Trolltartó

2017. október 21. 00:42 - Morpheus.

Troll (a mi értelmezésünkben): olyan hozzászóló, aki ugyan nagy aktivitással kommentel a blogok alatt, de célja nem az adott posztban szereplő tartalom konstruktív megvitatása, hanem a blogger besározása, a téma relativizálása, a poszt lehúzása és valamilyen politikai csoport segítése, a velük ellentétes oldal minden áron való tönkretételével, hitelrontásával. 

Sokféle troll létezik. A legrosszabbak a kormány-trollok, mert ők aztán nagyban űzik: a hivatásos és kiemelt vezér-trollok (kormány propagandisták) akár száz, vagy annál több nick -et is kezelnek egyidejűleg, egymást váltva 24 órában (folyamatosan regisztrálva újabb és újabb profilokat). A fél-hivatásos és amatőr kormány-trollok nincsenek összeköttetésben egymással (legalábbis hálózat szerűen) és sokkal kevesebb nickkel rendelkeznek. Ők maguktól, lelkesedésből csinálják az egészet és csupán felkészültségükben illetve hozzászólásaik, nickjeik számában különböznek egymástól. (A kormány-trollok egyik felismerési módja az, amikor egyik nickjük kitiltásra kerül, mire egy másik nickjük nekünk esik "anyázva".) 

Vannak még párt-trollok is, akik az ellenzéki pártokat segítik, de ők nagyságrendekkel kisebb számban vannak jelen a blogokon. Míg a rendszeresen hozzászóló nick -ek 20% -a az önálló individum (tisztes komentelő) és 6-8% a párt-troll, addig a kormány-trollok aránya már eléri a 72-74% -ot. Érdemes vigyázni velük, lelki nyugalmunk megőrzése érdekében.

Hogy mi a teendő velük szemben?

  • 1. Ha felismerted, ne menj bele hosszú és szenvedélyes vitákba vele.
  • 2. Jegyezd meg magadnak a nick nevét.
  • 3. Ha nálunk találod, írd meg nekünk (bár remélhetőleg mi is észrevesszük).

Azonosított Fidesz trollok, akik nálunk próbálkoztak: Kőműves Kellemetlen, szánmonoxid, Ne várd a csordát!, Ne várd a csordát!!, cardiobascuralis 3, FILTOL, Kovács Nocraft Józsefné, röf, reéjesenmindegy, VaradiJanos, Behajtó70, Zsoltbacsi, Éhes ló, Éhes.ló, A tudomány sosem téved, midnight coder

komment
Címkék: trollok

A bejegyzés trackback címe:

https://morpheusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3513046338
süti beállítások módosítása