ostoba az egész Fidesz, és Orbán, hogy megadták az ellenzéknek azt, hogy az ő Facebook oldalaikat többen nézzék meg az emberek, mint az M1-et egy hónapig.

akkora öngólt lőttek, hogy a Pancho Aréna is beleremeg.

konrada 2018.12.17. 21:57:50

@Hefe: igen. Ezért is emeltem ki a maszopos képviselőket, mert ez a mondat azután hangzott el, amikor a közmédiát kisajátíttották anno..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 21:58:26

@rallus: "Hadházyék pont úgy mentek be a TV-be"

beengedték őket. aztán idobták őket. közben semmi törvénytelent nem követtek el. legalábbis Hadházy, Szél és Varjú nem, és mindhármat erőszakkal dobták ki. EZ TÖRVÉNYTELEN.

Jakab.gipsz 2018.12.17. 22:00:33

@math0: Szeretnéd terelgetni a birkákat, ugyebár.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 22:42:01

@Jakab.gipsz: mit követett el Varjú László?

rtl.hu/rtlklub/hirek/birtokvedelem-foldon-fekvo-kepviselok

Only God judge on Me 2018.12.17. 22:49:30

Én nem vagyok jogász, nem értem a jogi csűrcsavarosdit... de... ezt még én is megértettem hogy jogilag nem volt joguk még rájuk fújni levegőt sem!

Ezt, miért olyan nehéz amúgy megérteni? Mármint értem én hogy valaki elfogult, de miért kell belegondolni dolgokat hogy vadászgépekkel bombáznak meg hogy akkor napról napra beolvastatnak mindenféle dolgot? Meg hogy csináljon magának TV-t az ellenzék? Ekkora marhaságot! Benne van a nevében te hitvány Alja hogy KÖZ!!!!!!!TÉVÉ!

Kíváncsi vagyok hogy az elmúlt fél évben hányszor és hány percre voltak meghívva és adtak interjút ellenzéki politikusok? Mert lehet kormánypárti a köztévé, de ez elvileg demokrácia! És az ellenzékhez nekem, mint választópolgárnak jogom van! Mert az én adópénzemből van fenntartva! Ha csak napi 5 percre, akkor annyira!

Filmelemző író · https://filmelemzoiro.blog.hu/ 2018.12.17. 23:09:56

Megússzák! Már megint. Most is. A hatalom emberei mindent megtehetnek.

CyberPunK 2018.12.17. 23:18:12

@Only God judge on Me: "És az ellenzékhez nekem, mint választópolgárnak jogom van!"

Nyugodtan felejtsd el a jogaidat. Jogállamban a TEK BTR-el törte volna át az MTVA falát és vezette volna el a fegyveres őrség (és nem biztonsági őr, teljesen más törvény vonatkozik rájuk) tagjait, feletteseit a kidobás után. Szerinted neked vagy nekem névtelen senkiknek mihez van jogunk?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 23:26:35

@rallus: amikor a ti parasztotok 2006-ban nem olvashatta be a petícióját, ti felgyújtottátok a székházat. most parlamenti képviselők akartak felolvasni valamit, nem engedtétek. a mi tüntetőünk nem olyan csőcselék, hogy rátok gyújtották volna a székházat, pedig megérdemlitek.

Only God judge on Me 2018.12.17. 23:28:51

@CyberPunK: kábé még megdögleni sem... de figyeljetek, ha nem indul el valahonnan valami, ha nincsenek példaképek vagy mártírok akkor mind itt döglünk meg csöndben, és cinkos aki bűnösök közt néma, ezt azért tudjátok remélem, ezt az egészet amit ránk eröltettek békés úton nem lehet megváltoztatni?! És ezt szerintem odafent is tudják... sajnos...

Kíváncsi vagyok hogy a videofelvételeken szereplő secusok el lesznek-e ítélve, vagy a bíróság aszisztál egyet a nyilvánvalóval szemben...

CyberPunK 2018.12.17. 23:34:59

@Only God judge on Me: Bíróság? Letartóztatások se lesznek. Mondom mi a gond. A fegyveres őrségnek nagyon sok mindenhez van joga, pl le is lőhet. De nem dobhat ki, csak visszatarthat a rendőr érkezéséig. Már a kidobással törvényt sértettek, és teljesen mindegy, hogy kit dobtak ki. Na, a jelen lévő rendőrök mit tettek bűncselekmény észlelésekor?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.17. 23:36:25

@CyberPunK: "a jelen lévő rendőrök mit tettek bűncselekmény észlelésekor? "

hát igen, ez az. nyilván addigra már megjött a parancs nekik is. eleve úgy jöttek.

totii 2018.12.18. 00:25:20

Én azért feltenném a kérdést, hogy egy biztonsági őrnek mi köze a képviselők mentelmi jogához? Kell-e kérnie, felismernie a képviselői igazolványt? Nem gondolom, hogy ez kötelessége legyen egy biztonsági őrnek, a jogköre és a felelőssége is sokkalkisebb, mint egy rendőrnek.

iovialis 2018.12.18. 00:26:48

Üdvözletem.
Örülök, hogy mások is érzik, mit jelent(het) ez a példátlan eset. Nem spammelem szét blogok százait, de most -kivételesen- ide is bemásolom, amit egy másik bejegyzés alá kommenteltem.

"Megítélésem szerint kristálytiszta, ami a "köz"tévé székházánál történt. A megállapítható jogsérelem nagyjából a "közfeladatot ellátó hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett, csoportos garázdaság", ahol a hivatalos személy az ogy. képviselő, az elkövetők pedig a fegyveres biztonságiak. A garázdaság itt afféle "minimum", mivel megvalósulása nem igényli testi sértés, vagy anyagi kár bekövetkeztét. Mindez (csak saccra, nem egzaktul kiszámolható!) az eccerű elkövetők számára 2-4 év letöltendő, a vezetőjük felé 3-6 év is lehet. Feltéve, hogy a cselekmény szándékos volt, de ez itt aligha kérdőjelezhető meg.
Bónusz ugyan, de vizsgálandó a jelen lévő rendőrök (egyébként súlyos!) mulasztása is, fenti tényállás megállapítása ugyanis egyértelműen felmerült, ezért haladéktalanul intézkedniük kellett volna, az elkövetők minimum előállításával, opcionális esetben őrizetbe vételével.
Nagyjából ennyi, remélhetőleg minél hamarabb meglátjuk, valóban érvényesek-e még az elvileg hatályos törvényeink...
(A trollok kedvéért hozzátenném, az általam leírtak apró részletei jogi érvek mentén talán itt-ott vitathatóak -a bírósági tárgyalási szakaszok pl. épp ennek köszönhetik létjogosultságukat- , de összességében kb. helytállóak.)"

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 00:42:09

@totii: "Kell-e kérnie, felismernie a képviselői igazolványt? "

nem tudom, hogy kell-e kérnie, de mutatták nekik. és mondták nekik, hogy törvényt szegnek.

iovialis 2018.12.18. 00:43:35

@totii: Igen, a biztonsági őrnek kötelessége felismerni a képviselői igazolványt. Mint ahogy általában az igazolványokat; elvben tehát törekedni kell arra, hogy teljesen írástudatlanok, vagy éppenséggel mérlegelésre képtelen idióták NE kapjanak efféle felelősséggel járó feladatokat - ez a főnökük, alkalmazójuk, stb. felelőssége végső soron. Emellett azonban ők maguk is felelősek bármely jogellenes hatáskör-túllépésért, TERMÉSZETESEN. Elcsépelt, de "a jog nem ismerete..." stb. nem mentesít, ugye.
Másrészt korábbi megjegyzésemhez képest átfutottam még azt is, hogy a jelen lévő rendőri szervenk KÖTELESSÉGE lett volna intézkedni a megvalósult jogsértés miatt (ez, ha másnak nem, az intézkedő egység parancsnokának törvény előírta felelőssége)! És nem, NINCS olyan "másik szerv", amely ellen a rendőrség (mint az állam karhatalmi kényszerítő monopóliumának meghatalmazott képviselője) ne léphetne fel. Még olyan rendőri erők ellen is kötelességük intézkedni, amelyek esetleg jogellenes magatartást, horribile dictu *törvénysértést* követnek el.
Quod erat demonstrandum.

ügyfélszolgálatos 2018.12.18. 03:15:17

@rallus: Te szándékosan vagy ennyire hülye, ugye? Mennyit fizet neked a Lendvai utcai társaság?

ügyfélszolgálatos 2018.12.18. 03:16:37

@totii: Igen fel kell. Főleg ha megmondják neki hogy épp törvénysértést követ el.

CyberPunK 2018.12.18. 06:07:19

@totii: Nem biztonsági őr, hanem fegyveres biztonsági őrség. Külön törvény van rájuk, kifejezetten állami intézmények védelmére vannak.

hu.wikipedia.org/wiki/Fegyveres_biztons%C3%A1gi_%C5%91rs%C3%A9g

Ez megválaszolja a kérdésedet?

CyberPunK 2018.12.18. 06:22:06

@totii: Illetve idézet a törvényből, ami szabályozza őket:

"(9) A fegyveres biztonsági őr az őrzött objektumba belépő személy kilétének igazolására minden olyan hatósági igazolványt köteles elfogadni, amely tartalmazza a személyazonosításhoz szükséges adatokat. A fegyveres biztonsági őr kizárólag ezen okmányok egyikének bemutatására kérheti fel az őrzött objektumba belépő személyt.

(10) A fegyveres biztonsági őr az (1)-(2) és (9) bekezdés szerinti tevékenységével nem akadályozhatja, vagy indokolatlan mértékben nem késleltetheti a jogszabály alapján belépési jogosultsággal rendelkező személyek mozgását."

Namir 2018.12.18. 06:31:30

Pontosítsunk nem erőszakkal, hanem erővel rakták ki meztelen csiga gerincű Hadházyt, mert csúszott, mászott.
Bernikét ki sem kellett rakni, kiugrott ő magától az ajtón néhány látványos fotó kedvéért.
Két senkiházi, aki a saját pártjának sem kellett.

Párbeszéd? Momentum? LMP? Mik ezek? A Kétfarkúakra is többen szavaztak...
Léhűtő 1%-os pártvezetők, akik hergelik a fiatalokat. Akik még nem is dolgoztak, de már tüntetnek a munka ellen.

Nyilvánosság? Becsületesség?
„Kapcsold már ki! Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket. Jó?”

FAKE NEWS!
FAKE PARTIES!
FAKE POLITICIANS!

rallus 2018.12.18. 07:19:05

A kormánypárti média tele van a tegnapi TV-foglaló forradalmárok saját és mások által készített felvételeivel. Nagyon stabil politikai meggyőződésűnek kell annak lennie, aki nem nézi őket hülye, beképzelt és a húsosfazék egyre távolabb kerülése miatt elkeseredettebb bohócoknak..

rallus 2018.12.18. 07:29:23

@CyberPunK: A fegyveres biztonsági őrt nem azért tették oda, hogy áhítatos szemekkel bámulja a kv. szünetekben egymást kaszkadőr mutatványokkal szórakoztató politikusokat, hanem azért, hogy az intézmény ZAVARTALAN működését biztosítsa. Egyébként is tetű dolog volt, ahogy a felelőtlen választók akaratából magukat politikusnak érző szerencsétlenek fölényeskedtek az őrökkel, akik szó szerint az életüket kockáztatták, hiszen az önmagát a karjaikba vető Hadházy, vagy Varjú meg is haraphatta volna őket!

CyberPunK 2018.12.18. 07:41:00

@rallus: "A fegyveres biztonsági őrt nem azért tették oda,"

Ki tette oda? Annak ki a főnöke? Ki jogosult ellenőrizni a működését?

"hanem azért, hogy az intézmény ZAVARTALAN működését biztosítsa. "

10. § (1) A fegyveres biztonsági őr szolgálatának jogszerű teljesítése során jogosult és köteles:

a) a biztonságot sértő vagy veszélyeztető személyt tevékenysége abbahagyására felszólítani és igazoltatni;

b) * az intézkedésének tettlegesen ellenszegülő vagy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a rendőrség megérkezéséig visszatartani vagy a rendőrségre előállítani;

Értő olvasás. Olyan nincs, hogy a taknyán csúszva vágjuk ki.

Aldou Raine 2018.12.18. 07:45:06

@Namir: Persze! A szolgalelkű és bármilyen mocskosságot azonnal megszavazó fideszes képviselők sokkal szimpatikusabbak. Az Orbánt szolgáló, parlamentben alvó, szavazóikat magasról lesz*ró, seggnyaló szavazó-gépek azok aztán a remek emberek! Bravo!

chrisred 2018.12.18. 07:45:44

Már egy ideje nyilvánvaló, hogy az országgyűlési képviselők jogállása nem egyenlő. A Fidesz azért állampárt, mert a közhatalmi jogosítványok csak akkor érvényesülnek, ha azt a Fideszhez tartozó személy gyakorolja. Nekik engedelmeskednek az erőszakszervezetek, az ő megkereséseikre válaszolnak a közjogi hatalommal felruházott személyek vagy az állami intézmények. Egy jogállamban a törvényhozó testületbe a választók akaratából bekerült képviselő interpellációjára nyilvánvalóan nem válaszolhatna a végrehajtó hatalomnak a törvényhozó testület által megválasztott, és annak beszámolni köteles vezetője, hogy "Boldog karácsonyt!". Most is csak annyi történt, hogy a hatalom működésére vont vékony demokratikus cukormáz felrepedt, és felsejlett mögötte az önkényuralom valós természete.

CyberPunK 2018.12.18. 07:53:47

@Namir: Egy dolgot észre kéne venni, itt nem az a kérdés, hogy ki ellen léptek fel, az mindegy. Itt a kérdés a törvényesség és a jogállam. Ha ilyen magasról szarnak a végrehajtói hatalmak a közjogi méltóságokra, akkor milyen jövőt vízionálsz magadnak és a családodnak?

rallus 2018.12.18. 08:10:31

@chrisred: Az ellenzéki képviselőknek annyi lehetősége van, amennyit a mögötte élló szavazóktól kaptak. Az, hogy ezt üvöltözéssel, sípolással és rosszul kivitelezett kaszkadőr mutatványokkal tágítani akarják, emberileg érthető, gyakorlatban nevetséges és politikailag káros...

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 08:13:07

Persze hogy kidobható.

A hisztiző ballib gec iket ki kell baszni onnan, hogy lehessen folytatni a munkát !

Ennyi a történet.

A Köz-TV Gyurcsányék alatti ballib megszállás visszaállítására tett minden kísérletet hamvába kell oltani !

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 08:15:29

@CyberPunK:

Miről beszélsz ? Randalírozó és TV-seket munkájukban gátló, tűzriadót indító hülyegyerekek ellen léptek fel nagyon helyesen.

2006-ban mikor ellenzéki politikus a rendőrökhöz ment, és kérte hogy ne verjék az embereket, akkor "Mocskos Fideszes" felkiáltások között ájulásig rugdosták Gyurcsány pribékei !

Vesd már össze ezt a tegnapival hülyegyerek !

CyberPunK 2018.12.18. 08:20:01

@Minden ballib bérretteg: Értem, én kérek elnézést, szóval amíg nem lőnek közénk, mint 56-ban, addig nincs itt semmi látnivaló?

CyberPunK 2018.12.18. 08:22:37

@Minden ballib bérretteg: milyen törvényi alapon?Egyetlen jogszabályt mutass, ami ezt lehetővé teszi. Értem én, hogy a fasiszta lelkednek tetszik a gumibotozás az ellen, aki nem szimpatikus, csak az ilyen rendszer egy idő után kurvára nem válogat.

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 08:23:06

@CyberPunK:

Ti vissza akarjátok állítnai a 2010 elötti ballib média diktatúrát !

Amikor a jobboldalaiakat beazonosíthatatlan rendőrök verték, és ellenzéki politikust ájulásig rugdostak a rend őrei !

Mi meg erre azt mondjuk, hogy nagy büdös lófaszt a seggedbe !

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 08:24:06

@CyberPunK:

Te dumálsz gumib otozásról Gyurcsány ciscska ?

Azután hogy gazdád 2006-ban 40 ezer embert veretett egyként, mert tüntetni merészelt ?!

CyberPunK 2018.12.18. 08:31:40

@Minden ballib bérretteg: Te ostoba fasz, kint voltam 2006-ban.

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 08:33:55

@CyberPunK:

Akkor tudnod kéne a különbséget a tegnapi és az akkori állapotok között, ésa nem azon dolgoznál hogy visszatérjenek az elkúrók, akik minket verettek beazonosíthatatlan rendőrökkel !

Fritz Gerlich 2018.12.18. 08:34:05

@Minden ballib bérretteg: Megjegyezném: 2006 -ban a háttérből felheccelt futballhuligánok, köztörvényes bűnözők, kopaszok, verőemberek gyakorlatilag felgyújtották a fővárost, szétverték a kirakatokat, kocsikat, majd összeszarták a Kossuth teret és állatok módjára törtek-zúztak Budapesten. Most meg azt mondod: a robosztus Szél Bernadett és a bombázó Bősz Anett volt fenyegető az MTVA -ban??? Hülyegyerek

CyberPunK 2018.12.18. 08:40:40

@Minden ballib bérretteg: Nem, érted, mert ostoba vagy. Nem akarom ezeket vissza, nem is szavaztam rájuk. Ellenben egy következetes jogállamot akarok, mert a tegnapi cselekmények az 2006 pepitában. Ugyanúgy nem tartják be a rendőrök a törvényeket, mint akkor, csak még nem durvultak annyira be. Azt mondod nem akarod pket vissza? Én se. Viszont az látszik, hogy csak a kormánypárti szereplők változtak, más nem. Azt írod beazonosíthatatlan rendőrök? Nesze baszd meg, 2/3 még mindig az: www.youtube.com/watch?v=1UBAjDELT7s

CyberPunK 2018.12.18. 08:41:46

@CyberPunK: Eh, bocs, kapkodtam. Azért remélem el tudod olvasni amit írtam, ha már megérteni úgyse akarod.

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 08:44:01

@CyberPunK:

Rengeteg dolog változott. A gazdaság állapota sokkal jobb lett, a fizetések reál bérek nőttek, infláció, banki kamat csökkent, államadósság, és emberek adóssága csökkent.
A ballib médiadiktatúra ellnesúlyozására lettek jobboldali média.

Van mit javítani. De tegnap az elkúrók csicskásai szállták meg a Köz-TV-t, és a választásokon is velük fogtak össze.
Legalább magadat ne verd át !

cavalry 2018.12.18. 08:45:34

A jogászkodást félretéve. A korszakváltó Bastille ostrománál történteket nem árt tanulmányozni. Ilyen eset ugyanis bármikor előfordulhat mert szinte tanmese szerű amit ott történt. Lásd az 1956 ban a rádiónál történteket, Miskolci rendőrségnél stb..

1. Békés tömeg elmegy egy híreket sugározni képes intézményhez és a követeléseit akarja beolvastatni (ha ez megtörténik akkor mindemki boldog, és nem történik semmi egyébként , a hatása a nulla közelében van úgyis, Mariska néni vidéken egy szót sem ért az egészből.
1.1 Bastille helyzetnél követelés a fogjokat engedjék ki (7 azaz hét ember volt bent) és adják át az intézményt. Lásd Táncsics kiszabadítása stb.

2. Mindkét helyzetben a követelést nem teljesítik, mert ők kemények, vagy parancsot kaptak avagy akármi. Ha mégis teljesítenek akkor nem történik semmi.

3. A tömeg valamilyen félreértés (Bastille ágyúit bevonták, a tömeg meg azt hitte megtölteni pedig nem) vagy provokáció hatására, vagy a védők bolond lépésére elvesztik a józan ész által diktál mértékletességüket (a tomegben is vannak idióták, agressziv barmok is) elkezdődik a támadás amiben emberek halnak meg mielőtt a tömeg győzne (Bastille 100 ember civil, 100 ember őr, rádiónál valamennyi, Miskolci rendőrségnél is páran itt és ott is)

4. A tömeg behatol és mindenkit vagy kevesebbet a bentlévőkből megöl. Bastille teljes őrséget megölik (pedig megadták magukat, de már hiába) a fejüket lándzsára tűzve végigviszik Párizs utcáin és megőrül mindenki, az eredmény hatalmas vérengzés a hatalom összeomlik. 1956 eseményei ismertek, Köztársaság tér ugyan ez pepitában, rádió és Miskolc detto.

5. Jön a hadsereg (mikor melyik ) és szintén megöl mindekit akit talál, meg szétlövi a fél várost.

6. Jön az új diktátor és elkezdődik minden előlről.

Megoldás: éppelmélyűek elmennek ilyen helyről a francba ideiglenesen vagy véglegesen, a területen csak az idióták maradnak és majd kezdődik az 1. pont szerinti műsor, de ez nem gond a hülyékből túltermelés van úgyis. Lásd Románia, végigment a folyamat és el is ment pár millió ember, maradtak akik maradtak és majd elmennek később aki marad eredményesen tenyészt kecskét.

A részletek nem érdekesek, a forradalom akkor van amikor a nép nem akar a régi módon élni a hatalom meg nem tud a régi módon uralkodni ahogy ismert a tézis. Az időpont lényegtelen.

Az erőszak nem megoldás csak olaj a tűzre. De ha megsérülnek vagy meghalnak a gyermekek a tüntetéseken (lásd Irán sah megbuktatása) akkor jönnek a szülők és megölnek mindenkit aki ott található, mindegy hogy rendőr , katona, vagy biztonsági őr, mert a szülő már csak ilyen és ért is hozzá jobban mint a hülye gyereke.
Mivel millió variáció van, lehet választani hogy elmegy valaki vagy beleáll a hülyeségbe. Baromságokat beszélni meg teljesen felesleges mert a történelem azt mutatja hogy nagyjából hasonló a forgatókönyv.

Néha meg sikerül időt nyerni és változtatni de a hatalom amelyik elcseszi a dolgot pont nem olyan általában hogy képes a változtatásokra -különben létre sem jönne a helyzet.
XIV lajos miért nem változtatott? -, mert nem ért rá sportmérkőzés és kurvák megtekintése közben :)

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 08:47:36

@Fritz Gerlich:

Szándékosan kevered a szart igaz ?
Ti is gyújtogattatok kukákat, dobáltátok a rendőröket, a balllib csürhe is nekiment a rendőröknek.
Ám titeket nem vertek szarrá parancsra mint 2006-ban a jobboldaliakat.

De a különbség nem ebben áll.
Hanem tegnap a parlamenti képviselőket senki nem bántotta, csak kitessékelték őket az épületből.
2006-ban pedig ellenzéki parlamenti képviselőt, aki azért ment, hogy az erőszakot leállítsa, "Mocskos Fideszes" felkiáltások között rugdosták ájulásig a rendőrök, eltörték a bordáját, és másnap kormánypárti képviselők gúnyolódtak rajta az országházban.

Ezeket a szenny mocskos ballib geciket akarjátok visszahozni a nyakunkba !
Nem fogjuk hagyni !

CyberPunK 2018.12.18. 08:52:03

@Minden ballib bérretteg: Komolyan ennyire kötekedni akarsz? Idéztem törvényt, nincs olyan hogy kitessékelni. Ha ellenáll, akkor rendőrig visszatartani vagy rendőrségre előállítani. Nem pedig kibaszni az utcára.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 08:56:28

Egyrészt képviselő előre egyeztetett módon léphet be bármely közintézménybe.
Másrészt, amikor 2006-ban a rendőrök leütötték Révész Máriuszt, akkor sírtál? Esetleg te is vigyorogva máríriuszoztál, mint Dörmögő Dömötör?

CyberPunK 2018.12.18. 09:02:57

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 98.§ (4) bekezdése: A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét."

Segítek értelmezni: a szabályzott mód csak a magyar honvédség, KNSZ, rendvédelmi szervek és vámhatóságra vonatkozik. Az MTVA egyik se. Az utolsó mondat is rájuk vonatkozik csak, mivel az MTVA nem szerv. Most te jössz, hogy milyen jogszabály szerint is kellene előre egyeztetnie.

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.18. 09:05:08

Demokráciában az igazolványát mutogató képviselőt a demokratikus hagyomány alapján véresre kell verni és kész.

ben2 2018.12.18. 09:14:04

Srácok mikor fogjátok már fel, hogy ugyanaz a politikai gittegylet tüntizget most is, mint akik utcára vonulnak minden egyes alkalommal, ha ürügyet találnak a szereplésre?
Van kb. 20-30% társadalmi támogatottságuk és a nemzetközi médiahátterükkel ezt próbálják meg 90%-nak eladni.
Ezen kívül van még pár személyiségzavarral küzdő politikai exhibicionista, mint Hadházy, aki azt hiszi, hogy ha balhét csinál, akkor lesz belőle valaki a közéletben, miközben már mindenhonnan kiutálták, mert szarkavaráson kívül máshoz nem ért és még azt is elbénázza.

Az egész akció szerkezetében hordozza a saját bukását. Blöffre bemondták, hogy "all in" és teljesen nyilvánvalóan nem jött be.
Persze a szerencsétlenek azt hiszik, hogy a sok ilyen politikai látványpékség majd lassan errodálja a Fidesz támogatottságát és a végén nyernek vele pár százalékot.
A szomorú valóság ezzel szemben az, hogy a fanatizálható ellenzéki szavazók száma felülről korlátos, a 2018-as választáson a "kormányváltó" erők pontos támogatottsága mindenki számára nyilvánvalóvá vált ... és tetszik-nem tetszik, bezony kevesen vannak. És ez nem magánvélemény, hanem a szomorú valóság.
A további fanatizálódás nem hogy nem segít, de egyenesen ront is a helyzetükön.
Minél többször marad el érdeklődés hiányában a síppal-dobbal-nádi hegedűvel meghirdetett, mindent elsöprő forradalom, annál nevetségesebbé válnak, annál jobban stabilizálódik a kormánypártok társadalmi beágyazódása és annál többen fordulnak el csalódottságukban a saját démonaival küzdő ellenzéktől.
A fanatikusok azért, mert újra és újra elmarad a beígért áttörés, a mérsékeltek meg azért, mert eleve viszolyognak a fanatikusoktól, miközben mást sem látnak, mint gyűlöletextázisba hergelődött, lúzer megélhetési politikusokat, akik végleg elvesztették a kapcsolatot a valósággal.

chrisred 2018.12.18. 09:20:20

@rallus: A magyar jogrend nem különböztet meg kormánypárti és ellenzéki képviselői jogállást, tehát ez az szemlélet alkotmányellenes.

Aldou Raine 2018.12.18. 09:26:37

@ben2: Gittegylet és 20-30%? Az megvan, hogy a fidesz 40% támogatásával uralkodik és 30% tartja hatalomban?

Morpheus. 2018.12.18. 09:34:13

@Aldou Raine: Pontosabban 2 824 551 magyar honpolgár szavazott legutóbb a fideszre. Magyarország teljes lakossága a 1.8 millio kuskorúval együtt közel 10 millió.

chrisred 2018.12.18. 09:43:55

@Morpheus.: A Fidesz a hazai választóktól 2 607 990 listás szavazatot kapott, ha Magyarország lakosságával veted össze, akkor ez az adat releváns.

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.18. 09:53:45

"Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket."

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.18. 10:06:01

@Morpheus.: nyomorult demokrácia, csak a hülyék találhattak ki olyat, hogy az nyerjen akire 40+százalékban szavaznak nem az akire 1-10%.

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.18. 10:07:09

@Morpheus.: Imádom a ballib választási matekot :)

chrisred 2018.12.18. 10:18:22

@Morpheus.: Igen, ott az első oszlop: hazai eredmény.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 10:20:26

@CyberPunK: Ok, ezt rosszul tudtam. Vajon arról is szól a törvény, hogy a végtelenségig ott maradhatnak, és zavarhatják az intézmény működését?

Révész Máriusz 2006-os leütése ? És azt egyenruhások csinálták, nem biztonsági őrök..

Morpheus. 2018.12.18. 10:22:28

@Viszlát és kösz a halakat: Csak annyi hogy ne beszéljünk elsöprő fidesz támogatottságról egy 10 millios országvan ahol 2.8 millió szavazta meg őket!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 10:23:06

@Fritz Gerlich: @Minden ballib bérretteg: Nagy különbség, hogy 2006-ban a rendőrség felsőbb politikai utasításra abban volt érdekelt, hogy elfajuljanak a dolgok, míg a rendőrség most abban érdekelt, hogy ne fajuljanak el a dolgok. Nagyon nem mindegy..

CyberPunK 2018.12.18. 10:26:37

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: mivel arról nem szól a törvény, hogy meddig maradhatnak így igen, bármeddig. Mi van Révész Máriusz-al? Tudtommal a Fidesz azért nyert, hogy ilyen többet ne legyen. Nem hinném, hogy minőségi változás lenne az, hogy most a fegyveres biztőrök tehetnek meg bármit.

ben2 2018.12.18. 10:26:44

@Aldou Raine:

Így igaz, a Fidesz mögött van 30-40% stabil támogatottság a teljes népesség körében, van kb. 30% aki soha nem megy el szavazni, nincs és nem is lesz politikai meggyőződése és van 20-30%, amit kb. 1-5-10%-os mikroszervezetek és törpepártok alkotnak, akik csak abban tudnak egyetérteni, hogy minden szar, meg az ellenkezője is, és hogy ők a többség.

Tehát ha azt nézzük, hogy kire hány ember szavazott, akkor miért kellene hogy érdekeljen, hogy a 307 401 támogatót maga mögött tudó Vadai Ágnes azt kajabálja kivörösödött fejjel, hogy "elegem van elegem van elegem van"?

Az egész ellenzék bezárkózott a maga kis információs buborékjába és elhitetik magukkal, hogy ha valamilyen módon a sok száz ellenzéki mikroszerveződést - valamilyen hajánál előrángatott ürügyből - sikerül összeterelni, akkor az már maga a forradalom és percek alatt megdöntik az utcáról a kormányt.
A külföldi média és az ellenzéki sajtó meg adja alájuk a lovat, amíg a sztorira van fogyasztó, hogy amit csinálnak annak valódi tétje van, miközben az egész cirkusz nem több halvaszületett kampányműsornál, ami annak rendje és módja szerint unalomba fullad.
Na nem azért, mert a ballib ultrák idejekorán feladnák, hanem mert mindig eljön egy pillanat, amikor még a legelvakultabb, extázisba hergelt hőbörgők is rájönnek, hogy hetek óta csak a saját visszhangjukat hallják és a kutya nem csatlakozik hozzájuk azokon túl, akik amúgy is szoktak, onnantól viszont semmi értelme az egésznek.
Most még a "csináljunk magunkból mártírt, hogy Sargentini mondhassa, hogy na ugye" fázisnál tartanak, de idővel ez is kifullad és lesz belőle "oké most már papírod is van róla, hogy zorbándiktatúra mártírja vagy... érdekel ez valakit? .... hát nem nagyon".
És itt be is fejeződik ez az újabb dicstelen fejezet a magyar ballib ellenzék szánalmas szomorújátékában.

chrisred 2018.12.18. 10:28:44

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Révész Máriusz milyen közintézményben tartózkodott?

Morpheus. 2018.12.18. 10:28:45

@chrisred: az összesitett eredmény a hivatalos, nem sz első oszlop.

chrisred 2018.12.18. 10:31:37

@Morpheus.: De az összetett eredményben benne vannak a külföldi lakosok levélszavazatai is. Választhatsz: vagy a hazai eredményt nézed és veted össze Magyarország lakosságával, vagy az összesített eredményt, és azt arányítod mondjuk a Kárpát-medence magyar identitású lakosságával, vagyis mintegy 14 millió emberrel.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 10:34:11

@chrisred: Erőszakot alkalmaztak vele szemben, holott parlamenti képviselő volt..

nemecsekerno_007 2018.12.18. 10:36:44

@ben2: :) Tűpontos értékelés...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 10:42:35

@CyberPunK: Révész Máriusz országgyűlési képviselőt 2006-ban az utcán egyszerűen leütötték a rendőrök, miközben tárgyalt velük..

" mivel arról nem szól a törvény, hogy meddig maradhatnak így igen, bármeddig."

Hát akkor ez egy rossz törvény, meg kell változtatni. Legközelebb a Kunhalmihoz, Szélhez, Márki- Zayhoz hasonló politikai provokátorok a Paksi atomerőmű irányítóközpontjában fognak garázdálkodni? Viccet félre téve, nem állapot, hogy ennek a törvénynek a segítségével kisstílű politikai performanszokat lehet lefolytatni, gátolva intézmények működését.

chrisred 2018.12.18. 10:45:09

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: És vádat is emeltek azok ellen, akiket sikerült beazonosítani, de senkire nem sikerült rábizonyítani, hogy ők követték el személyesen.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 10:45:21

@ben2: 2014-ben a Fidesz-Kdnp közös lista majd' 1 millióval kapott több szavazatot, mint a "Kormányáltás" nevű baloldali közös lista (Mszp, Dk, Együtt, Pm, stb..) No comment..

chrisred 2018.12.18. 10:46:17

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nem lenne egyszerűbb, ha a Paksi Atomerőművel kapcsolatos kérdésekre megválaszolnák a képviselői kérdéseket?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 10:47:08

@chrisred: Mindenesetre megtörténhetett.. Az, hogy azonosító nélkül vezényelték ki őket az utcára üzenet volt: bármit megtehettek, nem lesz következménye..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 10:48:18

@chrisred: Az nem elég nagy cirkusz egy provokátor számára.

CyberPunK 2018.12.18. 10:49:37

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Tudom mi történt vele, de jó lenne, ha nem csak elolvasnád amit írok, hanem meg is értenéd. Mit akarsz? Bosszút? Kollektív büntetést? Én benne vagyok, de akkor lőjük agyon az összes volt MSZMP tagot, KISZ titkárt meg egyéb retket.

Rossz a törvény? Lehet, de ez a törvény most. Mit akarsz, jogállamot vagy pofára ítélkezést?

chrisred 2018.12.18. 11:02:12

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Ez így van. Hasonlóan a topic tárgya szerinti eseményekhez.

chrisred 2018.12.18. 11:03:41

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Vagyis szerinted az állam provokál, amikor nem teljesíti a válaszadási kötelezettségeit?

sas70 2018.12.18. 11:24:45

Az ügyészségnek haladéktalanul nyomozást kell elrendelnie, mert a biztonsági őrök bűncselekményt követtek el. Az a vezető aki utasítást adott rá, az pedig felbujtó, ha csak tudott róla, akkor bűnsegéd stb. A rendőrségnek nyomoznia kellene az ügyben és még feljelentés sem kell hozzá, ráadásul az is megtörtént. Arról már nem is beszélve, hogy mivel az összebeszélés lehetősége is fennáll, őrizetbe is kellene venni az elkövetőket.

seol 2018.12.18. 11:26:01

@Minden ballib bérretteg:

Ó, ahogy a félanalfabéta szektások megszülik az új mítoszaikat. :-D

seol 2018.12.18. 11:31:34

@ben2:

Mondjuk a választásokon az derült ki, hogy a "kormányváltásra" kb. ugyanannyian szavaztak, mint a kedves vezetőre az összes játékos választási csalásával együtt, sz'al annyira azért nem elhanyagolható az a támogatás. Igen, igen, aki nem a Kárpátok Most Már Igazi Géniuszára szavaz, nem magyar, nem számít, kussoljon ésatöbbi.

seol 2018.12.18. 11:33:23

@Minden ballib bérretteg:

Érdekes, azt a pár tucat rendőrt, akit a dolgok eldurvulása előtt megpróbáltatok megölni 2006-ban, állandan kifelejtik a sztorikból a szektások.

seol 2018.12.18. 11:37:11

@rallus:

Mindig édes, amikor a nyomorult szociopaták csak azt tudják elképzelni, hogy másokat csak azért zavar az ország kinyírása és szétrablása, mert nem ők vannak a húsosfazéknál. Hát igen, a házmestergének.

ben2 2018.12.18. 11:54:59

@seol:

Ha lett volna olyan, hogy Kormányváltás Párt, akkor se nyerték meg volna a választást. De mivel nem indult ilyen párt, hanem sok kis egymással acsarkodó ellenzéki szervezet amik a Nagy Összefogás Project miatt még a saját szavazóbázisukat sem tudták 100%-osan elérni, a Fidesz kényelmesen beülhetett az újabb kétharmadba. Ami egyébként ugyanúgy meglepte Orbánt, mint ahogy sokkolta az ellenzéket, annak ellenére, hogy sokan sokféle fórumon figyelmeztették őket, hogy hergelődés helyett nem ártana egyszer az életben odafigyelni a valóságra, mert ez lesz belőle.
Ettől függetlenül abból, hogy az ellenzéki mikroszervezetek félévente képesek valamilyen mesterségesen kreált ügy apropóján együtt vonulni az utcán még nem adódik, hogy egyrészt ők képviselnék a többséget és pláne nem kapnak felhatalmazást az alkotmányos rend megdöntésére.
Ezért kell csínján bánni az olyan akciókkal, hogy országgyűlési képviselők visszaélnek a mandátumukkal, betörnek közintézményekbe és az általuk felhergelt tömeggel zsarolnak, mert ha nincs az akciójuk mögött megfelelő társadalmi támogatás, akkor az ilyen akciók csak simán köztörvényes bűncselekmények.

sas70 2018.12.18. 12:04:59

@ben2: A köztörvényes bűncselekmény az volt, hogy kidobták őket. Ennek a választáshoz nincs köze, csak az elbizakodott hatalom gyakorláshoz.
Egy megnyert választás pedig arra nem felhatalmazás, hogy bármit megtehetnek Orbánék.

ben2 2018.12.18. 12:35:01

@sas70:

A képviselői mandátum nem ad felhatalmazást arra, hogy ellehetetlenítsék egy közintézmény munkáját. Márpedig a felhergelt tömeg erőszakos fellépésével fenyegetőzés bűncselekmény, beindítani egy hamis tűzriadót szintén az, zaklatni a munkájukat végző közalkalmazottakat dettó.
Hadházy-t akkor rakták ki, amikor megpróbált erőszakkal bemászni a munkaterületre, amire végképp nem jogosítja fel a képviselői mandátuma.
Valójában mindenki számára világos, hogy azért dobták ki őket, mert eleve azzal a céllal mentek be, hogy kidobassák magukat és ezért minden tőlük telhetőt meg is tettek, köztörvényes bűncselekmények sorozatát is beleértve.

Forradalom esetén persze lehetnek mások a szabályok, a történelem során számtalanszor előfordult már, hogy a nép spontán mód átvette az irányítást a közintézmények fölött és hiába volt ellentétes a hatályos jogszabályokkal, nem lett jokövetkezménye, mert a különleges, forradalmi helyzet indokolta.
Ebben az esetben viszont szó sincs forradalomról, csak az ellenzéki vezérszurkolók már annyira belemásztak az eleve halva született kampányakciójukba, hogy arcvesztés nélkül nem tudnak kihátrálni belőle. Így most megpróbálják mártírnak előadni magukat, hogy hát a menetrend szerinti forradalom nem a társadalmi támogatás hiánya, hanem a diktatórikus erőszak miatt maradt el. Ez kényelmes a ballib ultráknak, akik igazolva látják a kedvenc konteójukat - hogy egy országban csak fasiszta diktatúra lehet, ha nem szocialisták kormányoznak -, és az ellenzéki megélhetési politikusoknak is, hogy ők mindent megtettek, így jár nekik egy újabb ciklusra a pártfinanszírozás.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 12:41:46

@CyberPunK: Sokkal súlyosabb dolog történt Révésszel 2006-ban, mint most Máki-Zayjal. Holott Révész képviselő nem zavarta meg közérdekű csatorna működését. Azoknak a zöme, akik most ajvékolnak, akkor vigyorogva "Mártíriusz"-oztak. Erre akartam utalni..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.18. 12:43:31

@chrisred: Nem Szélék provokálnak, de csak maguk alatt vágják a fát. Keserű ébredés lesz számukra 2019 májusa..

chrisred 2018.12.18. 12:46:00

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Tudtommal Szél pártonkívüli képviselő, és mint ilyent, az EP választás semmiben nem érinti. Inkább Schmidt Mária fiának a pártjára gondolhattál.

CyberPunK 2018.12.18. 12:55:25

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Már egy hasonló balfasznak írtam, hogy akkor is rendszerellenes voltam, ahogy most is. Ott vagy tévedésben, hogy nagyon sokan vagyunk, akik pártfüggetlenül akasztanának képviselőket. Az a szerencséje a politikai elitnek, hogy sokkal egyszerűbb lelépni külföldre, mint előtte. Abba meg nem megyek bele, hogy melyik rendőr által elkövetett bűncselekmény a súlyosabb.

Helga Beauty Salon 2018.12.18. 12:58:30

Ez annyira bűbájos libsi ajvékolás már megint! Szokás szerint a jogaikat hangoztatják és a sérelmeiket. Mi az hogy bemegy egy képviselő a köztévébe mert ahhoz joga van és közleményeket akar beolvastatni, majd amikor jóságosan megkérik hogy térjen már észhez akkor elkezd úgy viselkedni mint egy állat? Ráadásul saját maguk készítenek felvételt arról amit művelnek, beleértve azt is ahogy megbeszélik a fetrengés koreográfiáját?
Mi a kérdés, mi meglepő? Persze hogy kidobják őket, ettől kevesebbért is kivágnak egy kocsmából is!

CyberPunK 2018.12.18. 13:01:39

@Helga Beauty Salon: Na ja, csak itt épp a NAV revízort dobták ki a kocsmából, és a Merkur elfelejtette beszántani a helyet cserébe...

ben2 2018.12.18. 13:08:24

@CyberPunK:

A NAV revizort is joggal dobják ki a kocsmából, ha zaklatja a pincérnőt, beindítja a tűzriasztót, azzal fenyegetőzik, hogy behívja a haverjait és szétvereti a helységet és egyébként meg követeli, hogy soron kívül szolgálják ki ingyen és bérmentve.

CyberPunK 2018.12.18. 13:11:01

@ben2: Nagyon gyakran dobálózól olyan szavakkal, amiknek a jelentését nem ismered. Kurvára nem dobják ki joggal.

chrisred 2018.12.18. 13:12:19

@ben2: Ha azzal zaklatja a pincérnőt, hogy feketén dolgozik, akkor a feladatát végzi.

ZX 2018.12.18. 13:12:55

@Helga Beauty Salon: Lófaszt! Felelős szerkesztőt kerestek akivel beszélhetnének. Mivel az gyáván lapított az összeszart gatyájában, így kénytelenek voltak cselekedni. A szaros biztonsági őrök pedig kurvára nem nyúlhattak volna hozzájuk. És ha ezt a tetves Orbánnal csinálták volna akkor is ezt mondanám, mert ez nem párttól függ.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.18. 13:24:39

@chrisred: Milyen kérdéseket tettek fel Berniék?

Könyörgöm, bemehettek.
Nem engedték őket, hogy bemenjenek a stúdiókba. Aztán nagyon hőbörögtek, kivitték őket. Most komolyan arra van joga egy képviselőnek, hogy közintézményben a földön fetrengjen?

1. Be kellett volna olvasni - talán. Hiba volt nem beolvasni- még az is lehet. De ne találják már ki, hogy a képviselő bármikor bármit beolvashat. Ilyen nincs. És ugyanezt mondom, ha holnap rezsiszili megy oda, hogy beolvassa élete főművét.
2. Röhej azt előadni, hogy mekkora hatalmas atrocitás érte őket. Kunhalmi műesése tényleg vicces. Utána meg bekötözött lábbal mászkál ez a mártír? Miért? HOgy sérült meg, hogy be kell kötözni?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.18. 13:27:32

@ZX: "az gyáván lapított az összeszart gatyájában, így kénytelenek voltak cselekedni."
Na, azt mutasd meg a törvényben, hogy joga van cselekedni, baszod. Mert arra nincs.
Sőt, szerintem olyan sincs, hogy akkor és abban a pillanatban kell vezetőnek előugrania, ahogy a képviselő odamegy. Vasárnap este mondjuk.

Bemegy Paksra, és ha nem talál senkit, akkor nekiáll nyomkodni a gombokat? Vagy a hadseregben megy egy kőrt a tankkal?

ZX 2018.12.18. 13:28:11

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Miért nem volt ott felelős szerkesztő akivel meg lehetett volna beszélni a dolgokat? Miért kellett balhét csinálni ahhoz, hogy előkerüljön?...Ja, nem került elő mert mosta a gatyáját.

ZX 2018.12.18. 13:29:14

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Ezek szerint Pakson sincs felelős vezető? Meg a hadsereget sem a tábornokok vezetik?

chrisred 2018.12.18. 13:29:17

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "És ugyanezt mondom, ha holnap rezsiszili megy oda, hogy beolvassa élete főművét"

Ez történik nyolc év óta, hányszor tiltakoztál?

rallus 2018.12.18. 13:29:40

@ZX: Megint későn száltok le a döglött lóról, mint a bajai videónál.. Már több mint 1,2 millióan töltötték le a zseniális Bangóné -féle horrorfilmet és csilingelve kacagnak rajta...
Már spártai hősnek is gagyik vagytok. Ez csak akkor sikerült volna, ha még minden média a kezetekben van! De nincs, és a világhálóra felrakott mártírtörténetből ez lett... Siker! Elsöprő siker!

Kivlov 2018.12.18. 13:30:56

Szerintetek ha minden egyes nap odamenne egy ellenzéki képviselő, akkor őt be kéne engedni, hogy a műsorrendet megszakítva elmondjon valami mondókát? Csak azért, mert ő képviselő?

A legnagyobb vicc pedig az, hogy a hadházy meg a széllkakas mentelmi jogra hivatkoznak. Annak a tetves mentelmi jognak, csak a parlamenti döntések miatti felelősségrevonásra kellene vonatkoznia. Persze nálunk még ittas vezetés vagy egyéb szabálysértés esetén is védett a képviselő, mert mentelmi joga van. Aki kitalálta, azt is akasztani kéne.

ZX 2018.12.18. 13:31:21

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Még egyszer mondom, nem Kovács Béla vagy Marika a Tescoból ment oda, hanem egy megválasztott OGY képviselő. Az a minimum, hogy a felelős szerkesztő kitolja a pofáját és eléjük áll.

sas70 2018.12.18. 13:31:47

@ben2: Mivel a képviselőt mentelmi jog illeti meg, a biztonsági őr, hozzá sem nyúlhat. Még bűncselekmény elkövetésekor is csak a törvényben meghatározott esetekben, tettenérés esetén vehetik őrizetbe és alkalmazhatnak ellene bármilyen kényszer intézkedést. A civil biztonsági őr pedig nem jogosult arra, hogy ezt megtegye. Pláne nem olyan esetben, amikor még a cselekmény minősítése is kétséges. A biztonsági őrök bűncselekményt követtek el, aminek büntetési tétele 1-10 évig terjedhet.

Helga Beauty Salon 2018.12.18. 13:31:57

@CyberPunK: "Na ja, csak itt épp a NAV revízort dobták ki a kocsmából,"

Ez mire példa komám? Ha átlépi a határokat akkor igen? Fingod sincs arról hogy mi a normális viselkedés ugye?
Nézd meg a felvételeket amiket közzétettek saját maguk, önmagáért beszél.
Ezek a szánalmas debilen viselkedő nők és férfiak képviselnek benneteket? Bazdmeg, ha még igazuk lenne, ez a viselkedés akkor is tragédia! Kedvencem a Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő nekifutásból felkenődik egy ajtóra, majd nyögdécselve fetreng! Látod ez az abszolút demokrácia, a gyengeelméjűeknek is van hiteles képviselőjük a parlamentben!

CyberPunK 2018.12.18. 13:36:12

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 98.§ (4) bekezdése: A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét."

Paks NEM közintézmény. A honvédségnél meg már be kell tartania a hatáskörrel rendelkező miniszter szabályait. Tényleg ilyen kibaszott bonyolult a fajtádnak értelmeznie a törvényeket?

ZX 2018.12.18. 13:37:41

@Helga Beauty Salon: "a gyengeelméjűeknek is van hiteles képviselőjük a parlamentben!
" de van ám, ráadásul az ogy képviselők 2/3-át alkotják.

Helga Beauty Salon 2018.12.18. 13:39:21

@sas70: A biztonsági őrök bűncselekményt követtek el, aminek büntetési tétele 1-10 évig terjedhet.

Mi az a bűncselekmény konkrétan arany jogászom? Az hogy kibaszták őket onnan, maximum megrovást ér. Ha hozzávesszük a képviselők által tanúsított erőszakos fellépést akkor visszafelé is elsülhet.

CyberPunK 2018.12.18. 13:40:02

@Helga Beauty Salon: Komám, tudod mi az a jogállam? Nézd, idézek: "10. § (1) A fegyveres biztonsági őr szolgálatának jogszerű teljesítése során jogosult és köteles:

a) a biztonságot sértő vagy veszélyeztető személyt tevékenysége abbahagyására felszólítani és igazoltatni;

b) * az intézkedésének tettlegesen ellenszegülő vagy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a rendőrség megérkezéséig visszatartani vagy a rendőrségre előállítani;"

Mutass rá, hogy hol van a fegyver biztonsági őrségnek törvényi lehetősége kibaszni őket csak úgy az utcára. Ezért van az, hogy a bolondokat egy ideje orvosi felügyelet alá helyezik és nem árokba lövik. Tudom, szerinted ez is gáz.

CyberPunK 2018.12.18. 13:43:01

@Helga Beauty Salon: Btk. 459.§ (1) bek. 11.b) pont: "E törvény alkalmazásában hivatalos személy az országgyűlési képviselő."
Btk. 310.§ [Hivatalos személy elleni erőszak]
"(1) Aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt
a) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz,
b) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel intézkedésre kényszerít, vagy
c) eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz,
bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott csoport szervezője vagy vezetője öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Azt meg már az előbb beírtam, hogy miért is volt jogszerű az ott tartózkodásuk. De hajrá, csinálj még hülyét magadból, mert eddig egyetlen kurva jogszabályt nem idéztél a faszságaidhoz.

sas70 2018.12.18. 13:43:17

@Kivlov:
1. A parlamenti képviselőt be kell engedni a közintézményekbe.
2. A törvény értelmében a közszolgálati televíziónak kötelessége, hogy a parlamenti képviselő megszólalhasson, mindegy, hogy ellenzéki, vagy kormánypárti. Itt sorozatos törvénysértés történik, szankciók nélkül.

sas70 2018.12.18. 13:45:23

@Helga Beauty Salon: Meg is válaszolták neked. Akkor most már remélem tudod!

sas70 2018.12.18. 13:47:47

@CyberPunK: Ráadásul halmazat is van, mert két képviselővel tették meg.

ZX 2018.12.18. 13:47:53

@Helga Beauty Salon: Te fasz, még a rendőr is csak akkor intézkedhetett volna, ha bűncselekmény elkövetésekor tetten érik. Még ha eljutnak egy stúdióba ahol megszakítják az adást az sem bűncselekmény. De ha az lenne, akkor sem tehettek volna semnmit amíg meg nem valósul. Ez itt nem a Minority report.

ben2 2018.12.18. 13:49:40

@sas70:

A mentelmi jog nem egyenlő azzal, hogy a képviselő azt tehet, amit akar. A mentelmi jog a büntetőeljárásal szembeni védettséget jelenti, nem azt, hogy a képviselőt nem akadályozhatják meg a törvénysértésben.
Ha a képviselő betör a lakásodba, akkor mentelmi jog ide vagy oda simán megverheted és kidobhatod az ajtón, hiába vagy csak egy mezei átlagember, mert a képviselőnek nincs joga a lakásodban tartózkodni és ha a képviselőségére hivatkozva az engedélyed nélkül a magánterületedre lép, akkor azt hivatali hatalommal való visszaélésnek hívják, aminek a büntetési tétele 1-8 évig terjedhet.
Közintézményekbe ugyanakkor joguk van belépni a képviselőknek, de az intézmény működését nem akadályozhatják és az intézmény vezetőjének engedélye nélkül munkaterületre sem léphetnek.
Pl. egy kórház is közintézmény egy képviselőnek joga is van belépni, de nem mehet be egy műtőbe és veszélyeztetheti a sebész munkáját, mert az már hivatali hatalommal való visszaélésnek számít. Ugyanígy nem törhet be egy laktanyába és rakhat tüzet a fegyverraktárban, mert hogy neki mentelmi joga van, és így tovább.

Az MTVA-nál természetesen nem végeznek műtéteket és fegyverraktár sincs, így a munka megzavarása sem kerül emberéletekbe, de attól még a szabályok ugyanazok: a képviselő nem zavarhatja a közintézmény működését és kész.
Márpedig Hadházyék pontosan ezt tették a hőbörgéssel, az ott dolgozók zaklatásával, a hamis tűzriadóval és az erőszakos tömeggel fenyegetőzéssel. Ezt hívják hivatali hatalommal való visszaélésnek és szívem szerint meg is vonnám tőlük a mentelmi jogot, hogy a bíróság döntse el, hogy mi is volt a pontos tényállás a jogi ködszurkálás helyett, de ezek a mentelmi joguk felfüggesztését is mártírkodásra használnák, így tényleg az volt a legjobb megoldás, hogy szépen kiráncibálták őket az utcára és véget vetettek a cirkusznak.

Alick 2018.12.18. 13:51:07

Hibás elképzelés volt, hogy csak úgy bementek a tévébe, előtte be kellett volna pötyögni az IDDQD-t. :)

andrásúr 2018.12.18. 13:53:34

A hadházy- féléket ki kellett volna vágni, mint macskát szarni !

CyberPunK 2018.12.18. 13:55:23

@ben2: B+, még hányszor másoljam be, hogy a kiráncibálással törvényt sértettek? Csak akkor nem sértettek volna, ha őrizetbe veszik őket és meg se állnak velük a Tímár utcáig.

sas70 2018.12.18. 13:56:31

@ben2: Ha nagyanyám villamos lett volna, akkor én most sárga lennék...

A konkrét esetről írtam le a véleményemet és azt, hogy itt bizony azonnal, "hivatalból" büntető eljárásnak kellene indulnia, hivatalos személy elleni erőszak miatt, ahol ráadásul minősítés és halmazat van. Azt pedig egy büntetőeljárásban majd ki lehet deríteni, hogy a képviselők fellépése, megvalósította-e, azokat a törvényi tényállásokat, amik adott esetben mentesítik az elkövetőket, részben vagy egészben. Ráadásul elég jól dokumentált az eset, úgyhogy simán lefolytatható az eljárás.

ZX 2018.12.18. 13:56:41

@ben2: "A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő – a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon – jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét."

Milyen aránytalan sérelem érte a közintézmény működését?

Alick 2018.12.18. 13:57:06

@ben2: A tüntetők hátán építgetik az áprilisban elcseszett (közös lista!?) politikai karrierjüket. Pedig igaza volt Thürmer elvtársnak, ebben a helyzetben nem párezres tüntetés és légyfing politikusok, hanem combos szakszervezetek kellenek, általános sztrájk legalább 3 millió munkavállaló bevonásával, ameddig nincs tárgyalás a törvény kifogásolt paragrafusairól.

Kivlov 2018.12.18. 13:58:43

@sas70:
Oké. de ha mindennap ezt csinálná az ellenzéki csőcselék, akkor ezt kéne tűrni? hagyjuk már.
Szólaljon meg, kérjen időpontot, akármi.
Nehogy már az ő se*ggét kelljen nyalni hajnal 1kor, ha ahhoz van kedve. Ha pedig mégis ezt engedi a jogszabály, akkor rossz a szabály. Ahogy a mentelmi jognál is.

ben2 2018.12.18. 13:59:20

@CyberPunK:

"Csak akkor nem sértettek volna, ha őrizetbe veszik őket és meg se állnak velük a Tímár utcáig."

Na abból mekkora cirkusz lett volna, belegondolni is mulatságos. Tényleg kár, hogy kihagyták, mert megnéztem volna, hogy Hadházy milyen standupot ad elő, ha rabosítják.

CyberPunK 2018.12.18. 14:01:31

@ZX: Egyébként lényegtelen, az MTVA nem szerv. Az a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

ben2 2018.12.18. 14:02:09

@ZX:

"Milyen aránytalan sérelem érte a közintézmény működését? "

Pl. beleavatkozni az adásrendbe? Pl. hamis tűzriadóval leállítani a munkát? Pl. fizikai erőszakkal fenyegetőzve megfélemlíteni az alkalmazottakat?

CyberPunK 2018.12.18. 14:05:51

@ben2: Nem, helyben lecsukták volna az őröket. Akkor este a rendőrök simán továbbengedték a képviselőket, mert ők tisztában voltak a törvényekkel. Btw, a kidobáskori be nem avatkozással ők is törvényt sértettek amúgy.

@Kivlov: Nem csőcselék, képviselő. Ezért élünk képviseleti demokráciában állítólag. Meg lehet ezt változtatni, de az onnantól már nem képviseleti demokrácia lesz. Az messze fontosabb kérdés, hogy az ügyeletes vezető miért nem találkozott velük. Az egész balhé nem tartott volna tovább 3 percnél, ha az ügyeletes vezető ad egy időpontot riportra. Vicc része, az MTVA nem szolgáltató, csak gyártó. Élő adásra (tudtommal, de ebben lehet, hogy tévedek) lehetőség se lett volna.

Kivlov 2018.12.18. 14:12:19

@CyberPunK:
Akár.
Mondjuk egy vezérigazgató nem feltételen otthon malmozik, arra várva hogy mikor toppan be hozzá pár agyhalott ellenzéki. Kérni kellett volna időpontot tőle, nem odamenni vasárnap éjjel és kiverni a kamuhisztit.

jajdehülyevagyok 2018.12.18. 14:14:54

Ki hát! Nem is értem, hogy honnan ez a szervilizmus, hogy a parlamenti képviselő több mint bárki más. Nem elöljáró, parancsnok, vagy ilyesmi. A biztonsági őr a felettesének utasítását követi, nem az ő felelőssége. A képviselőnek tudnia kellene, hogy mik a határai, joga van ellenőrizni, de nincs joga proklamálni az élő műsorban. Valamint azt is, hogy a népesség tízezredét kitevő "tömeg" csak bajkeverésre jó. Bizonyára a Téli palota ostroma derengett előttük.

CyberPunK 2018.12.18. 14:15:01

@Kivlov: Nem írtam vezérigazgatót, ügyeletes vezetőt írtam. Btw, a vezérigazgató másnap se jelent meg.

ZX 2018.12.18. 14:17:31

@ben2: Vártak a felelős szerkesztőre, ehelyett odatoltak nekik egy lapot fenyegetéssel. TE mit tettél volna?

@Kivlov: Az MTVa 0-24-ben üzemel, tehát min. 1 felelős szerkesztő mindenképpen kell legyen az épületen belül 0-24-ben.

CyberPunK 2018.12.18. 14:17:37

@jajdehülyevagyok: "A biztonsági őr a felettesének utasítását követi, nem az ő felelőssége."

Ez a védekezés a nürnbergi per óta nem működik.

Kivlov 2018.12.18. 14:19:06

@ZX:
Az biztos van, csak a jogköre kb nulla. Legalábbis cépképviseletre nem hinném, hogy kiterjed.

rallus 2018.12.18. 14:24:05

A TV-nél a tüntetés után megjelent képviselőknek az igazolványukat sem kellett volna felmutatni, mert azonnal látszott rajtuk, hogy nagy tudású, komoly és felelősségteljes képviselői ők a rájuk szavazó millióknak!
Egy közember képtelen olyan rikácsot leverni, sikítozni, lépcsőt mászni, ajtónak rohanni és lemészárolt delfin-élőképet produkálni, mint ők!
Lendvai Ildikó a a TV-n és Horn Gyula a mennyországból (nem tudom, hogy ez PC-e..) biztosan nézte ezeket a jeleneteket és szívük dagadt a büszkeségtől az utódok miatt, akiket ők hagytak hátra...

CyberPunK 2018.12.18. 14:24:18

@Kivlov: Egy riportot akartak. Bebaszna, ha erre csak a vezérigazgató úrnak lenne jogkore.

Kivlov 2018.12.18. 14:25:45

@CyberPunK:
szólni kellett volna előre.

ZX 2018.12.18. 14:27:57

@Kivlov: Nem is céget kell képviselni, a műsorrendet meg tudta volna velük beszélni, hogy esetleg tudnak-e szorítani 5 perc műsoridőt vagy sem.

konrada 2018.12.18. 14:30:22

@sas70:
Erről van szó.
Ki kell vizsgálni az esetet utólag, és ha az derül ki hogy törvénytelenség, meg a szükségesnél nagyobb akadályoztatás, elhárítás, akkor büntetni.

De nem lehet ott helyben statáriálisan eljárni a munkájukat ott jól-rosszul végző emberekkel, az a jog teljes félreértése volna...

chrisred 2018.12.18. 14:32:24

@Kivlov: "Szerintetek ha minden egyes nap odamenne egy ellenzéki képviselő, akkor őt be kéne engedni, hogy a műsorrendet megszakítva elmondjon valami mondókát?"

Mi másra való a közszolgálati média, ha nem a közügyekkel kapcsolatos tájékoztatásra?

Kivlov 2018.12.18. 14:33:16

@chrisred:
hát nem is arra hogy hőzöngő csürhét odaengedjenek.
Érdekes, 2006ban ferkóék sem akarték odaengedni a népet. :D

CyberPunK 2018.12.18. 14:33:43

@Kivlov: Igen, azt kellett volna. Attól még törvényt nem sértettek.

Ordas_Gólya 2018.12.18. 14:34:57

" A fegyveres biztonsági őr a fegyveres biztonsági őrség szolgálatban közfeladatot ellátó, szolgálati fegyver viselésére jogosult - tagja."
" A fegyveres biztonsági őr szolgálatának jogszerű teljesítése során jogosult és köteles:
b)2 az intézkedésének tettlegesen ellenszegülő vagy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a rendőrség megérkezéséig visszatartani vagy a rendőrségre előállítani"
"(2) A fegyveres biztonsági őr a biztonságot veszélyeztető tevékenység megszakítása érdekében, az azt elkövető személlyel szemben az arányosság követelményének betartásával:
a) testi erővel cselekvésre vagy cselekvés abbahagyására kényszerítést,
...alkalmazhat, illetve használhat."
Lehet nekifutni még egyszer.
azt, hogy miért a fegyveres biztonsági őrök kezelték a helyzetet (rosszul, de nem erre irányul a képzésük), majd a különféle hatósági vizsgálatok eldöntik.

CyberPunK 2018.12.18. 14:39:36

@Ordas_Gólya: Gratulálok. Olvasd el még egyszer amit linkeltél, főleg ezt a pontot: "A fegyveres biztonsági őr szolgálatának jogszerű teljesítése során jogosult és köteles:
b)2 az intézkedésének tettlegesen ellenszegülő vagy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a rendőrség megérkezéséig visszatartani vagy a rendőrségre előállítani"

Ez szerinted egyenlő az utcára kibaszással?

CyberPunK 2018.12.18. 14:43:23

@Ordas_Gólya: Ja, és ezt is tedd mellé:

"A fegyveres biztonsági őr az őrzött objektumba belépő személy kilétének igazolására minden olyan hatósági igazolványt köteles elfogadni, amely tartalmazza a személyazonosításhoz szükséges adatokat. A fegyveres biztonsági őr kizárólag ezen okmányok egyikének bemutatására kérheti fel az őrzött objektumba belépő személyt.

(10) A fegyveres biztonsági őr az (1)-(2) és (9) bekezdés szerinti tevékenységével nem akadályozhatja, vagy indokolatlan mértékben nem késleltetheti a jogszabály alapján belépési jogosultsággal rendelkező személyek mozgását."

A képviselők belépési jogosultságát biztos megtalálod fentebb, párszor már azt is bemásoltam.

chrisred 2018.12.18. 14:43:44

@Kivlov: Országgyűlési képviselőket?

rallus 2018.12.18. 14:45:56

@CyberPunK: Hadházyt a saját biztonsága érdekében tették ki az ajtón, mert az épületben még számtalan megmászásra alkalmatlan objektum volt, a jelen levő amazonokról nem is beszélve! A friss, oxigéndús levegő még Szél képviselőasszony visongása mellett is szemmel láthatóan jót tett neki...

Kivlov 2018.12.18. 14:47:11

@chrisred:
akár.
igazi jobbikosok voltak ott is a TV-nél.

chrisred 2018.12.18. 14:49:29

@Kivlov: 2006-ban a Jobbiknak egy országgyűlési képviselője sem volt.

konrada 2018.12.18. 14:49:32

...s akkor térjünk vissza Hadházyra, akit még saját pártjából is kipofoztak (szó szerint!).

Ő speciel ön- és közveszélyesen - mert azért nehogy valaki azt mondja az a normális, ha emeleteket megy fel a lépcsőkorlát másik oldalán;) - mozgott egy közüzemben, és láthatóan ezzel nem is akart felhagyni.
A rendészeknek 3 választása volt:
1. Hagyni, hogy oda menjen ahová akar: ezzel az a gond, hogy épelméjűségét nem igazán bizonyította ezzel a korláton kívül mászkálással, nekik meg az üzemi területen a rendzavarás megakadályozása a feladatuk.
2. Ráülni, vagy egyéb módon megakadályozni ön- és közveszélyes cselekedetében.
3. Kitessékelni, megakadályozva azt, hogy tovább próbálkozzon ön- és közveszélyes módon mozogni az őrzésükre bízott területen.

... s erre írtam, hogy azt bíróságnak kell eldönteni, hogy helyesen jártak-e el, s ha nem, hát ítéljék el őket.

konrada 2018.12.18. 14:51:05

@rallus:
Nem kontrázni akartam, de bennem is az első pillanatban az ugrott be, hogy azért ez így nem normális...

CyberPunK 2018.12.18. 14:56:37

@rallus: @konrada: Tényleg ennyire nehéz értelmezni két kibaszott sort? Törvények között van szabályozva, hogy mit tehetnek.

Konrada, a kitessékelés miatt extra faszkorbács jár neked. Simogatásnak nevezve, of course.

ben2 2018.12.18. 14:59:50

A képviselők szabad mozgását a közintézményekben nem azért találták ki, hogy a képviselők arénának használhassák a kampányműsorukban, hanem hogy ellenőrizhessék a közintézmények működését.
Ha ez lett volna az MTVA-ba berontó képviselők célja, akkor nem a petíciójuk beolvasását követelik (mert annak semmi köze az intézmény ellenőrzéséhez), hanem hozzáférést kérnek a megfelelő iratokhoz, esetleg kísérővel megtekintik a műsorgyártási folyamatot.
Ehhez képest bőven kimerítették az idézett "biztonságot veszéleztető tevékenység" fogalmát, így a biztonsági őrökben bizony jogukban állt a "tevékenység megszakítása érdekében, az azt elkövető személlyel szemben az arányosság követelményének betartásával testi erővel cselekvésre vagy cselekvés abbahagyására kényszerítést" alkalmazni.
Ha ezt a biztonsági őrők esetlen nem megfelelően tették, mert mondjuk nem vitték le a földre Hadházy-t térdeltek a hátára és várták meg így az intézkedésre jogosult rendőrt, pedig ez lett volna a jogszerű, akkor lehet vizsgálatot folyatatni a biztonsági őrökkel és az őket utasító vezetőkkel szemben.

Ahhoz viszont kétség sem férhet, hogy az intézkedésnek megvolt a megfelelő jogalapja.

ZX 2018.12.18. 15:08:26

@ben2: Hányszor kell elmondani? Felelős szerkesztőt kerestek. Mivel az a patkány a lyukában bújkált, fingja sem volt, hogy a képviselők miért mehettek oda. Akár azért is, hogy ellenőrizzék az intézményt. A lépcsőn felmenet egész biztosan nem stúdió van, szóval mi a faszért is állták el a biztonsági őrök a lépcsőfeljárót?

rallus 2018.12.18. 15:11:04

@konrada: Látod én annyival humánusabb vagyok, hogy a vele egy légtérbe szorult bájos hölgyeket érhető inzultus miatt is aggódtam! Pont elég volt szegény Kunhalminak a múlt héten lenyelni egyebek között a könnygázt, aztán az a mocsok ajtó..és hát egy felhevült, a kézitusában jártas Hadházy már sok lett volna...

konrada 2018.12.18. 15:12:15

@CyberPunK:
Mint írtam volt: azt utólag kell eldöntenie a bíróságnak, hogy jogos volt-e (biztosan nem), de egy ön- és közveszélyes illető kikisérése azért legfeljebb annyira lehet fájdalmas, mint a löttyedt minifarokkal korbácsolás...;))

Ordas_Gólya 2018.12.18. 15:15:26

@CyberPunK: Ez a beléptetésre, és az adatkezelésre vonatkozó fejezet a törvényben.
Nem akarom mentegetni az ottani őröket, de a mindenféle politikai performanszok kezelése nincs a kiképzési tervben. Ezek az emberek egy jól megszervezett politikai játszma áldozatai, az MTVA illetékesei és a rendőrök rájuk hárították az intézkedés kötelezettségét, és menthetetlenül hibáztak. De nem kellene rögtön bűnbaknak kikiáltani őket, főleg nem mindenféle foteljogászoknak.
Sok állításoddal viszont teljesen egyetértek.

rallus 2018.12.18. 15:16:58

@ZX: Melyik § mondja ki, hogy egy felelős szerkesztőnek napi 24 órában rendelkezésre kell állnia, hátha néhány törpepárti és párthiányos képviselő spontán beugrik a köztévébe, hogy Örkény stílusában írt novelláját rendkívüli adás keretében beolvastassa?

Ordas_Gólya 2018.12.18. 15:19:34

@CyberPunK: Nem, nem lett volna szabad csak úgy kitenni az utcára. Viszont oda is kísérhették volna az első rendőri vezetőhöz, mert előállítási joguk van.

CyberPunK 2018.12.18. 15:23:03

@Ordas_Gólya: Tegyük hozzá még, hogy a rendőröket se engedték be.

Ordas_Gólya 2018.12.18. 15:23:38

@rallus: Ha odament volna valaki - mert több felelős szerkesztő is dolgozik az MTVA-nál felváltva - , és adott volna nekik öt perc képernyőt, akkor okafogyottá vált volna az egész performance. Tehát rúgtak egy méretes öngólt, és rögtön a pipába.

Ordas_Gólya 2018.12.18. 15:26:17

@CyberPunK: Ez is hiba volt, aztán a mentősöket se, csak sokára. Nem hiszem, hogy az MTVA FBŐ-nél orvos is van állományban. Ezekért (is) meg kell büntetni a felelősöket.

konrada 2018.12.18. 15:27:15

@Ordas_Gólya:
...eddig még csak 1x volt olyan, hogy közmédiába beengedték felolvasni, aztán meg égett a város. (S ez eléggé világjelenségnek számít.)

...gondolom, nem akartak lovat adni alájuk..

ZX 2018.12.18. 15:31:35

@rallus: "egy 24 órában működő intézményről van szó, ahol folyamatosan jelen kell lennie felelős döntéshozónak (az Index napi 19-20 órában működik, nem vagyunk közérdekű üzem, nem kapunk 80 milliárdot az államtól, mégis folyamatosan van az üzemi időnkben elérhető felelős vezető, ahogy feltehetően egy 10 fős kisvállalkozásnál is). "

részlet innen: index.hu/velemeny/2018/12/17/mtva_kozmedia_tuntetes_ellenzek/

ZX 2018.12.18. 15:33:27

@CyberPunK: Mondjuk aztán a csicska rendőrök valahogy beteleportálódtak amikor a jegyző birtokvédelmet rendelt el és ki kellett küldeni a képviselőket.

CyberPunK 2018.12.18. 15:34:28

@Ordas_Gólya: Aztán meg ennél a hibánál a TEK se jelent meg, hogy akkor mit is képzel a fegyveres biztonsági őrség magáról (pláne, hogy az őrségnek a felügyeleti szerve a rendőrség). Ez így kettő rendvédelmi szerv akinek hatásköre van kényszerítő eszközt használni aztán mégis hibát hibára halmoz. Érdekes.

Ordas_Gólya 2018.12.18. 15:35:33

@konrada: A közmédiának ez kötelessége volna, szerintem.
2006-ban pedig már előtte is égett a város.

CyberPunK 2018.12.18. 15:35:45

@ZX: alsóhangon 4-5 órával később, mint amikor kihívták őket, holott az épület előtt lébecoltak. Egy ilyen reakcióidő gondolom neked is megfelel, amikor épp kirabolnak.

Cuhavidéki 2018.12.18. 15:36:06

@ben2: A képviselőknek joguk volt a közmédia tv ellenőrzésére, arra, hogy miért nem teljesül a kiegyenlített tájékoztatás követelménye:
„10. § Mindenkinek joga van arra, hogy megfelelően tájékoztassák a helyi, az országos és az európai közélet ügyeiről, valamint a Magyar Köztársaság polgárai és a magyar nemzet tagjai számára jelentőséggel bíró eseményekről.”

ZX 2018.12.18. 15:39:49

@CyberPunK: Egész pontosan 7x hívták ki őket, nyolcadjára az MTVA hívta őket a birtokvédelem miatt. Milyen furcsa véletlenek. És még ők csicskáznak?

Ordas_Gólya 2018.12.18. 15:40:06

@CyberPunK: Igen. És az is érdekes, hogy valyon miért nem mentek el a kormánypárti képviselők a Nemzetbiztonsági Bizottság mai ülésére, amit az ellenzék hívott össze. Valószínűleg szerintük minden úgy jó, ahogy történt. Ez az igazi baj.

ursus artos 2018.12.18. 16:05:56

@ZX: "Mivel az gyáván lapított az összeszart gatyájában, így kénytelenek voltak cselekedni."
Nem volt kénytelen cselekedni... Többet nem tehet. Tudomásul veszi, hogy a felelős szerkesztő nem óhajtott vele beszélni. Tök mindegy miért nem.
Azt meg pláne nem teheti meg, hogy bemegy a vezérlőbe és ott majd utasítást ad a fiatalembernek, hogy... Valahogy így mesélte történteket Varjú László, miközben a földön feküdt, és bevallottan provokálta is a személyzetet. (Klub Rádió). Persze egy kis hencegés is belefért, hogy egy bányászgyerekkel lehet próbálkozni. Jött is a mentő.

ZX 2018.12.18. 16:11:04

@ursus artos: Csak ez nem így van ahogy írod. Kivéve, ha az MTVA felelős szerkesztőit te magad is egy rakás csimpánznak tartod.

Amúgy meg:
index.hu/belfold/2018/12/18/rendorseg_intezkedes_mtva/

Laciii 2018.12.18. 16:41:59

@ProsTata: "E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét."
Ez volt bevallottan a céljuk. Ahogy a jobbikosok eddig se mehettek be zsidózni egyet úgy a balosoknak sincs semmi joga átvenni az irányítást.

lac1 2018.12.18. 17:16:37

Elolvasva itt az épületes hozzászólásokat, sokan azt hiszik, hogy bárki bemegy a televízió székházába és élő adásban beolvas bármit, amit ő fontosnak tart? mag ha az valóban az is lenne?
Hülyék ezek.
Vagyis dehogyis.
Tudták ezt ők jó előre, mert amúgy hülyék valóban, csak nem ennyire. Ha ennyire, akkor viszont azonnal lekellett volna őket szedálni és irány valami elfekvő, örökre.
Jól el kell terelni a figyelmet a két tolvaj párt zavaros pénzügyeiről, igaz úgy, hogy magukat jól kiröhögtetik.
Micsoda egy hülye bolsevik banda ez. A fővárosiak mondjuk megérdemelnék, hogy ez a hazug-tolvaj banda intézze az ügyeiket.
A legszebb viszont az volt, amikor egy kellőképpen "tróger" levideózta, hogy a túlóra ellen tüntikézők méltatlankodtak, hogy vasárnap este nem mehettek be valami kereskedelmi egységbe.
No meg a vasárnapi boltzár ellen ajvékolók és a tüntetők közti átfedés is érdekes dolgokat mutatna.

ben2 2018.12.18. 17:33:58

@Cuhavidéki:

"A képviselőknek joguk volt a közmédia tv ellenőrzésére, arra, hogy miért nem teljesül a kiegyenlített tájékoztatás követelménye"

Ezt meg is tehették volna pl. a műsorszerkesztési irányelvek tanulmányozásával, betekinthettek volna a belső hivatalos kommunikációba, beidézhették volna a vezetőket a parlamenti bizottságokba, stb.

Hamis tűzriadót csinálni, petíció beolvasását követelni, inzultálni a dolgukat végző alkalmazottakat vagy azzal fenyegetőzni, hogy rájuk eresztik a bevadított tömeget viszont nem ellenőrzés, hanem hivatali hatalommal való visszaélés.
Azzal az ürüggyel kaptak bebocsátást az épületbe, hogy ellenőrzést végeznek és ehelyett köztörvényes bűncselekmények sorozatát hajtották végre, amit itt egyesek szerint némán tűrniük kellett volna az MTVA dolgozóinak, mert a képviselők a mentelmi joguk miatt érinthetetlenek.

chrisred 2018.12.18. 17:37:02

@lac1: Kezdjük azzal, hogy nem bárki, hanem országgyűlési képviselő, aki a hatályos magyar jogrendben hivatalos személynek minősül.

ben2 2018.12.18. 17:37:59

@Ordas_Gólya:

"Ha odament volna valaki - mert több felelős szerkesztő is dolgozik az MTVA-nál felváltva - , és adott volna nekik öt perc képernyőt, akkor okafogyottá vált volna az egész performance. Tehát rúgtak egy méretes öngólt, és rögtön a pipába. "

Tévedés, mert onnantól precedenst teremtettek volna és minden fityfasz politikai alakulat jogot formált volna, hogy megakassza a tv műsort az agyrémeivel "mert ha nekik szabadott, akkor nekünk miért nem, mi is tudunk artikulátlanul üvöltözni, meg a földhöz verni magunkat".

chrisred 2018.12.18. 17:41:02

@ben2: "Ezt meg is tehették volna pl. a műsorszerkesztési irányelvek tanulmányozásával, betekinthettek volna a belső hivatalos kommunikációba, beidézhették volna a vezetőket a parlamenti bizottságokba, stb."

Blablabla.

lac1 2018.12.18. 17:43:29

@chrisred:

Annak sem.
Neked sem, nekem sem.
De nem nálunk, szerintem SEHOL a világban nem teheted ezt meg.
De ha az állításodra mutatsz valami jogszabályt, rendeletet, törvényt, akkor készségesen elhiszem.

chrisred 2018.12.18. 17:44:22

@ben2: Minden parlamenti képviselettel rendelkező politikai erő. Erről szól a közszolgálati média, bár eddig nyolc éven keresztül csak egy politikai erő tehette meg.

chrisred 2018.12.18. 17:48:29

@lac1: Olvass vissza, többször beidézték. Persze, neked nincs, és nekem sincs ilyen jellegű közhatalmi jogosítványom. Ez a képviseleti demokrácia, 199 személyre ruháztuk ezeket a jogköröket. Aki a képviselőket a jogköreik gyakorlásában akadályozza, valójában a magyar népet fosztja meg a szuverenitásának gyakorlásában.

lac1 2018.12.18. 17:54:59

@chrisred:

Nem ez épületbe belépésről beszélek, hanem arról, hogy élő adásban beolvasson bármit.
Belép ha akar, használhatja a mosdót, megszólíthatja az ott dolgozókat, de ennyi.

lac1 2018.12.18. 18:02:39

@chrisred:

...amúgy engem semmilyen kár nem ért, meg szerintem a magyar emberek 99.99%-t sem, hogy a nyavalyásokat kipenderítették.
De a véleményem szerint téged sem ért kár. Nem kell bevallanod, mert úgy sem tennéd, de azért cinkosan összekacsinthatnánk.

chrisred 2018.12.18. 18:08:55

@lac1: Már hogyne ért volna kár? Nézz be egy kórház mosdójába, és meglátod, hogy használják fel a befizetett adómat. Gondolod, akkor is ilyen simán megtehetnék, ha valódi közszolgálati tájékoztatásra költenék a közpénzt az egyoldalú pártmédia helyett?

lac1 2018.12.18. 18:13:47

Megint szegényebbek lettünk egy sortűzzel. Le kellene már számolni azzal a hülyeséggel, hogy demokráciákban a rendőrnek muszáj tehetetlennek lenni. Arra tartjuk ugyanis többek között, hogy megfegyelmezze azt a fix csőcseléket, amely időnként hídblokáddal és utcai garázdálkodással éli ki aktivista ostobaságát. Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben, vagy éppen lokálisan megszünteti a demokráciát. Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás.

index.hu/velemeny/eheti/kendernap/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201812

lac1 2018.12.18. 18:14:50

@chrisred:

Ne terelj.
Azzal nem ért kár, hogy a nyomikat kibaszkodták a tv székházból.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.18. 18:16:07

@chrisred: Bocs, rezsiszili - sőt senki más sem- ment be, hogy beolvashasson valamit, amihez épp kedve van.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.18. 18:21:34

@ZX: "Ezek szerint Pakson sincs felelős vezető? Meg a hadsereget sem a tábornokok vezetik?"
Én nem tudom, hogy mi van Pakson, de marhára meglepődnék, ha minden honvédségi ingatlanban állna egy tábornok.
Bocs, a törvény arról szól, hogy bemehet, hogy ellenőrizzen. Normális esetben ehhez bejelentkeznek, hogy mondjuk legyen ott olyan, akitől kérdezhet.
Maradjunk már annyiban, hogy nincs olyan törvény, se jog, se semmi, hogy ha egy OGY képviselő úgy dönt, akkor ő azt csinál egy közintézményben amit akar. Hiába megy be a margit kórházba éjfélkor, azért nem fog berohanni se az igazgató, se a főorvos, hogy őneki kinyalja a seggét. Ha meg be akar menni a műtőbe, akkor kibasszák mint a macskát szarni.

cavalry 2018.12.18. 18:23:42

Egyszerű megoldást javaslok a hatalmas jogi problémátokra. Ha egy faszfej szinésznek joga van és engedélye személyi testőrre, fegyverrel stb. akkor a Magyar Nép Országgyűlési Képviselőjének is legyen joga 3 fő személyi fegyveres testőrre akivel megjelenhet bárhol ahol képviselőként is megjelenhet, akit a pártja fizet ha veszélyhelyzet van éppen vagy olyan helyre megy ahol atrocitás érheti. Ilyen esetben mint a múltkori, a három fő képzett testőr szécsapta volna a biztonsági őröket ahogy kell, azután megbeszélhetik a bíróságon kinek van igaza, ügyvédek fizetve, video felvétel testkamerával és ennyi. Akinek a kezecskéje 10 centire megközelíti Magyar Népünk Képviselőjének a testecskéjét annak elő van fizetve a gipszágy. Így Révészék Máriusza sem kapott volna sok pofont annak idején, mert egy jól kiképzett testőr szerteszét pofoz egy szakasz rendőrt is reggelire. Goldolja bárki is hogy az amcsiknál hozzányúlhatsz a szenátor úrhoz? Hát a f**szt. Na most ha odamegy 10 képviselő 30 testőrrel akkor rend van és nem ég minden magyar mint a birodalmi épület hogy ennyit ér nálunk a képviselőség (bármilyen párt tagja vagy független) hogy pár túlképzett félanalfabéta biztonsági őr szórakozhat vele. Az hogy mit csinál a képviselő az majd a későbbi vizsgálat tárgya lehet az igaz, de nem nyúlhat hozzá senki.

chrisred 2018.12.18. 18:31:38

@lac1: Ha nem látod az összefüggést, arról nem én tehetek.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.18. 18:32:12

@cavalry: Hát bravó. Sok sok baromságot olvastam és hallottam az elmúlt napokban ebben a témában, de te aztán viszed a prímet.
Az fasza, hogy majd 3 testőr elkezd lepofozni egy szakasz rendőrt...

Na, szerintem moss fogat, kezdődik a mese aztán alcsi.

Lajos Csánó 2018.12.18. 18:33:14

@Helga Beauty Salon: Melyik tévét nézted?Gondolom a királytévét!Nézz utána mire is van joga egy képviselőnek!

lac1 2018.12.18. 18:33:47

@chrisred:

Nem látom, de ha látnám sem érdekelne.
Az eredeti problémád az volt, hogy micsoda kár ér, ha a nyavalyás nem mehet be a tévébe és nem beszélhet hülyeséget élő adásban. vagy ha nem hülyeséget, semmit sem.
Erre válaszolj, majd akkor válaszolok, hogy mi-miért van a korházban.

chrisred 2018.12.18. 18:34:58

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Telistele van az internet rezsiszilis m1-es videókkal.

lac1 2018.12.18. 18:35:03

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Speciel abban reménykedtem, hogy neki senki nem válaszol az agymenésére.
Már mindegy.

chrisred 2018.12.18. 18:36:19

@lac1: Ezt a "kár ért" dolgot te vetetted fel, semmi ilyesmit nem írtam.

lac1 2018.12.18. 18:39:39

@chrisred:

Ezt írtad:

"Aki a képviselőket a jogköreik gyakorlásában akadályozza, valójában a magyar népet fosztja meg a szuverenitásának gyakorlásában."

chrisred 2018.12.18. 18:43:33

@lac1: Most végre kifejtetted az álláspontodat.

cavalry 2018.12.18. 18:45:36

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Te el vagy tévedve erősen lb. loövésed sincs erről. Gondolod hogy az a fontos személyt (mindegy ki az most nem érdekes hogy képviselő vagy szinész vagy vállalatvezető) akinek hivatalosan engedélyezett (fegyverviselésre is jogosult ) képzett személyi testőrei vannak és azokkal közlekedik jogszerűen 8nyilván ahová a VIP személy bemehet oda a testőrei is különben semmi értelme nem lenne ) akkor majd odamegy hozzá egy alacsonyan képzett biztonsági őr akárhol és pofán vágja mert éppen úgy van kedve? www.iosa.hu/testorkepzes/ Olvasgass nyugodtan. Bizony Révészék Máriuszát is megvédték volna, legfeljebb lett volna kis egyeztetés utána na puff. De Máriusz fejecskéje nem lett volna beverve az tuti. esetleg azt hiszed hogy ha itt járkél nálunk Merlel asszony akkor előállíthatja a sarki rendőr mert tilosban parkolt? Lehet a testőr rendőr is akár, akadálya nincs. Fogd fel mit javasoltam: legyen hivatalos testőr igénybevételi joga egy képviselőnek ha úgy gondolja hogy szüksége van rá, a parlamenti őrség erre is jó lehet. Ha ellenvéleményed van indokold meg ha tudod.

lac1 2018.12.18. 18:45:56

@chrisred:

Persze, befejeztem az értelmetlen vitát arra, hogy hagyjam félrevinni a kijelentésed tartalmát.
Fenntartom, hogy senkit semmilyen kár nem ért, hogy a nyomikat kibaszkodták az épületből, ahol amúgy sem volt semmi keresnivalójuk, legalábbis nem az, amit szerettek volna.

chrisred 2018.12.18. 18:56:08

@lac1: Fenntartom az állításomat, hogy ebben a kárelszenvedéses kérdésben kizárólag magaddal vitatkozol. Szerintem nyerni fogsz.

rallus 2018.12.18. 18:58:00

@cavalry: Teljesen jó ötlet! Így aztán nem kellene senkinek hülye kínai karate filmeket meg amcsi rambókat nézni, elég lenne a parlament előtt a képviselők gorilláinak ütközeteit bámulni élőben. Esetleg az állami főtisztviselők tarthatnának tankot is, meg helikopteres deszantot...
Javasold a képviselődnek, hogy adja be!

lac1 2018.12.18. 18:58:14

Megint szegényebbek lettünk egy sortűzzel. Le kellene már számolni azzal a hülyeséggel, hogy demokráciákban a rendőrnek muszáj tehetetlennek lenni. Arra tartjuk ugyanis többek között, hogy megfegyelmezze azt a fix csőcseléket, amely időnként hídblokáddal és utcai garázdálkodással éli ki aktivista ostobaságát. Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben, vagy éppen lokálisan megszünteti a demokráciát. Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás.

lac1 2018.12.18. 19:02:08

@rallus:

Nem adja be, vegye be.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.12.18. 19:13:13

@lac1: Ha így lenne, már minden fideszest agyonlőttek volna 2006-ban.

lac1 2018.12.18. 19:14:33

@MolnarErik:

Ja, legalább a Jobbik sorsa másképpen alakult volna.

cavalry 2018.12.18. 19:14:48

@rallus: Megszakadok a röhögéstől, szuper vagy :) Szerinted az MNB elnökének, a Kövér Lászlónak és még egy csomó állami vezetőnek lehet kis hadserege, a NAV-nal is stb. Ok, ezekre rá lehet fogni hogy az állam szervezeteinek a védelmét látják el. De gondolod hogy a bankoknak nincs? A diplomatáknak nincs? itt van a jelzett weboldalról a referenciák (nyilván csak töredék) Referenciák
Személyvédelem
• Olasz államügyész és rendőrprefektus
• Szaudi herceg
• Ukrán miniszter
• Nemzetközi Bankszövetség vezetői
• Olajipari országok gazdasági vezetői
• City Bank amerikai vezérigazgatójának védelme
• Az Amerikai Nagykövetség által delegált magasrangú vezetők védelme
• Izraeli sportolók

Most akkor miért sajnálod a Magyar Nép Képviselőjétől a védelmet. Mehet ő akárhová, akár mikor, és talán járna neki az hogy ne egy közelharcban képzetlen kerületi rendőrt kellene hívnia éppen. Csak hogy értsd: egy szórakozóhelyen kitört egy teljesen értelmetlen konfliktus, valami karaoke mikrofon miatt pofáncsaptak egy fiatalt rendesen, ki lett hivva a rendőrség, ki is jött 4 fő, ebből egy nő. A garázda csapat 6 fő volt és láthatóan valami biztonsági magáncég izomagyú fickói voltak akik gyorsan eltávoztak egy házba (balatoni nyaraló volt) Amikor a rendőrök megtudták miről van szó láthatóan beszartak és nem voltak hajlandóak még az igazoltatásra sem, mert féltek hogy a betépett fickók szarrá verik őket. Azt mondták a szétvert fejűnek hogy tegyen feljelentést és szerezzen látleletet. Minek? és Ugyan ki ellen? Tehát a te véleményed az hogy a képviselőt verheti bárki mint egy átlag állampolgárt mert ez így szuper.

rallus 2018.12.18. 20:12:40

@cavalry: Én megértem, hogy szeretnél fokozott keresletet gerjeszteni a magántestőrök iránt, de talán nem ez a megoldás...
Egyébként eddig talán Révész Máriuszt verték meg az utcán Gyurcsány rendőrei, meg Hadházyt az éppen aktuális párttársa, de másra nem emlékszem.

cavalry 2018.12.18. 20:41:39

@rallus: Semmi közöm a magán testőrökhöz. De ha már vannak, és a világban ez a kereslet indokolt is irántuk, mert rugalmasak és bármikor korlátozás nélkül igénybevehetik a megrendelők őket, abszolút profik (általában leszerelt spec. rendőrök és spec. katonai alakulatok tagjai), nagyobb a harcértékük mint az alkalmazott fiatal "biztonsági őröknek" ez vitathatatlan. Két fő bőven elég hogy ne legyen értelmetlen konfliktus, ismerik a jogot, és ha kell akkor kihozzák a védett személyt a gondból - ha az az érdeke neki is - , és nem engedik hülyeségbe belemenni.

Helga Beauty Salon 2018.12.18. 20:42:18

@Lajos Csánó: "Melyik tévét nézted?Gondolom a királytévét!Nézz utána mire is van joga egy képviselőnek!"

Nem nézek utána komám, mert nem a jogairól van most szó, hanem hogy mihez nincs joga és azt merítették ki! Persze nem merítették ki, mert kinézek belőlük ennél is nagyobb hülyeséget is!
És ha ti állandóan veritek magatokat a közpénz miatt, hát őket is én tartom el és pártállástól függetlenül minimálisan elvárom érte, hogy méltósággal viselkedjenek baszki és nem úgy mint valami vaddisznók! ÉRTED?????? Itt most nem is nézem a politikát, a célokat, csak magát a módszereket! Bangónét milyen miniszteri posztban látnád szívesen ezek után????
És basszátok meg amin lovagoltok, az országgyűlési képviselö mentelmi joga semmire nem jogosít fel, ugyanazok a törvények érvényesek rájuk is, a mentelem lényege hogy ne érhesse őket rendészetinek álcázott politikai presszió, de ez még azzal a feltételezéssel született hogy normális képviselők használják és nem élnek vissza vele. Egyébként gyakorlatilag csak halasztó hatálya van és a bizottsági felfüggesztés után megbüntetik az idiótákat.

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 21:02:26

Egy korrekt hozzászólás nem akadt eddig a baribaszó ner-cselédek részéről, ami ne akarta volna azt megmagyarázni, hogy az mtva-t biztosító ex-pintér cég alkalmazottai miért jártak el helyesen. Mindegyik hivatkozik itt arra, hogy milyen joga van egy fegyveres őrnek, de azon mindegyik agyhalott aljanép átlép, hogy senkinek nincs joga inzultálni egy, a feladatát ellátó országgyűlési képviselőt. S az országgyűlési képviselők éppen a jogszabályok biztosította feladataikat látták el, a jogszabályok biztosította jogaikkal éltek.
(Amikor orbán a kordont bontotta, akkor ő nem ezt tette, ő egy műveleti területetre hatolt be. Az, hogy a rendőrség jogszerűen minősítette a kossuth teret műveleti területnek vagy sem, az egy másik kérdés. Szerintem nem, de ez most irreleváns.)

Annak viszont örülök, hogy nemcsak a"libsik", hanem mindenki elvesztette azon jogát, hogy államigazgatási határozat ellen független bírósághoz fellebbezzen. Baribaszók, ti azt kaptátok jutalmul, amit a "libsik" büntetésül!:-DDD

Raven! 2018.12.18. 21:44:36

Tisztan latszik, majdnem vegtelen a turelmuk a rendoroknek es a fegyveres biztonsagi oroknek. Hal istennek csak majdnem...

rallus 2018.12.18. 22:19:07

@Sir Bates dö Hól: Mintegy mellékhatásként a TV foglalók derűs perceket szereztek a dolgozó népnek... Minden csatornán ők láthatók, jórészt saját felvételekkel és hát nem tűnnek igazán hősnek...Mi az hogy...

Gery87 2018.12.18. 22:25:48

Tegnap nagyon meglepődtem erősen hogy így kidobták őket...de aztán árnyaltabb lett a kép.
Valóban joguk van ott lenni, valóban semmi joguk nem volt őket kidobni...de attól még ez egy túljátszott, gyerekes, erőtlen közjáték volt....földön fetrengő rongybaba Kadházyval...a csengőt az orra elött nem találó mittoménkivel....kisdiákos tűzjelző bekapcsolással....(a vidiben nincs is benne...) sipákoló Bernadettel, meg a semmiről visszapattanó Ágikával (megcikl)!!!!! Ez a része kibaszott szánalmas! És csak muníciót ad a fidesznek, fideszeseknek...

Gery87 2018.12.18. 22:35:01

Ha én bemegyek oda, elmondom mit akarok, mihez van jogom és ha ebben korlátoznak akkor felszólítom őket hogy jogsértést követnek el...ha továbbra is korlátoznak akkor tudomásul veszem hogy ez van mint egy felnőtt ember és a nyilasosság (tüntetők) elé fordulok, tájékoztatom őket, esetleg tüntetőleg bennmaradok, "éhségsztrájkolok"....
De ez a gyerekes korlátra mászás meg élőben vernyákolás, hisztizés...a dolgozók után flangálás meg sértegetés, cinikus és gúnyos megjegyzések stb engem is kiakaszt.
bazeg látszott az elején hogy nem fognak tudni semmit átadni, mozogni.....a többi csak rájátszás, ripacskodás volt....
"Jól vagy Ági?" Nem, sajnos elvesztette a maradék méltóságát is....

Továbbra is cikik vagytok, alkalmatlanok és ezt a O1G is tudja a sleppjével együtt!

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 22:47:05

@Helga Beauty Salon: hájas testvér, nagyot mentél! ezért mondom, ragaszkodj a központ által kiadottakhoz!:-DDD

"Nem nézek utána komám, mert nem a jogairól van most szó, hanem hogy mihez nincs joga és azt merítették ki! Persze nem merítették ki, mert kinézek belőlük ennél is nagyobb hülyeséget is!"

ezt még a baribaszó ner-cselédek lógikája alapján sem lehet értelmezni:-DDD

"És basszátok meg amin lovagoltok, az országgyűlési képviselö mentelmi joga semmire nem jogosít fel, ugyanazok a törvények érvényesek rájuk is, a mentelem lényege hogy ne érhesse őket rendészetinek álcázott politikai presszió, de ez még azzal a feltételezéssel született hogy normális képviselők használják és nem élnek vissza vele. Egyébként gyakorlatilag csak halasztó hatálya van és a bizottsági felfüggesztés után megbüntetik az idiótákat."

itt ment ki a bullshitgenerátor és önállósította magát a klaviatúra:-DDD...

te komolyan csak ráböksz a prediktív szövegbevitel által felkínált szavakra csukott szemmel?!:-DDD...

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 23:02:09

@rallus: ez nem annulálja azt, amit írtam... továbbra is csupán egy baribaszó ner-cseléd vagy, érdemben még egy poszthoz nem szóltál hozzá, a kiadott panelek bemásolása ugyanis nem minősül annak, de kunhalmi valóban érthetetlen volt, az számomra is rejtély, hogy egy nem lengőajtó miként csapodhat vissza, de ágikát nem az eszéért kedveljük... sz'al igen, én sem szeretnék egy olyan országban élni, ahol kormányzati pozícióba kerülne, de orbán egyszemélyi uradalommá tette a szülőhazám, miközben minden ótvaros gyilkos diktátort leszop a hazám erőforrásainak gombokért való kiárusítása miatt, s ennek oka csupán a hataloméhsége és sleppjének mohó kapzsisága. és fél nem foghatom, hogy ezt miként támogathatjátok... azt értem, hogy valaki szélsőjobboldali, konzervatív, újbalos, liberális vagy szociáldemokrata, de azt, hogy valakinek miért jó a totalitárius állam szolgájának lenni, azt nem...

Gery87 2018.12.18. 23:12:00

@Sir Bates dö Hól:

A Gecinél meg a bandájánál már bárki jobb, még ezek is, de velük max oda jutnánk vissza mint ami 2010 előtt volt! Az meg nem elég, sőt....
Azért ne felejtsük már el hogy ezek miatt lett a Fidesznek kétharmada, meg egymaga vitte/viszi a szavazatok felét! Mert 8 éve is, 4 éve is, tavasszal is az volt hogy "ezeknél bárki jobb..." és most megint itt tartunk csak felcseréltük őket.
A lényeg viszont ugyanaz...
Mindkét oldal dilettáns és alkalmatlan!

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.18. 23:30:34

@chrisred: "Telistele van az internet rezsiszilis m1-es videókkal."
Na, mutass egyet, ahol csak ugy bement a stúdióba, aztán azt olvastatott be amit akart, és bizisten Szél Bernire szavazok..

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.18. 23:36:26

@cavalry: Neked semmihez nincs közöd, főleg a józan észhez nincs.
A hiperszuper testőreid ugyanúgy szépen átadják a személyi igazolványukat, ha egy posztos rendőr igazoltatja őket. És ha ellenállnak, akkor lelövik.
Bazmeg, a rendőr a végrehajtó hatalom. Nincs olyan, hogy majd egy testőr megvéd a rendőrtől.
Már késő van, holnap iskola, és ha nem tanulsz akkor felnőttként is segghülye leszel.

cavalry 2018.12.18. 23:59:35

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Te valami filmet néztél? Ellenáll meg lelövik ez valami játék lehet igaz? Honnan tudod hogy a testőr nem rendőr? Olyat már bizos hallottál hogy másodállásban biztonsági őr? Lehet másodállásban testőr is? De az is lehet hogy mutat a posztosodnak egy papírt és akkor dolga lesz a zebracsikokkal otthon Mariskának. Tisztázd magadban a fogalmakat, a "testőr" az egy népszerű fogalom hogy te is értsd, ez egy funkció az aktuális feladat ellátásához, van ennek a helyzetnek még pár másik neve is. Nézz több filmet hátha eltalálsz olyat is amitől lesz egy kis képességed megérteni dolgokat. Az IQ a beszédmodorod miatt sajnos nemvalószínűsíti hogy bármit képes vagy megérteni, de hát ilyenre is szükség van. Gondolom kalauz vagy egy vonaton, az is szép lehet.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 01:04:34

@cavalry: Örülök, hogy tetszik a kalauz életpálya, elég sanszos, hogy az vár rád.
"Olyat már bizos hallottál hogy másodállásban biztonsági őr? Lehet másodállásban testőr is? "
Kisfiam. A rendőr nem lehet biztonsági őr másodállásban - legalább is nincs az a parancsnok, aki ezt engedélyezné. Ugyanis engedélyeztetni kell. Aztán, ha esetleg mégis elmenne testőrnek, akkor amikor testőrködik akkor szolgálaton kívül van, tehát pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá mint bárki másra. Magyarul a szolgálaton kívüli rendőr ugyanúgy odaadja az igazolványát a szolgálatban lévő rendőrnek.
Én elhiszem, hogy te marha sok filmet néztél, de el kell, hogy keserítselek, az nem a valóság. Nem, nem rohangászik Godzilla New Yorkban, nincsenek óriáscápák, nincsenek vámpírok, és nincs olyan, hogy egy testőr majd megvédi a védett személyt a rendőrségtől.

cavalry 2018.12.19. 01:33:31

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "A rendőr nem lehet biztonsági őr másodállásban - legalább is nincs az a parancsnok, aki ezt engedélyezné. Ugyanis engedélyeztetni kell." ***Te hol élsz a holdon? Azért olvashatnál is híreket legalább. Remélem nem kell most kutatnom a netet a hírek után, nézd meg te. "Aztán, ha esetleg mégis elmenne testőrnek, akkor amikor testőrködik akkor szolgálaton kívül van, tehát pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá mint bárki másra. Magyarul a szolgálaton kívüli rendőr ugyanúgy odaadja az igazolványát a szolgálatban lévő rendőrnek." ***Hát persze hogy odaadja (ha éppen nem ismerik) és meddig lesz szolgálaton kívül szerinted? De épp ez az, megmutatja és viszlát. Nem a rendőrségtől kell megvédeni a védett személyt nyilván, különösen ha nem csinál semmit ami törvényellenes, hanem a törvénytelenségektől, erőszaktól stb. mint amit a képernyőn láthatott mindenki. Mit nem értesz? Gondolod hogy ha két rendőrnek látszó szolgálaton kívüli személy a testőr, akkor az orruk előtt kidobják törvényt sértve a képviselőt az ajtón a rendőrnél alacsonyabb szintű jogokkal rendelkező biztonsági őrök? Ez csak egy esertben lehetséges (de akkor sem fizikailag) ha épp a rendőrség vezetése utasítja a biztonsági őrt erre, és még a testőr rendőrnek is szólnak - csak akkor már még nagyobb a baj, és ezt nyiltan úgysem vállalja fel senki. ***Na most ezt vagy nem érted vagy nem akarod. Épp az volt itt a gondocska hogy pont a rendőrök nem védték meg a képviselők jogait, és a biztonsági őrök meg rendőri asszisztencia mellett léptek nem törvényes módon. Mik nem vannak :) egyébként egy testőrnek nincs sok ideje arra vészhelyzetben hogy sokat vacakoljon, menti a védett személyt és majd utána lehet erről egyeztetni hogy ki kapott nagyobb pofont -mert ha a biztonsági őr testi erőszakot alkalmaz akkor a testőr majd nézegeti szerinted? *** Arra is kiváncsi lennék rendőr szakértő véleményedre hogy ha pld. külföldi védett személyek a tévében is láthatóan testőrökkel érkeznek, akkor majd odamegy egy arra járó kerületi rendőr és hirtelen erős felindulásból kábszer elrejtése miatti feltételezéssel élve megmotozza a testőröket? Észnél vagy? Nem lenne problémája a túlórákkal attól tartok. Te nem kalauz vagy hanem közlekedési rendőr szerintem - ez már előrelépés. Ne filmet nézz inkább olvass.

chrisred 2018.12.19. 05:18:52

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Előbb még az volt a kérdés, hogy mikor olvasott fel szöveget, most meg, hogy mikor olvastatott be szövegeket? Ez sokkal egyszerűbb, napi 0-24 órában.

chrisred 2018.12.19. 05:26:32

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "és bizisten Szél Bernire szavazok.."

Szerintem csak ezért nem érdemes Budakeszire költözni. :)

Fazakas László 2018.12.19. 05:57:29

A biztonsági őr AZ nem rendőr, így nem a kormányt (vagy hülyébbek szerint a kormánypártot) védi, hanem a reá bízott, és érte jól megfizetett bármiféle objektumot!
Jelen esetben a TV székházat! Mit kellene ezen annyit aggódni? Teljes mértékében helyesen jártak el a törvénytelenül behatolókkal szemben! Punktum! (Kit érdekel, hogy országgyűlési képviselő?)
Ha mondjuk egy honvédségi laktanyába tört volna be, ott bizony a fegyveres őr akár le is lőhette volna, mert ott neki három felszólítás után parancsilag már AZ A DOLGA! Bármi áron ...

cavalry 2018.12.19. 07:27:55

@Fazakas László: "Ha mondjuk egy honvédségi laktanyába tört volna be, ott bizony a fegyveres őr akár le is lőhette volna, mert ott neki három felszólítás után parancsilag már AZ A DOLGA! " te sem voltál katona az tuti. A szabályzat rögzíti a jogos és a kötelező fegyverhasználat eseteit. Egy frászt lehet lelőni valakit ha átmászik a kerítésen. Támadó magatartás kell, nem véletlenül vannak komoly kerítések, pont ezért hogy ne forduljon elő indokolatlan fegyverhasználat. Kihívja a készültséget és begyűjtik a területsértőt.

Helga Beauty Salon 2018.12.19. 08:50:04

A képviselők nem ellenőrizni mentek be, hanem hogy beolvastassanak egy nyilatkozatot!
Nem kell itt semmiféle jogokkal jönni, ezt nem tehetik meg!
Ennyi.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.19. 10:04:27

Na mi van ? Tegnap mégse volt tünti?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.19. 10:09:28

@CyberPunK: A BALfasz te vagy, és max jobbfasz vagyok..:) Szélék ellen nem rendőrök intézkedtek, hanem biztonsági őrök, mert akadályozni kívánták a közintézmény működését, amire nincs felhatalmazásuk.
Esetük akkor lett volna ekvivalens Révész esetével, ha egy rendőr fejbe kúrta volna valamelyiküket gumibottal.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.19. 10:14:07

@chrisred: Akkor már valszeg a Momentum húzóarca lesz..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.19. 10:19:20

@Sir Bates dö Hól: Senkinek?? És ha egy szórakozóhelyen egy képviselő részegen provokál másokat, akkor se dobhatják ki a biztonsági őrök?? Dehogynem..

Helga Beauty Salon 2018.12.19. 10:23:52

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Senkinek?? És ha egy szórakozóhelyen egy képviselő részegen provokál másokat, akkor se dobhatják ki a biztonsági őrök?? Dehogynem..

Légy nyugodt, megmagyarázza hogy ott is a képviselőnek van igaza!

apro_marosan_petergabor 2018.12.19. 11:13:34

@ProsTata:
Vannak törvény adta jogok és KÖTELESSÉGEK is.
Inzertáltam a törvényt, nem zavarhatják a látogatott intézmény munkarendjét, munkáját.
Megtették, kidobták őket. Törvény szerint.

apro_marosan_petergabor 2018.12.19. 11:21:31

@math0:
Nem tudom, s nem is fogom minden képviselő mozgását követni (ez az intézmény rendjét vigyázó security feladata - a képviselő dolga, hogy betartsa a törvényt - nem áll felette).
De azt tudom, hogy a földönfekvő (nemzetközi sajtót félrevezető...), ajtónak rohanó(...mint előbb), üvöltöző stb. képviselők jogsértést követtek el, amellyel zavarták az intézmény munkáját - lásd az inzertált törvényt, ezért eltávolításuk jogos volt.

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 14:41:38

@Gery87: ez igaz, de én úgy gondolom (s ezzel lehet vitatkozni, ez tényleg személyes preferencia kérdése), hogy jobb egy kuplerájnyi dilettantizmus, mint egy diktatórikus nepotizmus agymosással kombinálva; nyilván, akinek a kiszámítható rend a mindene az a diktaturára voksol, még akkor is, ha ennek ára az, hogy megmondják miként gondolj, érezz! nekem ez nem jön be, s a fennhéjázó arroganciával és gőggel párosulva egyenesen taszító: de én is másként állnék a fideszhez, ha valamit valóban feltudnának mutatni mészáros és a többi ner-lovag nepotizmust alapuló gazdagodásán túl is; a hatalom birtokában nem nehéz a közvagyont privatizálni, ahhoz mégcsak finesz sem kell...

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 14:43:21

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: vagy szándékosan teszel fel ostoba kérdéseket, vagy tényleg ilyen ostoba vagy: egyik esetben sincs értelme a reflekciónak;-)...

Gery87 2018.12.19. 15:19:04

@Sir Bates dö Hól:

Nekem se jön be, csak a fasz kivan már hogy az a jövőképünk hogy még 10-20 év fidesz...aztán meg újra a "balos" hazug, sunyi szellemi nyomorékok...nem megyünk ezekkel egyről a kettőre!

Addig amíg MO-on a politikában kényelmesen lehet korrumpálódni és félmillás fizetésért vernyákolni a semmiről és senkinek nincs felelőssége semmiben...addig nem!

Most is nagy a drukk, tüntetés, meg a lelkesedés de úgy is úgy járunk megint mint Ágika: visszapattanunk a semmiről!

Mondjak konkrétabbat?
Rabszolgatörvény:

Egy kurva szakszervezet vagy párt, vagy tüntető civil csoport nem jelent meg egy nagy cég, gyár, multi kapujában se hogy petíciót adjanak át, a ki- és bemenő dolgozóknak tájékoztatót adjanak, aláírást gyűjtsenek vagy neadjisten bazmeg sztrájkra szólítsanak fel!!!!!
És ha lenne ilyen még akkor is egy csomóan leszarnák az egészet, mert "enni kő a gyereknek..."

Nem akarjuk mi eléggé ezt a demokrácia meg jogállam dolgot az az igazság!
Kurva ciki beismerni, mert szentistván, meg ezer év, 56...48....meg európavédőbástya stb...de ez van.....gyáva, szervilis proli nép vagyunk!
ezzel lehetne mit kezdeni, változni...csak nem nagyon akarunk!

Gery87 2018.12.19. 15:24:48

Egyébként én már nem fogok szavazni többet!
Az országgyűlés mint látjuk már nem funkcionál, tehát a pártoknak és a bekerülésüknek sincs semmi értelme az égegyadta világon!
Ma kizárólag utcai és média politizálás lehetséges, semmi több.
De még ehhez is balfaszok ezek a szelfiző dinoszauruszok!
Rátelepszenek minden kurva tüntetésre aztán nevetségessé teszik....húzzanak már el a rákba a magyar közéletből...sajna ennyi gerincük nincs...

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 16:05:17

@Gery87: hát, mivel szakazervezetek nem léteznek (hála a '98-as időszakban elkezdődött, s azóta minden kormány által folyamatosan erodált munkavállalói jogok következtében), így nem is csodálom, hogy nehezen mozdulnak (én is nehezen bíznék bennük)...

elsősorban a ner-t kell megbuktatni, majd talán kialakulhat egy podemost-syriza-5stella tipusú mozgalom (bár ott is vannak gondok)...

Gery87 2018.12.19. 16:29:27

@Sir Bates dö Hól:

"elsősorban a ner-t kell megbuktatni, majd talán kialakulhat egy podemost-syriza-5stella tipusú mozgalom (bár ott is vannak gondok)... "

Az a baj hogy sokan mondják ezt...de rossz a sorrend!
Előbb ki kell alakítani a mozgalmat, pártot, akármit és azután lehet vele megbuktatni bármit!
Mindenki meg akarja csak úszni ezt a munkát és egyből rámenne O1G-re....de ez hülyeség!
Alternatívát kell állítani, gondolni kell valamit a világról, a jövőről, hogy mit akarunk és mit csinálnánk másképp és hogyan....majd lehet választást kínálni az embereknek!
Az hogy Orbán egy geci és takarodjon az édeskevés!

Gery87 2018.12.19. 16:33:39

"podemost-syriza-5stella"

Ezeket a szélsőbalos pártokat meg hagyjuk....semmi újat nem tudnak felmutatni a szokásos szocialista demagógián kívül, azon kívül hogy a balos alapelvek mellé beépítették a trendi liberális és környezetvédő lózungokat is!

Lajos Csánó 2018.12.19. 16:35:52

@Helga Beauty Salon: Írásod után ,már azt is látom,hogy nemtudatlanság ,sokkal több ami a fejedbe van!Ki mondottan buta vagy!Ezek után inkább ne válaszolj!

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 16:46:13

@Gery87: lehet, hogy igazad van, de milyen mozgalmat? hiszen máris jelezted, hogy "szélsőbalos pártok" és "szocialista demagógia":-)... lehessen inkább szerintem újra szabadon választani, s majd akkor... én úgy látom, hogy még mindig osztályharc van, de nyilván ez "kommentáljátok, büdös bolsi" kifejezés... én a "mozgalom" esetén eddig csak az orosz, olasz és német példákat látom, amik nem lettek sikertörténetek...

Gery87 2018.12.19. 17:14:10

@Sir Bates dö Hól:

Ezek az említett pártok már pár éve vannak és semmi komoly eredményt nem értek el....értékrendjükben sem tudják meghaladni a szokásost...

Helga Beauty Salon 2018.12.19. 17:22:22

@Lajos Csánó: Lajos én örülök hogy megengeded, de az a baj, hogy válaszolni nem is lenne mire. :D

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 17:31:03

@Gery87: a syriza az nemzetközi nyomás és a válság miatt nem tudott önállóan lépni, a podemost nem került olyan pozicióba; a leginkább a 5stella mutatja meg, hogy valós ideológiai alap nélkül valóban semmit sem ér a mozgalom: ők valóban csak "Orbán takarodj" olasz megfelelőjének mentén szerveződnek, s ez tényleg semmit nem ér, ebben egyetértünk, ha ez nem lett volna világos, akkor most jelzem... tekinthető mozgalomnak a polgári körök is, de ott sem volt semmi, csak tagadás, s látjuk is az eredményét: a fidesznek nincs programja immár tizenkettedik éve...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 18:53:50

@apro_marosan_petergabor:

"a földönfekvő (nemzetközi sajtót félrevezető...), ajtónak rohanó(...mint előbb), üvöltöző stb. képviselők jogsértést követtek el, "

ezek mind nem jogsértések, te idióta, elmebeteg, Fideszes barom! fingod nincs arról, hoy mi a jog.

a képviselők erőszakos kidobása, na az a törvénysértés. Orbán csicskásai követték el.

apro_marosan_petergabor 2018.12.19. 22:21:40

@math0:
Picinyem, a hözöngő,lármázó, őrjöngő. ajtónak rohanó, securityvel dulakodó stb. képviselők az intézmény (dolgozói) nyugodt munkavégzéshez való jogát sértették meg, amelyet a törvény véd.
Nem baj, jó pap holtig tanul, a rossz is, csak arra nem ragad semmi...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 23:52:27

@apro_marosan_petergabor:

" a hözöngő"

nem érthető, pontosan mit értezs ezalatt, de nincs is törvény, ami ezt tiltja

"lármázó"

nem voltak olyan hangosak, amit a törvény tiltana.

" őrjöngő"

ezalatt megint semmi olyat nem értesz, amit törvény tiltana, de egyébként kétséges, hogy pontosan mit értesz ezalatt.

" ajtónak rohanó"

ez az első konkrétan értelmezhető állításod, de a törvény ezt sem tiltja

"securityvel dulakodó"

minden egyes esetben a securitisek kezdték a dulakodást. soha nem a képviselők fogták meg a securitiseket, soha nem a képviselők mentek neki a securitiseknek.

" képviselők az intézmény (dolgozói) nyugodt munkavégzéshez való jogát sértették meg, amelyet a törvény véd."

semmi ilyet nem csináltak. se a zajszint nem volt olyan magas, hogy bárkit zavart volna, a dulakodást meg nem ők csinálták.

tehát HAZUDSZ, IDIÓTA, GECI, FIDESZES PATKÁNY. ugyanolyan geci vagy, mint a kis mini-Führered.

a örvényekről azt se tudod, eszik-e vagy isszák őket, fingod nincs róluk.

chrisred 2018.12.20. 05:13:01

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Erre kis esély van, más generáció.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.20. 09:22:32

@Sir Bates dö Hól: Te vagy az ostoba, ha azt hiszed, hogy a mentelmi jog azt jelenti, hogy egy képviselő bármit megtehet következmények nélkül. Ha nem megfelelően viselkedik megfelelően egy adott helyen, akkor bizony őt is ki lehet dobni.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.20. 09:23:26

@chrisred: Majd meglátod. Már kacsingat a Momentum felé..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.20. 09:24:22

@Helga Beauty Salon: Nem magyarázta meg, terelési manőverbe kezdett..:)

apro_marosan_petergabor 2018.12.20. 09:26:50

Áldott, Boldog Karácsonyt minden hozzászólónak!
Nyugodjatok meg, pihenjetek, tartsatok önvizsgálatot, menjetek el gyónni (csúnya beszéd, anyázás stb. - akit illet)!
A két ünnep között költözzetek be egy wellnessbe, relaxáljatok.
Kérjetek karira - még nem késő - egy szemüveget amire az van rá írva: OBJEKTIVITÁS!
Az új évben használjátok egészséggel minél többet!

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 13:01:23

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: baromságokat hoztok elő, de lásd, mivel jó szívem van, most jön a napi TIT-ötperces ismeretterjesztőm: amíg a biztonsági őrnek nincs tudomása arról, hogy országgyűlési képviselő, addig kibaszhatja (a rá vonatkozó jogszabályok adta kereteken belül), mint macskát szarni, ahogy a képviselő a mentelmi jogára hivatkozik, na, onnantól kezdve csupán annyi lehetősége van, hogy kihívja a rendőröket, s azok helyszínre érkezéséig visszatarthatja a képviselőt... c'est la vie, baribaszó ner-cseléd...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.20. 14:10:47

@Sir Bates dö Hól: Hülyeség. Beléphet közintézménybe, de ott nem engedhet meg magának akármit. Nem megfelelő viselkedés miatt őt is ki lehet rakni, éppúgy mint mást..

"baribaszó ner-cseléd.."

Most küldjelek el a kurva anyádba..?

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 14:17:48

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Most küldjelek el a kurva anyádba..?"

ezt eldönteni is gondot okoz, baribaszó ner-cseléd? remélem anyáddal laksz még, ő talán segíthet;-)...

a kommentem érdemi részére nyilván interpretációs képességeid okán nem reagált áll, melyek nem fognak változni amíg a funkcionális analfabétizmus állapotában leledzel... ha ezen változtatsz, akkor viszont fennáll annak a veszélye, hogy már nem leszel ner-hájper! sz'al csak óvatosan a könyvekkel, fokozatosan kezd lerakni a ripostot!

Gery87 2018.12.20. 14:50:25

@Sir Bates dö Hól:

"a fidesznek nincs programja immár tizenkettedik éve... "

Nincs, ellenben van pénze, ott van mögötte az állam a plakátokkal meg a 10-20.000 ft-os könyöradományokkal, rezsicsökkentéssel, meg ott van mögötte a pártállami média....
Behazudta magát nemzetinek és szociálisan érzékenynek, tisztában vannak vele hogy a magyar népesség zöme atyáskodó államot, nemzeti retorikát akar és vevő az antiszemita, cigányellenes, homofób, xenofób, revizionista, elitellenes, régenmindenjobbvolt sérelempolitikára és ezt tematizálja....

Az ellenzék pedig elvi, ideológiai okokból ugye nem képes ezeknek megfelelni....ezért soha nem is lesznek valódi ellenfelek.

És ne mondja senki hogy ez túlzás: Én nap mint nap szembesülök ezekkel. függetlenül attól hogy az illető fideszes e vagy sem....milyen a végzettsége, hol lakik stb...
Az átlagember irtózik a buziktól, ez tabu téma vagy jó esetben gúnyolódó viccet csinálnak belőle....a zsidók minimum gyanúsak, a cigányokat mindenki utálja (persze "tisztelet a kivételnek") az araboknak/menekülteknek a kurva anyját, minek jönnek ide....a románok meg szőröstalpúak és basszák meg, a szociba jobb volt a melósnak és bezzeg kádár alatt...
Na ezért van Fidesz....ezt nagyon érzik, erre rámentek és nyernek....

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.20. 15:11:13

@Sir Bates dö Hól: Ok, akkor elküldelek a büdös kurva anyádba, kiérdemelted. Idézd már, hogy hol tartalmazza azt a mentelmi jog, hogy a képviselő érinthetetlen..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.20. 15:15:08

@Gery87:

"A mostani növekedési ciklus a magyar gazdaságtörténetbe óriási sikertörténetként fog bevonulni. Nem csak azért, mert hosszú ideje, már 7 éve növekedési szakaszban van az ország. Azért különleges ez a mostani helyzet, mert most fordul elő először, hogy van egy tartós növekedési ciklusunk, 7-10 év minimum, és a legfontosabb makro mérlegek rendben vannak. Az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési mérleg és a külkereskedelmi mérleg pozitív. Ez a három mérleg soha nem volt így kézben tartva az elmúlt száz évben. Ebből az következik, hogy a következő leszálló ágba a magyar gazdaság úgy fog belemenni, hogy nincsenek egyensúlyi problémái. Vagyis a következő válságot sokkal kisebb problémákkal fogjuk átvészelni, mint eddig bármikor az elmúlt száz évben. Még azt is prognosztizálni vélem, hogy gazdasági visszaesés nélkül tudjuk a következő ciklust végigmanőverezni, egy nagyon alacsony növekedéssel, de visszaesés nélkül. Korábban minden válságba úgy mentünk bele, hogy fizetési mérleg és államháztartási deficitproblémákkal küszködött az ország, a külkereskedelmi mérlegünk pedig tradicionálisan deficites volt. Most teljesen más a helyzet, és ez Trianon óta nem fordult elő. Ennél jobb állapotban még soha nem volt a magyar gazdaság."

/Patai Mihály korábbi bankvezér, és tőzsdeelnök../

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 16:38:38

@Gery87: teljesen igazad van, ilyen a moi szociókulturális környezet: én is alapvetően antiszemita, etnicista, homofób és rasszista vagyok, mint majd' mindenki, aki moon nevelkedett, ám én azon szerencsések közé tartozom, akik megtanultak olvasni:-)... így megtettem egy plusz lépést az emberré válás rögös útján, míg a funkcionális analfabéták megmaradtak az alsóbb lépcsőfokon, kritikai gondolkodás és értő olvasás nélkül... ez van...

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 16:44:28

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: az, hogy három mutató pénzforgalmi szempontból -hogy te is értsd: a hitelezőknek, a bankoknak!- kedvező számokat mutat, az még nem jelenti azt, hogy valós a gazdasági fejlődés, s mint írtam fentebb, a mai TIT-ötperces ismeretterjesztőm már megvolt, te meg segghülye vagy, így nem fejtem ki, hisz az előzőekből is látszik, neked bármely magyarázat, mint a gyöngyöt disznók elé... sz'al nem csupán baribaszó ner-cseléd vagy, hanem a majomember értelmi szintjén vegetáló humanoid, de semmiképpen sem homo sapiens...

Gery87 2018.12.20. 18:41:52

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Ó, értem akkor "Minden Kurva Fasza"....

istenem bazmeg...

@Sir Bates dö Hól:

100 emberből 90 akivel volt módom beszélni.....felmutatta ezek valamelyikét nagy számban.
Ez van.

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 18:51:25

@Gery87: ezt el kell fogadni és szembe kell ezzel nézni, nem pedig tagadni; itt kezdődik a változás...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.21. 15:39:42

@Sir Bates dö Hól: Ok, legalább a mentelmi jogi témáról lejöttél, mert rájöttél, hogy faszságot írtál, mivel nem ismered a törvényt.
A Patai által kiemelt mutatók pedig azért fontosak, mert egy következő világgazdasági válságidőszakban sokkal ütésállóbb lesz a magyar gazdaság, és nem kerül olyan katasztrofális helyzetbe, mint Gyurcsányék idején.

" valós a gazdasági fejlődés"

GDP növekedés, bérnövekedés?

www.portfolio.hu/gazdasag/oriasi-meglepetes-itt-a-friss-magyar-gdp-adat.304278.html

--

---

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 15:52:32

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: baribaszó ner-cseléd! én szépen leírtam, hogy mi a mentelmi jog, elmagyarázták úgy, hogy még a funkcionális analfabéták is felfogják, ezek szerint te vagy hülyébb vagy, mint az átlagos baribaszó, vagy tudatosan hazudsz és minden alakalmat megragadsz, hogy a propagandasajtó orbitális ökörségeit sulykold! attól, hogy minél többen és hangosabban üvöltitek, hogy 2+2=5, attól az még nem lesz igaz!
a gdp, bérnövekedés? minek is magyarázzák a fentiek miatt? természetesen majd leírod, hogy megfutamottam... és nagy elégedetten rárántasz a karácsonyfa alatt orbán képére:-)...

Gandosz 2018.12.21. 20:15:32

@Sir Bates dö Hól:
Istenem, ments már meg ettől a féregtől, akinek a Karácsony a Piedone filmeket jelenti!!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.22. 11:39:57

@Sir Bates dö Hól: Te azt írtad,hogy nem dobhatja ki a biztonsági őr, hanem meg kell várnia a rendőrt.. Te hülye fasz ! A rendőr épp hogy nem intézkedhet a képviselővel szemben, csak, ha bűncselekmény elkövetése során tetten éri. Ezenkívül nem indulhat képviselő ellen bírósági eljárás, csak ha a parlament felfüggeszti a mentelmi jogát.
Egy biztonsági őr viszont eltávolíthatja az épületből, ha nem viselkedik odaillő módon. Ha egy szórakozóhelyen részegen inzultálja a többi vendéget, akkor is ki lehet dobni a képviselőt. Ezt nem tiltja a mentelmi jogi törvény..

Sir Bates dö Hól 2018.12.22. 21:23:44

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: diszlexiás vagy, ok, nem írsz rosszak, de jókat sem, de erről nem tehetsz, nem érted a választ... hagyjuk egymást, most nincs időm ilyen nehéz fejűekre....

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.23. 10:54:56

@Sir Bates dö Hól: Ezt írtad te balfasz.
"ahogy a képviselő a mentelmi jogára hivatkozik, na, onnantól kezdve csupán annyi lehetősége van, hogy kihívja a rendőröket"

Hiába hívja ki a rendőröket, ha azok nem intézkedhetnek a képviselővel szemben. A mentelmi jogi törvény épp arról szól, hogy az igazságszolgáltatást illetve a rendőrséget korlátozza a mentelmi joggal bíró képviselővel szemben. Arról nem szól , hogy egy biztonsági őr ne dobhatná ki..

Nietzsche_ 2019.03.09. 14:57:43

Minden megtörténhet. Ma Magyarországon nem a nyugati világban megszokott normarendszer, hanem annak teljes ellentéte érvényesül.

Gandosz 2019.03.11. 17:37:23

@Kritikus 1:
Magyarország nem ilyen söpredék ellenzéket érdemel, egyetértek.