Morpheus

2023. október 23. 15:29 - Morpheus.

Morpheusz a görög és római mitológiákban az álmok istene, annak a világnak a vezetője, ahová mindannyian időről időre eljutunk és ahová mindannyian vágyunk - akár alszunk, akár ébren vagyunk - mert az álmokban minden lehetséges. A Mátrix című filmben is Morpheusz kínálja fel a piros és kék kapszulát: választhatjuk a boldog tudatlanságot és a rideg valóságot egyaránt. Csakis rajtunk áll: felébredünk, vagy álomban maradunk! Szerkesztőségünk: morpheus1350@gmail.com

Miért épp Morpheus?

Mert Morpheus az álmok, vágyak és képzeletvilág istene. Az ókori Görögországban és Rómában az álomvilág vezetőjeként tisztelték, vagyis úgy tartották, hogy annak a csodálatos birodalomnak az ura, ahová mindannyian időről időre eljutunk és ahová mindannyian vágyunk is, akár alszunk, akár ébren vagyunk. Hogy miért? Mert az álmok világában minden lehetséges: ott teljesülhetnek vágyaink és minden olyasmi megtörténhet, ami egyébként sohasem.

Ezen a blogon az álmok és képzelet szemszögéből, a vágyak és célok szemüvegén keresztül nézve szeretnék érdekes témákról írni, olyasmikről, melyek sokakat foglalkoztatnak. Remélem sikeres lesz törekvésem és olvassátok, kommentelitek posztjaimat.

Ami a blog ars poeticiáját illeti: mindenki maga dönti el, hogy a piros vagy kép kapszulát választja, vagyis érdekli a valóság, vagy megelégszik azzal amit megetetnek vele! Itt a pirosat kínáljuk!

A hozzászólásokkal kapcsolatban csak három kérésem van: ne személyeskedjetek egymással vagy velem (természetesen kerülve a trágárságot is), másrészt: kerüljük a "nyelvtannáci" beszólásokat és harmadrészt: légyszi ne trollkodjátok szét írásaimat (kerüljük az off-topic vagyis témához nem kapcsolódó hozzászólásokat). Köszi és jó olvasást!    

“... a pirosat vagy a kéket választod? A kék visszavisz a Mátrixba. Holnap reggel felébredsz az ágyadban, és nem emlékszel semmire. Az életed megy tovább a régi, “normális” kerékvágásban. De ha a pirosat választod, az életed már soha nem lesz az, ami régen volt. Kilépsz a Mátrixból, és megismered a Valóságot!”

***

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morpheusz.blog.hu/api/trackback/id/tr2718241277
süti beállítások módosítása